Horeca
Dronken mensen kunnen rare dingen doen
Je leest het af en toe weleens in de krant. Van die absurde situaties waar dronken mensen in terecht kunnen komen. En iedere keer denken we bij onszelf: dat zou mij nooit overkomen! Droom maar lekker…
Wanneer doe je het goed achter de bar en in de bediening?
Werken in horeca, achter de bar of in de bediening. Het zijn veelzijdige banen. Je ontmoet veel mensen en maakt veel mee. Vaak is het erg gezellig. Net zo vaak komt er ook veel stress voor. Je moet vr…
Verdiensten bij McDonald's
Eén van de grootste werkgevers voor jongeren in Nederland is McDonald's. Per vestiging hebben ze in verband met de ruime openingstijden veel werknemers nodig. Het inkomen bij McDonald's is gebaseerd…Hygiëne in de horeca: leer van de smaakpolitie!
De hygiëne in de horeca staat centraal in het SBS6 programma “De smaakpolitie”. In dit programma gaat presentator Rob Geus de keukens van restaurants in Nederland inspecteren. Dat doet hij aan de…
De leukste en beste restaurants van Friesland
Ook Friesland heeft leuke en bijzondere restaurants. Visrestaurants, Italiaanse restaurants en zelfs whiskeyrestaurants. De Friese restaurants staan niet allemaal in de Lekker of Special Bite, maar zi…
Informatie: bier
In 2004 dronken alle Nederlanders samen bijna 1,3 miljard liter bier. Dat is ongeveer 78 liter per hoofd van de bevolking. In 2003 was het gemiddelde nog 80 liter. De bierconsumptie daalde met 2%. Het…
Toko aan zee in Zandvoort
Is het hoogseizoen voorbij, dan wijken zonaanbidders uit naar elders en wordt de kust weer bij uitstek de plek voor liefhebbers van rustige strandwandelingen. In Zandvoort aan Zee kun je na afloop Ind…
Sari Djawa in Alphen: van goed eten en bedrieglijke wijn
De ligging en locatie van Indonesisch restaurant Sari Djawa zijn schitterend: aan het water in een historische graanmolen. Ook het eten is uitstekend en op de bediening is niets aan te merken. Het eni…De perfecte Irish coffee
Irish coffee is uitgevonden in 1942, het werd voor het eerst geschonken op het vliegveld Toynes. Op het vliegveld kwamen een paar vermoeide passagiers aan, deze passagiers hadden trek in een kopje kof…
HACCP, Hazard Analysis Critical Control Points
Wat betekent HACCP, dit staat voor Hazard Analysis Critical Control Points, het betekend in het nederlands het analyseren van kritische punten en op deze punten moet extra goed gelet worden. De hele p…
Een goed restaurant vind je op Iens.nl
Iens.nl is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvolle internetsite. De site is een restaurantsite waar men recensies over restaurants kan plaatsen en lezenBurger King, de Whopper
Jaren na de oprichting van McDonald´s komt de eerste vestiging van Burger King. Het grappig echter is wel dat vanaf het moment van oprichting, in 1957, Burger King al de Whopper op zijn menukaart had…