recensie

Recensie: Pasta Restaurant Kastart in Gent

Recensie: Pasta Restaurant Kastart in Gent In Gent kan je heerlijk lunchen en dineren in een van de tientallen restaurants die de stad rijk is. Een van de meest gekende restaurants is de Kastart, die bekend is voor zijn spaghetti en vooral bij studenten erg populair is.

Eten in Gent

Gent is naast een studentenstad ook een toeristisch trekpleister voor bezoekers uit de hele wereld. Er zijn dan ook talloze bistro's, eetcafé's en restaurants die maaltijden serveren in verschillende stijlen en verschillende prijsklasses. Dankzij de vele studenten die in de stad gehuisvest zijn, heeft Gent ook een groot aantal restaurants die gericht zijn op het kleinere budget en waar je voor weinig geld heerlijk kan eten.

De Kastart

Vlakbij de Veldstraat, de bekendste Gentse winkelstraat, kan je heerlijke spaghetti eten bij De Kastart. De Kastart is gelegen op Onderbergen en is elke dag open, 's middags en 's avonds, behalve op zondag. Het is er altijd erg druk en reserveren is niet mogelijk, vaak worden er wel dubbele en driedubbele shiften gedraaid zodat je meestal wel een plaatsje kan bemachtigen als je een paar minuutjes aan de bar blijft wachten. Er zijn tafeltjes voor twee of vier personen, maar ook grote groepen kunnen er tafelen. Afrekenen gebeurt niet aan tafel maar aan de kassa naast de bar, en er wordt maar 1 rekening per tafel gemaakt. Zorg dus dat je vooraf de hele rekening uitgepluisd hebt als je met vrienden gaat eten!

De Kastart is een echt spaghettirestaurant en de saus van het huis (spaghetti Kastart) wordt wel eens de beste spaghettisaus van het land genoemd. Wie meer van een klassieke pasta houdt kan ook spaghetti bolognese of spaghetti carbonara (met spek) bestellen. Daarnaast is er nog lasagne en voor de kleine honger zijn er croque monsieurs en verse soep. Alle pasta's zijn verkrijgbaar in 3 groottes: klein, medium en large. Een medium pasta is zelfs voor de goede eter ruim voldoende, en wie een large spaghetti bestelt mag zich aan een hele uitdaging verwachten. De prijzen voor een pasta variëren tussen 8 en 12 euro. Uiteraard is er ook een desserkaart met onder meer verschillende ijscoupes.

Eigen ervaring

Als student ging ik zeer regelmatig spaghetti eten bij De Kastart. Het is er altijd gezellig druk en het restaurant is zeer geschikt voor een avondje weg met vrienden. De spaghetti's zijn echt overheerlijk: de saus is romig en vol smaak, de pasta is perfect gekookt en een fikse portie kaas maakt je bord helemaal af. Wie een rustige tête à tête wil gaat beter ergens anders eten, aangezien het er in de Kastart vaak wel luidruchtig aan toe gaat. De bediening is kordaat maar correct en meestal staat je bord binnen het kwartier voor je neus. Wie na de spaghetti nog een plekje vrij heeft in de buik, kan nog genieten van een heerlijk en alweer overdadig dessert. De Kastart is de ideale plek voor een snelle lunch of een diner onder vrienden. Je krijgt er een heerlijk bord pasta voorgeschoteld en dat voor een zeer democratische prijs. Houd er alleen rekening mee dat je na een portie Kastart niet meteen in staat zal zijn tot grote fysieke inspanningen, want licht en luchtig zijn de maaltijden niet.

Contactgegevens

  • De Kastart
  • Onderbergen 42
  • 9000 Gent
  • Telefoonnummer: 09.224.36.27
© 2012 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in Gent: Een kot of studentenwoning hurenStuderen in Gent: Een kot of studentenwoning hurenGent is een van de bekendste studentensteden in Belgie. Jaarlijks starten duizenden studenten er met een studie aan de h…
Terneuzen (gemeente Zeeland)Terneuzen is door het hoge inwoneraantal de grootste gemeente van Zeeland. Deze gemeente ligt in het hart van Zeeuws-Vla…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…

Restaurants Albert Cuypstraat, AmsterdamDe Albert Cuypstraat en de buurt erom heen is zonder meer de meest gevarieerde eetbuurt van Nederland. Hier vind je rest…
Toko Boemboe Bali in Monnickendam: de vlammen slaan uit!recensieToko Boemboe Bali in Monnickendam: de vlammen slaan uit!Aan de historische haven van Monnickendam is tussen de vele toeristische restaurants, met hun terrassen aan het water, e…
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 16-05-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.