recensie

Recensie: Hotel Posada Del Hermano Pedro, Antigua

Recensie: Hotel Posada Del Hermano Pedro, Antigua Hotel Posada Del Hermano Pedro is een hotel dat in Antigua, Guatemala ligt. Het hotel ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden in Antigua. Hoe is dit hotel en wat kan je zoal in de omgeving doen? Is het de moeite waard om in dit hotel te verblijven of kun je beter een ander hotel zoeken?

Gegevens van het hotel

  • Adres: 3a. Calle Oriente No. 3 Antigua Guatemala
  • Telefoonnummer: (502) 7832-2140 en (502)7832-3926
  • Website: http://hotelposadahermanopedro.com
  • Aantal verdiepingen: twee
  • Aantal kamers: onbekend

Antigua

Antigua is de voormalige hoofdstad van Guatemala. Door de vele aardbevingen is de hoofdstad verplaatst naar Guatemala stad. Tegenwoordig is Antigua een beschermde stad, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De stad is omringd door drie vulkanen, waarvan de Agua de bekendste en opvallendste is. Je hoort deze ook geregeld rommelen. Het is mogelijk een wandeltocht te maken naar de vulkanen. Ook kun je ’s avonds een vulkaan bezoeken om de pruttelende lava te zien. Dit is zeer indrukwekkend en een echte aanrader. Er zijn veel ruïnes in Atigua, vanwege de vele aardbevingen in het verleden. Ook kun je er veel Jade kopen en is het mogelijk zelfs naar een Jadefabriek te gaan. Bezoek de markt of ga naar het busstation waar je prachtige, kleurrijke bussen kunt zien rijden. Antigua heeft veel te bieden en er hangt een gemoedelijke sfeer, die je lang niet overal in Guatemala tegenkomt.

Enkele opties in Antigua

  • Vulkaan bezoeken
  • Wandeltocht naar kruis op een berg voor een mooi uitzicht
  • Bezoek ruïnes
  • Ga naar een Jadefabriek
  • Bekijk het plein en de gezelligheid
  • Ga naar het busstation
  • Bezoek de markt met handgemaakte spullen
  • Zie de lokale Mayabevolking.
  • Ga uit eten in de toprestaurants

Ligging van het hotel

Hotel Posada Del Hermano Pedro ligt in Antigua, de voormalige hoofdstad van Guatemala. Het hotel is centraal gelegen met veel bezienswaardigheden op loopafstand. Het plein, waar iedereen samenkomt, is slechts twee blokken van het hotel vandaan. Vooral door het grote dakterras lijkt de ligging van dit hotel. Wanneer je op het dakterras staat heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan Agua. Wat wel lastig is, is dat alle straten in Antigua erg op elkaar lijken, waardoor het wat lastig is om je hotel terug te vinden.

Kamers

Hotel Posada Del Hermano Pedro beschikt over ruime kamers. Ik had twee grote queensize bedden ter beschikking. Ook staan er grappige meubels in de kamer, waar je eigenlijk niets mee kan en die ook niet echt lekker zitten. Er was een televisie aanwezig, maar ik heb geen idee of deze werkte ja of nee. Ook was er een badkamer die goed schoon was en met warm water (dat er warm water was viel toen nog niet echt op, maar als je later tijdens je rondreis vrijwel nergens warm water hebt, is dit wel iets wat je extra waardeert en in dit geval dus ook zeker de moeite waard om even te noemen). Ook fijn is dat de badkamer afgesloten kan worden van de rest van de kamer. Dit is vooral handig, omdat je in Guatemala het wc-papier niet door de wc mag spoelen, maar in de prullenbak moet gooien. Overigens wordt dit ook goed schoongehouden je hebt dus geen nare geurtjes. Er is shampoo en zeep op de kamer ter beschikking. Geen water, dus zorg dat je eigen water meeneemt, want het water uit de kraan kun je niet drinken.
De kamers zijn wel erg gehorig. Zo werd ik de eerste nacht midden in de nacht wakker van een soort klap. Dit bleek bij mijn buren vandaan te komen. Reisgenoten hebben ook niet echt goed geslapen, zij lagen aan de straatkant van het hotel. En aangezien Antigua uit allemaal kleine klinkers bestaat, maakt het erg veel herrie wanneer de auto’s voorbij rijden.

Receptie

De receptie van het hotel zag er prima uit. De mensen waren er erg vriendelijk en konden een beetje Engels. ’s Nachts is er een wachter aanwezig en moet je aankloppen om binnen te komen. Overdag is er behalve een receptie ook nog een soort marktkraam waar je allerlei handgemaakte dingen kunt kopen. Opvallend is dat de verkopers van deze kraam, anders dan in de rest van Antigua, niet echt op je af komen wanneer je naar de spullen kijkt. Ze proberen dus geen geld van je te krijgen. Ook vind je bij de receptie een aantal banken waar je heerlijk relaxed op kunt zitten. De receptie zag er goed en verzorgd uit. Ik was er zeer tevreden over de receptie.

Tuin

In Guatemala hebben ze niet echt tuinen zoals wij ze kennen. In plaats daarvan hebben ze binnen een soort pleintjes. Dit is in de open lucht en er groeien allerlei planten en bloemen. Dit is ook het geval in het hotel. Er waren meerdere fonteinen, prachtige bloemen en heel erg veel groen. Ook stonden er bij sommige hotelkamers bankjes buiten. Wanneer je hier zit kijk je op de tuin en heb je een plekje waar je heel ontspannen kunt zitten. Hierdoor had het hotel sowieso een hele mooie en gezellige uitstraling.

Dakterras

Een groot hoogtepunt van het hotel is het dakterras. Hier heb je een heel mooi uitzicht op de vulkaan Agua. Een nadeel van het dakterras is dat het ’s ochtends met zonsopgang nog niet geopend is en dat je er dan dus niet op kan. Erg jammer, want dit had ik graag willen zien. Het is geen dakterras met zitjes of een mogelijkheid om iets te drinken, maar het is wel zeker interessant om er eens te kijken.

Ontbijt

Hotel Posada Del Hermano Pedro heeft een ontbijtmogelijkheid, maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Het zit niet bij de prijs inbegrepen, maar je kunt ’s ochtends wel een gerecht kiezen dat op de kaart staan. Dit zijn typische gerechten uit Guatemala, zoals bonen, eieren en tortilla’s. De prijzen ervan weet ik niet, dus hier kan ik verder niet over oordelen.

Parkeeruimte

Er is niet echt een parkeerplaats aanwezig bij het hotel, maar je kunt wel aan de kant van de straat parkeren.

Rolstoelgebruikers

Hotel Posada Del Hermano Pedro is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. De ingang heeft al een soort trap en in het hotel zijn geen liften aanwezig. Er zijn wel een paar kamers op de begaande grond, maar omdat de ingang dus al een kleine trap heeft, kunnen rolstoelgebruikers er niet echt heen.

Personeel

Ik heb alleen het personeel bij de receptie gezien en die mensen waren ontzettend vriendelijk. Telkens wanneer je binnenkwam werd je begroet met een brede glimlach. Ik voelde me er echt welkom en dat is dus een groot pluspunt.

Prijzen

Ik heb een georganiseerde reis gemaakt in Guatemala, dus ik ben niet echt op de hoogte van de prijzen van de hotelkamers. Daarom heb ik de prijzen op de website opgezocht. Een single room is 60 dollar per nacht, een double room 85 dollar, een triple room komt op 95 dollar per nacht en een suite is 150 dollar per nacht. De prijzen zijn best redelijk voor de kwaliteit die je krijgt.

Mijn mening

Een prima hotel, gelegen op een hele goede locatie. Een paar minuten lopen en je zit bij het plein waar iedereen samenkomt. Ook de markt is op loopafstand en dit maakt het allemaal erg praktisch. Wat wel lastig is, is dat het hotel slecht te herkennen is. We waren er zelfs een paar keer voorbij gelopen, omdat we ons niet bewust waren van de verkoopkraam die ’s middags opeens bij het hotel was. Het was een ideaal beginpunt voor een mooie rondreis. De bedden lagen heerlijk en alles was mooi schoon. Ook is het personeel erg vriendelijk. Ze glimlachten constant en hebben duidelijk plezier in het werk dat ze doen.

Het hotel zelf is erg sfeervol, voornamelijk dankzij al het groen overal. Het was echt ontzettend leuk om hier rond te lopen. Of rustig zitten op één van de bankjes in de tuin en gewoon genieten. Ik heb enorm veel foto's gemaakt van de tuin van het hotel. Ik geloof niet dat ik eerder zo'n indrukwekkende tuin heb gezien als de tuin van dit hotel. Dus dit was voor mij zeker een groot pluspunt. Ook het dakterras is een enorm groot pluspunt. Je kunt hier echt mooi in de rondte kijken en als de vulkanen niet in de wolken liggen is het uitzicht echt schitterend. Het was wel jammer dat het dakterras vrij laat werd geopend, waardoor we geen zonsopgang hebben kunnen bekijken.
Een ander nadeel is dat het erg gehorig is. Ik kon mijn buren letterlijk horen en dit is erg vervelend als ze midden in de nacht de deur hard dicht doen. Hier schrok ik wakker van, niet wetend wat er aan de hand was. Ook bij andere kamers heb je blijkbaar te maken met veel geluidsoverlast, zoals de auto’s die over straat rijden over een hobbelige weg. Dit is best vervelend voor je nachtrust. Toch heb ik zelf nog best goed geslapen, ondanks de geluiden bij de buren.

Hotel Posada Del Hermano Pedro is een aanrader, vooral door de bijzondere ligging, de mooie kamers en de prachtige tuin met dakterras. Het is geen tophotel, maar de basis is prima. Ook vind ik de prijs/kwaliteitsverhouding prima. Wanneer ik naar de prijzen kijk op de website heb ik niet het idee dat ik word opgelicht of dat het te duur is. Wanneer mensen naar Guatemala reizen en Antigua willen zien, kies voor dit hotel! Ik ben enthousiast en ik weet zeker dat anderen dit ook zijn als ze hier komen. Vergeet het dakterras niet over te slaan. Ga er zeker heen wanneer de vulkaan niet in de wolken ligt. Ik geef dit hotel vier sterren, vanwege de service en de ligging. De paar nadelen vallen eigenlijk in het niet en zijn geen redenen om het hotel niet te boeken. Voor mij dus een aanrader!
© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotel Albert II te OostendeHotel Albert II is een stijlvol en aantrekkelijke hotel, gelegen aan een vier sterren locatie, ongeveer 20 meter van de…
Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)recensieAnouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote…

Restaurants Van Woustraat, AmsterdamDit artikel geeft een beschrijving van de verschillende restaurants in een gezellige winkelstraat. De Van Woustraat ligt…
Een goed restaurant vindenEen goed restaurant vindenAlles is al gauw top in de horeca. Topkok hier, toprestaurant daar. En cafés die een hapje serveren heten plots eetcafé.…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 05-07-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.