Restaurants Albert Cuypstraat, Amsterdam

De Albert Cuypstraat en de buurt erom heen is zonder meer de meest gevarieerde eetbuurt van Nederland. Hier vind je restaurants uit alle windstreken van de aarde. Elk continent is vertegenwoordigd. De Albert Cuyp ligt in de Pijp. Het is een erg lange straat. Het grootste deel van de straat is dagelijks bezet door de gezellige markt. Vooral het begin is een plek waar veel restaurants zitten. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


De meest internationale wijk ter wereld

De Pijp is in de afgelopen decennia van een Amsterdamse volksbuurt omgetoverd in een internationale smeltkroes van culturen. Amsterdam is de stad met de meeste verschillende nationaliteiten, zelfs meer dan New York. De Pijp is daar een goede afspiegeling van. Toch voeren de nuchtere Amsterdammers nog immer de boventoon. De typische humor schalt over de markt. In het koffiehuis de Cuyp lijkt het of de tijd 300 jaar heeft stil gestaan.

Verjupping in de Pijp?

Op de Albert Cuyp zijn naast restaurants ook veel eetcafés. In deze straat kun je zowel luxe eten als snel tussendoor een kwalitatief hoogwaardig maal verorberen. De hoogwaardig geachte internationale Franse keuken is gevestigd naast een Surinaams broodjesrestaurant. De Pijp is tegenwoordig een trekpleister voor juppen. Gelukklig wonen er nog steeds genoeg originele Amsterdammers en is de Pijp nog niet totaal verjupt. Het is eerder zo dat de Pijp weer gewone, normale mensen maakt van juppen.

Restaurant Juuls

Restaurant Juuls is een restaurant met een traditionele Franse, internationale keuken. De chefkok heet Arne Russchen. Bijzonder aan dit restaurant is dat je ook mag vragen of de kok je wilt verrasen; je eet dan niet van de menukaart. Dit restaurant bestaat sinds 2009, biedt plaats aan 40 personen en heeft een terras voor tijdens zomerse dagen. Jammer aan dit restaurant is dat het eendenlever serveert. Dat wordt namelijk altijd geproduceerd met veel dierenleed. Bovendien is eendenlever een afgezaagd gerecht. Het is juppenvoer, maar ook in trek is bij elitaire snobs van het oude rijken. Als je jezelf daar onder schaart is dit een prima restaurant voor jou.
Restaurant Juuls
Albert Cuypstraat 19, 1072CK , Amsterdam
020-4710711 info@restaurantjuuls.nl

Wereld Eethuis Bazar

Dit restaurant is een vervolg op het succes van restaurant Bazar in Rotterdam. In restaurant Bazar kun je alleen ritueel geslacht vlees eten. Als je daar principieel op tegen bent moet je er niet heen gaan of vegetarisch eten. Het restaurant biedt een Marokkaanse aanblik. De gerechten komen uit heel Noord Afrika en het midden Oosten. Bijzonder aan dit restaurant is dat je er ook kunt ontbijten. Er is een wisselende dagschotel vanaf 8 euro 50. Maandag tot en met vrijdag is Bazar open om 11.00 uur. In het weekend om 9.00 uur. Zondag tot en met donderdag sluit het restaurant om 24.00 uur. Vrijdag en zaterdag is het een uur langer open.
Albert Cuypstraat 182
1073BL Amsterdam
020-6750544

Restaurant Orontes

Restaurant Orontes is vernoemd naar de rivier de Asi die vroeger Orontes heette. Hij stroomt door Zuid-Turkije de Middellandse Zee in. De valleien langs de Asi liggen in Hatay of Antakya. Gerechten komen uit diverse streken. Er zijn Griekse, Italiaanse, Arabische en Franse accenten te ontdekken in deze Turkse keuken. Bijzonder aan dit restaurant is dat er veel salades zijn waaruit gekozen kan worden. Verder zijn erop houtskool gegrilde vlees- en visgerechten. Een mooie specialiteit is de granaatappelsaus. Men gebruikt alleen verse ingrediënten. Orontes heeft een tweede vestiging in Amsterdam West.
Restaurant Orontes
Bij dit Turkse restaurant kun je bestellen via speciale online software.
Restaurant Orontes,
Albert Cuypstraat 40-42 Amsterdam
020 6796225
nesip.orontes@hotmail.com (niet voor reserveringen)

Surinaams restaurant Mok Sam

Dit restaurant wordt door menig enthousiaste vaste klant betiteld als het beste Surinaamse restaurant van Amsterdam. Men heeft geen website.
Surinaams restaurant Albert Cuyp
Albert Cuypstraat 67, Amsterdam
020 6711396

Chinees Restaurant Uncle Wong

Uncle Wong is een topper onder de Chinese restaurants. Het serveert vooral gerechten uit de Szechuan en Canton keuken. Bezoekers zijn zeer lovend over Uncle Wong. Als bijzondere desserts serveert met groene theeijs, rode bonenijs en sesamijs. Uncle Wong is een écht Chinees restaurant en niet een Chinees Indisch restaurant waar ze invloeden vanuit Indonesië verwerken. Dat is redelijk uniek in Nederland maar het komt steeds vaker voor.
Chinees Restaurant Uncle Wong
Albert Cuyptstraat 66-70
De Pijp, Amsterdam

Eetcafé Toko

Dit is een bruine kroeg met een bescheiden menukaart. Het zijn vleesgerechten met patat, zoals je in honderdduizenden kroegen geserveerd kunt krijgen. De vegetariërs moeten het doen met pasta risotto en aubergine, niet erg vindingrijk dus. Maar wat wil je ook, in een cafe kom je meestal niet om te eten, maar op een stevige maagvulling aan te leggen.
Albert Cuijpstraat 124
De Pijp, Amsterdam
06 11586002

Mediterraan Restaurant Saskia´s Huiskamer

Saskia´s huiskamer is een bijzonder restaurant omdat het begonnen is uit liefde voor de kookkunst in de huiskamer van Saskia. Ze kookte er en iedereen mocht aanschuiven. Deze hobby is uitgegroeid tot een heus eugen bedrijf. Ze heeft enkel personeelsleden in dienst die de liefde voor het koken delen. Je wordt dringend verzocht te reserveren als u bij Saskia wilt eten. Reserveren kan per telefoon en email.
Mediterraan Restaurant Saskia´s Huiskamer
Albert Cuypstraat 203c
De Pijp, Amsterdam
saskia@huiskamerrestaurant.com
06 28629839

Surinaams Chinees Restaurant Albina en Nieuw Albina

Dit restaurant serveert zowel Surinaamse als Chinese gerechten. Het is er lekker zitten in een mooie grote, schone ruimte. Nieuw Albina bestaat al 10 jaar. Het wordt gerund een Chinees familiebedrijf. Dit restaurant heeft veel vaste klanten en dat is natuurlijk een goed teken. Het restaurant is niet al te duur. De tafels zijn groot, soms kunnen er andere mensen aan jouw tafel zitten wat een extra sociale dimensie geeft.
Albert Cuypstraat 69
De Pijp, Amsterdam

Indiaas restaurant Balti House

Een Indiaas restaurant mag eigenlijk niet ontbreken in een internationale straat als de Albert Cuypstraat. Balti house bestaat sinds 1997. Balti is de naam van een currygerecht uit Kashmir, een provincie van India. Balti house serveert traditionele Indiase curries van uitstekende kwaliteit. Dit restaurant heeft 100 zitplaatsen en het is ook af te huren als partyruimte. Balti biedt zeer veel verschillende gerechten aan op hun menukaart. Een aanrader is het om een rijsttafel te kiezen zodat je veel verschillende lekkernijen proeft. Er is een mooie vegetarische rijsttafel voor 17 euro 50.
Indiaas restaurant Balti House
Albert Cuypstraat 41
De Pijp, Amsterdam
020 4708917

Internationaal Hamburgerrestaurant Burgermeester

Burgermeester is een veredelde snackbar. Men verkoopt alleen burgers. Volkens de bekende snackbarformule zijn burgers in verschillende maten te koop, in dit geval normaal en mini. Het eten is niet duur. De filosofie van de Burgermeester is er een van back to basic. Gerechten worden met duurzame producten gemaakt op de meest eenvoudige wijze. Er zijn burgers in bijzondere smnaken zoals tonijn, makreel en manchego(een soort kaas). Verder zijn er de rund-, lam- en kipburger. Het rundvlees komt van een landgoed op de Veluwe. Er zijn 3 vestigingen van Burgermeester in Amsterdam. Er zit er ook één bij Artis op de Plantage Kerklaan en er is een vestiging aan de Elandsgracht in de Jordaan.
Albert Cuypstraat 48
De Pijp, Amsterdam
020 6709339

Frans Restaurant Braque

Dit restaurant heeft een kleine menukaart en een grote wijnkaart. Op de menukaart staan bijzondere dingen zoals rode bietencarpaccio. Verder is er een heuse bouillabaise te koop, een dikke Franse vissoep. Restaurant Braque heeft een modern strak interieur. De hoofdgerechten zijn vrij doorsnee maar wel prima klaar gemaakt. Het restaurant biedt hoogwaardig eten tegen een betaalbare prijs.
Frans Restaurant Braque
Albert Cuypstraat 29-31
De Pijp
Amsterdam

Turks Eetcafé Poros

Dit eetcafé heeft heerlijke, dunne, krokante Turkse pizza´s. De pizza is niet alleen een Italiaans gerecht, ook de Turkse keuken kent veel pizzagerechten. Het eetcafé biedt prima eten tegen een ongekend goedkoop bedrag. Hier kun je nog eens trakteren zonder teveel uit te geven terwijl toch iedereen lekker eet. Het etab;lissement laat zich niet zien op een website.
Eetcafé Poros
Albert Cuypstraat 36
De Pijp, Amsterdam

Koerdisch Restaurant Zagros

Zagros is het enige Koerdische restaurant in Amsterdam. Het bestaat sinds 1996. De menukaart kent veel salades: een spinaziesalade, een gegrilde auberginesalade, een walnotensalade en nog meer. Er zijn ook heerlijke nagerechten zoals Koerdische yoghurt met walnoot en honing. Als hoofdgerechten kent men veel op houtskool gegrilde vleessoorten. Leuke detail is dat vis en vlees van de Albert Cuypmarkt komen.
De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 23.00. De keuken gaat open om 17.00. Vrijdag en zaterdag blijft het restaurant geopend tot 1.00 uur.
Koerdisch Restaurant Zagros
Albert Cuypstraat 50hs
De Pijp, Amsterdam

Italiaans Restaurant Monte Verde

Restaurant Monte verde bestaat sinds 1993. Het klinkt gek maar daarmee is het één van de langst bestaande restaurants in de Albert Cuypstraat. Het biedt plaats aan 80 personen. Je kunt hier lekker eten en het toch vrij goedkoop houden. De duurste pizza is 8 euro en 20 cent. Maar het eten is wel prima van kwaliteit. Je kunt hier ook lasange, panzarotti en canneloni eten voor minder dan 9 euro per maaltijd. Als voorgerecht zou ik de tradiotionele Italiaanse funghi trifolate aanbevelen: heerlijke gebakken verse champignons zoals alleen Italianen dat kunnen. De bediening is heel vriendelijk
Italiaans Restaurant Monte Verde
Albert Cuypstraat 15
De Pijp, Amsterdam
020-6751165

Thais Restaurant Pahop Thai

Pahop Thai is een prima restaurant. Het eten is van hoge kwaliteit en de prijs is zeer schappelijk. Vegetarische eters kunnen hier goed terecht. Er zijn 10 vegetarische hoofdgerechten om uit te kiezen en het duurste is 10 euro 50. Je kunt er zowel goed zitten, eten afhalen als eten laten bezorgen. Men bezorgt vanaf 15 euro. Op de menukaart is duidelijk aangegeven met 1, 2 of 3 pepers hoe scherp een maaltijd is.
Thais Restaurant Pahop Thai
Albert Cuypstraat 141,
De Pijp, Amsterdam
open van 17.00 tot 22.00
telefoon: 020 6768168

Grieks Grill Restaurant Ouzeri Aristo

Ouzeri Aristo is een restaurant met een sfeervolle Griekse inrichting, dat wil zeggen witte muren, donker hout en kaarslicht.
Het restaurant ligt op het marktgedeelte wat na 1800. uur is omgetoverd in een brede weg met eindeloos veel betaald parkeerplekken. Op de website kun je de menukaart downloaden in PDF-vorm. Deze kaart is vrij lang, maar liefst 15 bladzijden. Er is een uitgebreide keus. Ook ´s middags kun je hier lunchen. Er is een speciaal lunchmenu. De openingstijden zijn maandag t/m zaterdag 11:00 uur tot 23:00 en zondag 16:00 tot 23:00.
Grieks Grill Restaurant Ouzeri Aristo
Albert Cuypstraat 158
De Pijp, Amsterdam
Tel: 020 6755117
Info@ouzeriaristo.nl

Eetcafé De Vlinder

Dit is een echte studentenkroeg waar je een prima maaltijd voorgeschoteld krijgt. Het is binnen altijd druk. Als het mooi weer is dan is er een groot terras op het gedeelte dat op de tweede van der Helststraat uitkijkt. Het kan hier een drukte van belang zijn, zelfs tot in het begin van de nacht aan toe. De Vlinder behoort tot die cafcé die de Albert Cuypbuurt tot een gezellige uitgaansregio maken. Het eten is hier vrij eenvoudig maar legt een goede bodem.
Eetcafé De Vlinder
Albert Cuypstraat 130
De Pijp, Amsterdam

Indonesisch Restaurant Puri Indonesia

In dit restaurant kun je een prima Indonesische maaltijd nuttigen. De gerechten komen vooral uit Java. Indonesië is weliswaar een land vol interne problemen en corruptie maar één ding moet je hen nageven: eten maken kunnen ze. Geopend van 17.00 tot 22.00. Vrijdag en zaterdag sluit men een uur later. In tegenstelling tot vele restaurants is dit restaurant niet maandag maar dinsdag gesloten.
Albert Cuypstraat 58-60
De Pijp, Amsterdam

Hollands Koffiehuis café de Cuyp

Dit is niet echt een restaurant maar wel een heerlijke gelegenheid om midden op de Albert Cuyp even bij te komen van al dat gekijk en gekoop. De Cuyp is een typisch Amsterdams volkskoffiehuis. Zo moeten koffiehuizen er 300 jaar ook hebben uitgezien. Het lijkt wel of de Cuyp het enige Hollandse koffiehuis is wat de eeuwen heeft doorstaan. In ieder geval is de sfeer heel gemoedelijk. Een broodje kroket is hier zeer populair. Eigenlijk is dat ook het lekkerste Hollandse eten wat er is.
Hollands Koffiehuis café de Cuyp
Albert Cuypstraat 92
De Pijp, Amsterdam

Japanse Sushi Bar Ikura

Deze typisch Japanse Sushibar is vernoemd naar de zalmkuit die in het Japans Ikura wordt genoemd. Ikura bestaat op het moment van schrijven nog maar twee maanden. Het is een kleine, schone tent met een enthousiaste bediening. Sushi is een razend populaire Japanse wijze van visbereiding. Het wordt gekenmerkt door de vele ongekookte en ongebakken producten die toch heerlijk mals zijn.
Japanse Sushi Bar Ikura
Albert Cuypstraat 65
De Pijp, Amsterdam

Italiaans Restaurant Caffe 500

Caffe 500 noemt zich een gezellig buurtrestaurant. Je kunt er specialiteiten uit heel Italië verkrijgen. Het dagmenu wordt speciaal aangeprezen omdat de kok zijn fantasie en creativiteit erin kwijt kan. Je kunt hier ook lunchen. Cafe 500 dankt zijn naam aan het typische fiat model 500. Jarenlang was dit de kleinste auto ter wereld, ook wel bekend onder de naam sardineblikje. Dit is een piepklein autootje wat vooral in italië vrij populair was. Caffe 500 is geopend van dinsdag tot zaterdag van 1800 tot 23.00. Groepen van meer dan 10 personen voor de lunch dienen te reserveren.
Italiaans Restaurant Caffe 500
Albert Cuypstraat 59
De Pijp
Amsterdam

Pizzeria + Lunch en grillroom Orkidem

De Turkse pizzeria Orkidem bestaat sinds begin 2011. Het zit midden op de Albert Cuypmarkt.. Orkidem betekent orchidee in het Turks. Het is de naam van een wijk in Istanbul. Alle gerechten zijn hier 100% halal. Je kunt hier prima zitten maar ook gerechten meenemen. De porties zijn groot. Je kunt als je je eten niet op krijgt het meenemen naar huis. Bijzonder aan dit eethuis is dat het zich een grillroom noemt maar dat er ook lekkere vegetarische gerechten zijn. Kwa dranken valt het op dat er naast Turkse koffie en thee ook salgam is, dat is Turkse bietensap. Er is zelfs Turkse karnemelk. Dat maakt Orkidem tot een bijzonder eethuis.
Pizzeria + Lunch en grillroom Orkidem
Albert Cuypstraat 210, Amsterdam
Open zondag t/m donderdag van 12.00 tot 0.100
Vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 03.00
Men bezorgt van 12.00 tot 23.00

Lees verder

© 2012 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Balraj, Indiaas Restaurant. HaarlemmerdijkAmsterdam kent eethuizen en restaurants uit talloze culturen. Indiaas eten kan bij restaurant Balraj op de Haarlemmerdij…
De markten van AmsterdamIn Amsterdam kun je gezellig winkelen op diverse markten, elk met hun eigen specialiteit. Amsterdam is een echte markten…
Hotel Albert II te OostendeHotel Albert II is een stijlvol en aantrekkelijke hotel, gelegen aan een vier sterren locatie, ongeveer 20 meter van de…
Albert Heijn vacatures: werken bij AHAlbert Heijn vacatures: werken bij AHAlbert Heijn, ook wel bekend onder de afkorting AH, is de grootste supermarktketen van Nederland met bijna duizend winke…

Glutenvrije broodjeszaak: Bagels & BeansGlutenvrije broodjeszaak: Bagels & BeansBagels & Beans is een keten van broodjeszaken, te vinden in alle grotere steden in Nederland. Ze zijn goed bekend met co…
Recensie: Pasta Restaurant Kastart in GentrecensieRecensie: Pasta Restaurant Kastart in GentIn Gent kan je heerlijk lunchen en dineren in een van de tientallen restaurants die de stad rijk is. Een van de meest ge…
Bronnen en referenties
  • http://www.iens.nl/restaurant/618/amsterdam-albert-cuyp
  • http://www.smulweb.nl/Amsterdam/restaurants/1334498/Wereld-eethuis-bazar
  • http://www.restaurantjuuls.nl/#home
  • http://www.bazaramsterdam.nl/
  • http://orontesoriginals.nl.server5.starthosting.nl/restaurant/
  • http://www.iens.nl/restaurant/23095/amsterdam-burgermeester/website
  • http://www.baltihouse.nl/
  • http://www.cafetoko.nl/
  • http://www.burgermeester.eu
  • http://www.restaurantmonteverde.nl/index.htm
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 09-06-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.