Restaurants Van Woustraat, Amsterdam

Dit artikel geeft een beschrijving van de verschillende restaurants in een gezellige winkelstraat. De Van Woustraat ligt in het verlengde van de Rijnstraat en loopt tot de Stadhouderskade. De Van Wou ligt middenin volksbuurt De Pijp. Hier zijn veel aangename eethuisjes gelegen. Tramlijn 4 gaat de hele Van Woustraat af. Je kunt ook met lijn 3 of 25 bij de Ceintuurbaan uitstappen om vervolgens de Van Wou in te lopen. De Van Woustraat is een gezellige straat in een typisch Amsterdamse volksbuurt. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Van Woustraat

De keukens van de restaurants in de Van Woustraat zijn Aziatisch of Mediterraan of Nederlands. Eethuisjes in de Pijp zijn vooral gezellig, lekker en betaalbaar. De bediening is over het algemeen joviaal. Het lijkt een straat waar je alleen even doorheen moet. Maar als je er eens rustig doorheen loopt zie je allerlei interessante winkels. Van een Pakistaanse groentewinkel tot Tibestaanse kledingwinkel, een Hollandse fietsenmaker tot stijlvolle snuisterijenwinkeltjes. De Van Wou heeft een hele beroemde zijstraat; de Albert Cuypstraat waar zes dagen per week een markt wordt gehouden. Voor, tussen of na het shoppen op de markt is het lekker om iets te eten in één van de vele eethuisjes en restaurants. Het verloop van winkels en horecagelegenheden is de afgelopen jaren vrij groot. Dat kenmerkt een straat in een overgangsfase. We zien steeds meer horecagelegenheden verschijnen die zich richten op de jonge generatie. Een Arabisch fastfoodachtig kippenrestaurant moest na een kort tijd weer de tent sluiten. De meeste van onderstaande restaurants bestaan al enkele jaren.

Thais restaurant The White elephant.

De White Elephant zit alweer zo´n 12 jaar in de Van Woustraat. Volgens kenners is het één van de beste Thaise restaurants van Amsterdam. Er zijn veel Thaise restaurants in Amsterdam; in de Van Woustraat zitten er zelfs twee. Het decor is typisch Thais. Een tropische traditionele inrichting met veel houtwerk. De bediening is heel vriendelijk. The White Elephant heeft een app gemaakt waarmee je kan reserveren, De keuken is open van 17.00 tot 22.00/

Thais restaurant The White elephant

van Woustraat 3
1074 AA Amsterdam
020 6795556

Roots Restaurant

Restaurant Roots zit op de hoek van de Stadhouderskade en de Van Woustraat. De ingang zit eigenlijk op de Stadhouderskade maar het ligt pal aan het begin van de van Woustraat, tegenover de voormalige Nederlandse Bank. Het ligt net aan de rand van het centrum. Roots is gevestigd in een voormalig enigszins robuust bankgebouw van AbnAmro. De inrichting is heel stijlvol, tegen het sjieke aan. Roots is een restaurant dat zich concentreert op Nederlandse producten zoals schapenkaas uit Waterland, Oesters uit Zeeland, Doesburgse mosterd, Noordzeevis en Limburgse asperges. Er is zelfs wijn uit Nederland te koop. In restaurantland is het een ware blijvende trend geworden om Hollandse producten te gebruiken in de keuken. De Hollandse keuken bestaat allang niet meer slechts uit stamppot en pannenkoeken. Roots bestaat nog niet zo lang maar is nu al een aanwinst voor de Van Woustraat. Restaurant Roots heeft een goede website waar de menukaart op staat. Het bedrijf kent een vast menu en een wisselend seizoensmenu.

Roots Restaurant

1074 AV Oud-Zuid, Amsterdam
‎020 6750707

Thais Restaurant Krua Bhuppa

Het Thaise restaurant is een vervolg op de succesvolle en altijd drukke Thai in de Willemstraat in de Jordaan. Het is met werknemers vanuit de Willemstraat opgezet. De maaltijden zijn zeer goed bereid en de bediening is vrolijk. Thaise restaurants kennen voor iedereen geschikte maaltijden. Extra heet, vegetarisch, viscurries en unieke voorgerechten. Dit restaurant combineert een jarenlange ervaring in Amsterdam met een hoge kwaliteit en een neus voor welke Thaise gerechten door Nederlanders lekker worden gevonden.

Krua Bhuppa

Van Woustraat 241, 1074 AS Amsterdam
020-6702103

Noord-Afrikaans restaurant Fatiem

Restaurant Fatiem is gebaseerd op de Arabische keuken. Het heeft een uitgebreide wijnkaart en naast Marokkaamse specialiteiten ook Spaanse tapas-lekkernijen. Je kunt hier couscous in allerlei varianten eten, ook vegetarisch maar dit is wel het enige vegetarische hoofdgerecht op de kaart. Fatiem is een knus restaurant, een echt pijpelaatje. Een Noord-Afrikaans restaurant mag ook gewoon niet ontbreken in de Pijp. Hier wonen namelijk veel Noord-Afrikanen wat de buurt er over het algemeen gezelliger op maakt. De Pijp is één van de meest internationale buurten van Nederland. Je vindt hier mensen uit alle windstreken en daar horen gezellige restaurants zoals Fatiem bij.

Fatiem

Van Woustraat 89,
Nieuwe Pijp, Amsterdam
‎+31(0)20 753 9080

Indiaas Restaurant Diya

In één straat zijn alle belangrijke eetculturen van de wereld verenigd. De Indiase keuken hoort daar zonder meer bij. Indiaas eten kenmerkt zich door de veelheid aan vegetarische recepten, de subtiele of juist scherpe kruiden en het ruime aanbod van Indiase curries die overigens heel anders zijn dan Thaise curries. Nadeel van Diya voor enkelingen is dat er wierook wordt gebrand. Niet iedereen vindt dat lekker bovendien kan het de smaakbeleving verstoren. Toch is Diya voor iedereen die daar doorheen prikt een restaurant waar het heerlijk zitten en goed eten is. Je kunt hier ook afhalen. Wie in Indiase sferen wilt komen gaat naar Diya.

Indiaas Restaurant Diya

Van Woustraat 238- 240
1073 NC Amsterdam
+31(0)6 43256059

Visrestaurant Andalusia

Dit Spaanse restaurant heeft alleen vis op het menu staan. Je kunt hier je helemaal volstoppen met vis voor een redelijke prijs. Het is een typisch mediterraan restaurant waar je je totaal op vakantie waant. De keuken is open van 13.00 tot 22.00. Alhoewel dit een visrestaurant is zijn er ook vegetarische gerechten. Voordeel voor geheelonthouders is dat er geen wijn te koop is. Eindelijk een restaurant waar niemand aangeschoten wordt. De sfeer is hartelijk en gastvrij. Andalusié is een must voor de visliefhebber.

Andalusië

Van Woustraat 173, 1074 LX Amsterdam
+31(0)20 6622708

Turks Restaurant Revan

Amsterdam kent veel´Turkse ´ pizzeria´s; dat zijn pizzeria´s die ook enkele Turkse gerechten verkopen. Maar wie de échte, klassieke Turkse keuken wilt proeven doet er goed aan in de Van Woustraat te gaan eten. Als het mooi weer is, heeft dit restaurant een heerlijk terras wat de hoek omgaat naar de Carrillonstraat. Een groot terras, dat hebben niet veel restaurants in de van Woustraat. Dit restaurant kenmerkt zich door Turkse specialiteiten van hoog culinair niveau. Het is bijna lekkerder dan in Turkije!

Turks Restaurant Revan

Van Woustraat 206-212, 1073 NA Amsterdam
+31 (0)20 4700347

Chinees Restaurant New China Town

Een Chinees restaurant ontbreekt in geen enkele stad in Nederland. Elke wijk in Amsterdam heeft meerdere Chinese eetgelegenheden. De Chinees in de van Wou kenmerkt zich door een opvallende serre die midden op de stoep is gebouwd. Het is de enige Chinees in de straat. Chinese restaurants heb je eigenlijk overal in de wereld. Maar de Chinese restaurants in Nederland zijn altijd anders omdat ze ook Indische oftewel Indonesische gerechten hebben. Dat komt natuurlijk doordat het land wat nu Indonesié heet vroeger Nedertlands Indië was. Alleen in Chinese restaurants in Nederland kun je om dezelfde reden pindasaus eten. Het Chinese restaurant New China Town kenmerkt zich door hoge kwaliteit. Specialiteiten zijn vier soorten Peking Eend en op verschillende manieren klaargemaakte garnalen. Het restaurant staat er al zeer lang; langer dan de meeste andere restaurants in de Van Woustraat. Dat kan alleen maar komen door goede kwaliteit. Op de foto wordt de motivatie van het personeel extra onderstreept doordat men naar authentiek Nederlands gebruik hun eigen stoep schoon houdt.

Turkse Pizzeria La Dolce

La Dolce is een afhaal en bezorgrestaurant waar je toch ook kunt zitten. Turkse pizzeria´s zijn een fenomeen dat met name in Nederland is verschenen. Iedereen weet dat pizzeria´s eigenlijk Italiaans zijn, maar de Turken kunnen deze pizza´s net zo goed bakken, en doen dat voor een aanmerkelijk lagere prijs! Bij La Dolce kun je al pizza´s kopen voor 6 euro. Er is een afhaalactie van een Pizza Menu waar u voor 7 euro 50 een pizza naar keuze, plus een salade plus een frisdrank krijgt. Dat is niet duur want in sommige andere pizzeria´s heb je voor die prijs nog niet eens een halve pizza. Uiteraard is hier ook een authentiek Turks broodje shoarma te koop.

Pizzeria La Dolce

Van Woustraat 55H
1074 AC Amsterdam
020-3315141, mobiel: 06 39491871

Restaurant Babylon Alaturka

Restaurant Babylon Alaturka is geopend van 16.00 tot en met 23.00. De keuken is zowel Italiaans als Turks, net als La Dolce. Maar daar houdt de vergelijking op. Babylon Alaturka is een echt gezellig restaurant terwijl La Dolce toch meer een afhaalplek is. Het hebben van twee verschillende keukens heeft zo zijn voordelen want bij een Italiaanse pizzeria kun je nooit na je pizza om een baklava vragen. Het restaurant bestaat al sinds 1988 en is daarmee één van de oudste restaurants van de Van Woustraat. Er wordt gewerkt met een traditionele houtoven. Naast vlees en kip worden ook groente als tomaat en aubergine gegrild. Grillen geeft het eten een extra lekkere smaak en in dit restaurant weten ze daar goed gebruik van te maken. Er is zelfs een tomatensaus van gegrilde tomaten.

Restaurant Babylon Alaturka

Van Woustraat 117- 119, 1074 AH Amsterdam
+31 20 675 4588

De Stadskantine

De Stadskantine zit op de Van Woustraat 120. Het is een mooi restaurant wat opvalt door de hoge ramen wat het een mooie, open sfeer geeft. Het heeft menu´s tegen een hele redelijke prijs. Het zit overdag vaak goed gevuld met mensen die even tussen het winkelen of werken door een kopje koffie of thee willen drinken. Het restaurant is nog maar net open. Maar het lijkt erop dat het een groot succes is bij het publiek.

De Stadskantine

Van Woustraat 120, 1073 LT Amsterdam
+31 6 55761275

Firma Pekelhaaring

Firma Pekelhaaring is geopend van 10.00 uur ´s morgens tot 24.00 ´s avonds. Het etablissement is gevestigd op de Van Woustraat 127-129. Je kunt hier de hele dag door terecht voor een hapje drankje of een hele maaltijd. Het restaurant is populair bij studenten. Men drinkt er graag een muntthee. Grote uitdaging voor dit restaurant is dat het in een pand zit waar in de loop der jaren een vestiging niet veel langer open bleef dan een jaar. Hiervoor zat er een Halal Kippenrestaurant wat niet echt goed liep. Maar de voortekenen zijn goed want het is er redelijk druk. Firma Peekelharing zit in de van Wou op de hoek met de Rustenburgerstraat. Er zijn mooie hoge ramen en je kunt goed uitkijken op de straat.

Firma Pekelhaaring

Van Woustraat 127-129, 1074 AH Amsterdam
+31(0) 20 6790460

Restaurant Elmar

Restaurant Elmar op de van Woustraat 110 is vernoemd naar chefkok Elmar Gerekink. Men serveert alleen biologisch vlees uit de Achterhoek. Natuurlijk is er voor vegetariërs een speciaal menu. Ook de vis en schaaldierenliefhebber komt hier aan bod. Het restaurant kenmerkt zich door de kwalitatief hoogwaardige gangenmenu´s; 3 gangen kost 32,50, 4 gangen 37,50 en 5 gangen 42,50 euro. Het restaurant is dinsdag tot zaterdag geopend van 12.00 tot 15.00 en van 18.00 tot 22.00.

Restaurant Elmar

Van Woustraat 110, 1073 LS Nieuwe Pijp, Amsterdam
+31(0)20 6646629

Lees verder

© 2012 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezond uit etenJe bent lekker aan het afvallen. Je bent al behoorlijk wat kilo’s kwijt. Nu wordt je gezellig mee uit eten gevraagd. Dat…
Tips om veganistisch uit eten te gaanVeganistisch uit eten gaan klinkt vaak lastiger dan het is. Het veganisme is nog echt in opkomst en daarom zie je in de…
Restaurants in New YorkRestaurants in New YorkNew York City is de plaats waar je moet zijn als je van gastronomische genoegens houdt. New York betekend heel veel voor…
Vegetarische restaurants in AmsterdamAmsterdam is een stad waar je gezellig kunt eten. Je kunt in vele restaurants prima als vegetariër eten, zoals in Indias…

Restaurant The Raffles: Tempo Doeloe over de grenzenrecensieRestaurant The Raffles: Tempo Doeloe over de grenzenTussen het grote aanbod aan Indonesische restaurants in de 'Weduwe van Indië' Den Haag houdt The Raffles moedig stand. D…
Recensie: Hotel Posada Del Hermano Pedro, AntiguarecensieRecensie: Hotel Posada Del Hermano Pedro, AntiguaHotel Posada Del Hermano Pedro is een hotel dat in Antigua, Guatemala ligt. Het hotel ligt op loopafstand van verschille…
Bronnen en referenties
 • http://www.restaurantelmar.nl/
 • http://pekelhaaring.nl/
 • http://www.destadskantine.nl/
 • http://www.restaurantbabylon.nl/
 • http://diyarestaurant.com
 • http://www.restaurantnewchinatown.nl/
 • http://www.whiteelephant.nl/whiteelephant/home.html
 • http://www.whiteelephant.nl/whiteelephant/Blog/Entries/2012/4/5_Reserve_a_table_via_your_mobile.html
 • http://www.rootsamsterdam.nl/
 • http://www.restaurantrevan.nl/
 • http://www.fatiem.com/#!menu
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 09-06-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.