InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Recept voor originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies

Recept voor originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies

Het Amerikaanse Chocolate Chip Cookie is uitgevonden door een dame Ruth Wakefield. Ze was Butter Drop Do cookies aan het bereiden en merkte dat ze geen bakkers chocolade meer had en nam een Nestle stuk chocolade dat ze in kleine stukjes hakte. Bakkers chocolade smelt helemaal maar de fijngehakte chocolade bleef in kleine stukjes in het deeg zitten en zo was het koekje geboren. Omdt Ruth Wakefield Nestle chocolade voor dit recept gebruikt had maakte ze een overeenkomst met Nestle. Zij zou haar levenlang gratis chocolade krijgen en Nestle mocht haar recept voor het koekje op hun verpakking afdrukken. Dit is het recept zoals ik het hier in de VS van een vriendin gekregen heb:

Benodigdheden

  • 550 gram bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • 250 gram boter (uit de koelkastsmeerbaar)
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bruine suiker
  • 1 koffielepel vanilla extract
  • 2 grote eieren
  • 350 gram zwarte chocolade in kleine stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden.
  2. Meng in een kom de bloem met het bak poeder en het zout. Klop in een grotere kom de boter met de suiker, bruine suiker en het vanilla extract tot het romig is. Voed de eieren 1 per 1 toe en klp het mengsel stevig na elk ei. Daarna voeg je beetje per beetje de bloem toe. Als laatste voeg je de chocolade stukjes toe, hier in Amerika worden de chocolate chips in zakjes in de supermarket verkocht indien ze in Nederland nog niet verkrijgbaar gebruik dan de oude manier en hak een tablet chocolade in stukjes.
  3. Schep met een lepel rondjes deeg op een anti aanbak bakplaat (deze moet niet ingevet worden) Laat genoeg plaats tussen elk deeghoopje want ze lopen nog wat uit tijdens het bakken.
  4. Bak 8-11 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn haal de koekjes uit de oven en laat 2 minuten op de bakplaat afkoelen leg ze daarna op afkoel rekjes en laat volledig afkoelen.

Variaties op het klassieke Chocolate Chip Cookie

  1. Voor een variant op dit recept kan je ook stukjes hazelnoot,amandel of pistachnoten toevoegen (hier is momenteel de macademia noot erg in trek in recepten) of de chocolade stukjes vervangen door mini M&M's
  2. Ook erg populair is het deeg uitgieten in een kleinere baksckotel zodat het 1 grote rechthoek vormt van 1,5 tot 2 cm dik en onmiddellijk wanneer je het deeg uit de oven haalt met scherp puntig mesje in repen snijden van bijvoorbeeld 8 cm bij 2 cm dan krijg je wat ze hier cookie bars noemen.
  3. Liefhebber bij de kinderen, Bak de chocolate chip cookies groter dan normaal, laat ze goed afkoelen, neem 2 koekjes en draai ze met de onderkant naar boven, leg er een bolletje vanille ijs op en bedek met het andere koekje. Druk lichtjes zodat het ijs zich verdeelt tussen beide koekjes. Succes gegarandeerd.
© 2009 - 2018 Joie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Chocolate chip cookies, origineel amerikaans recept!Iedereen kent ze inmiddels wel, de Amerikaanse chocolate chip cookies. In iedere supermarkt verkrijgbaar, maar niets is…
Oreo, misschien wel het lekkerste koekje!Oreo, misschien wel het lekkerste koekje!Wie kent het koekje tegenwoordig niet? Het koekje dat al sinds 1912 gemaakt wordt door het Amerikaanse bedrijf Nabisco e…
Ben & Jerry's ijs: alle smaken en aantal calorieënBen & Jerry's ijs: alle smaken en aantal calorieënBen & Jerry's is een Amerikaans ijsmerk dat ook in Nederland erg populair is. In Amerika is het in vele smaken verkrijgb…
5 heerlijke cocktails met Créme de Menthe5 heerlijke cocktails met Créme de MentheIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Créme de Menthe. De recepten zijn allemaal erg verschill…
Oatmeal cookies: receptenOatmeal cookies: receptenOatmeal cookies, of eigenlijk havermoutkoekjes, kun je heel eenvoudig zelf maken. Het zijn gezonde koekjes op basis van…

Reageer op het artikel "Recept voor originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Patricia, 06-07-2015 11:01 #23
Volgens mij is de koffielepel gewoon het "theelepeltje", dus waar je je koffie (en thee) mee roert. Anders heb je op dit recept veel te veel zout en bakpoeder. Als je in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel gebruikt dan kan je de bakpoeder weglaten want zelfrijzend bakmeel is namelijk niets meer dan bloem met de bakpoeder er al door gemengd.
Dank voor je recept Joie ik ga de koekjes deze week maken :-)

Nicky, 07-05-2013 21:25 #22
De hoeveelheid zout klopt volgens mij niet? Bij mijn koekjes overheerste de zoute smaak :( Voor de rest zagen ze er goed uit en roken ze heerlijk, ik ga ze zeker nog een keer opnieuw proberen te bakken, maar dan met minder zout, zodat ze er niet alleen goed uitzien, maar ook goed smaken!

Jinte, 20-02-2013 16:10 #21
Ziek goeie koekjes! Ik gebruik ook altijd hagelsalg in plaats van chocolade! Bedankt voor het lekkere recept.
Groeten, Jinte

Myrthe, 23-08-2012 13:17 #20
Vet lekker. Iedereen is er dol op! Bedankt voor het recept!

Marie, 27-07-2012 17:40 #19
Hoeveel koekjes kun je hiervan maken? Alvast bedankt!

Lotte, 11-07-2012 19:09 #18
Deze koekjes waren ongelooflijk lekker! Zeker een paar dagen na het bakken. Ik ga ze zéker opnieuw maken!

Roos, 17-06-2012 13:30 #17
Erg lekker, ipv chocolade stukje gebruiken wij altijd hagelslag. Je kunt ook een hele bakplaat maken dat scheelt werk. Je moet ze dan we direct aan stukken snijden als het uit de oven komt.

Mireille, 07-06-2012 20:24 #16
Hmmmm. ik denk dat er met koffielepel niet het maatlepeltje bedoeld wordt dat ik gebruik om koffie in de filter te doen. mijn koekjes zijn aan de zoutige/vanillege kant :-S

Madeleine, 19-05-2012 13:30 #15
Heerlijke koekjes, heb alleen niet alle bloem toegevoegd, was echt teveel! En omdat ik geen grote eieren had heb ik 3 kleinere gebruikt.

Tamara, 18-02-2012 13:12 #14
Echt een heel lekker recept. Ik heb er een soort van grote taart van gebakken. Het was wel heel vullend, maar lekker. Erg bedankt voor het online zetten van dit recept. Ik ga het vanmiddag nog een keer bakken!

Jos, 05-02-2012 22:40 #13
Goed recept, ik denk alleen dat ik iets verkeerd gedaan heb, is zelfrijzend bakmeel ipv bloem en bakpoeder een groot probleem? De koekjes groeiden echt tot 3x hun originele grootte en zijn plat aan de bovenkant.
Smaak was wel goed

Amber, 21-01-2012 16:49 #12
Hoi ik wil dit recept uitproberen, maar wat versta je precies onder een koffielepel? Ik heb deze niet, hoeveel eetlepels is dat?

Ymke, 10-12-2011 12:41 #11
Wanneer zijn mijn eieren dan romig?

Raquel, 28-10-2011 21:11 #10
Echt, heel leeuk&lekker!,
Ik heb het met myn vriendin gemaakt en het was heerlyk.
echt een súper leuke /gezellige maar vooral lekkere cookiees.
Mmmm:)

Charlot, 25-08-2011 16:42 #9
Net de koekjes geprobeerd! Ze zijn overheerlijk gelukt. Heb precies het recept gevolgd en er zijn helemaal geen aanpassingen nodig! En nu smullen maar!

Heel erg bedankt!

Saartje, 28-07-2011 08:52 #8
Wow, ze zijn echt superlekker! Maar ik haalde er 100 uit de oven, denk dat ik het recept ga halveren :)

Cecile, 26-07-2011 23:18 #7
Ze zijn echt fantastisch!

Liselore, 04-07-2011 15:13 #6
Hoeveel koekjes kun je hiervan ongeveer maken?

Evelien, 01-02-2011 17:26 #5
Ik heb de koekjes gemaakt, helaas had ik te weinig boter in huis! ik heb daarom de 150 gram boter vervangen door 2 eieren extra en dat werkt prima! ze zijn heerlijk! bedankt voor het recept!

Annelies, 12-08-2010 10:31 #4
Ik heb de koekjes nu al een paar keer gebakken en ze zijn écht een succes! Superlekker! Jammer van de calorieen ;) Bedankt voor je recept! Reactie infoteur, 15-11-2010
Bedankt voor de leuke reactie jullie zijn mijn inspiratie om meer recepten te publiceren. Ik blijf ook jullie recepten uitproberen (met sucess)

Anonimia, 20-01-2010 14:46 #3
Me vriendin en ik moeten het nog maken. Het lijkt me wel heel lekker, maar proeven moeten we nog doen.
Kus Reactie infoteur, 15-11-2010
Bedankt voor jullie positieve reacties dit doet mij enorm veel plezier. Ik blijf ook de Nederlandse recepten uitproberen.

Saphora, 05-01-2010 12:21 #2
Hi Hi,
Net het recept uitgeprobeerd. Makkelijk en lekker! Zeker een aanrader en de koekjes stijven inderdaad op nadat ze uit de oven komen. Bedankt :-)
Groet,
Saphora Reactie infoteur, 18-01-2010
Hi Saphora,

Bedankt voor je reactie. Ik ben hier ondertussen de Nederlandse recepten aan het uitproberen en heb al veel succes gehad. groetjes uit de USA

Charlotte, 05-08-2009 21:55 #1
Leuk recept! Ik heb het geprobeert te maken maar ik kon ze niet in 8-11 min bakken. Ik heb er heel lang over gedaan om ze hard te krijgen! Maar bedankt voor dit leuke recept! Reactie infoteur, 14-08-2009
Hi Charlotte
Bedankt voor je reactie, Dit is het verschil met europese koekjes, deze mag je niet hard bakken. Je haalt ze uit de oven terwijl ze nog zacht aanvoelen en ze stijven op terwijl ze afkoelen. De koeken hier zijn "chewy" nooit droog. Prettige dag nog

Infoteur: Joie
Gepubliceerd: 22-06-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Buitenlands
Reacties: 23
Schrijf mee!