Artikelen 91 - 100 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Culinair Baskenland

Culinair Baskenland

De Basken staan bekend om hun vaderlandslievendheid en tradities. Tradities zijn er ook op culinair gebied zoals de pintxo, de Baskische versie van de Spaanse tapa en de txoko wat staat voor gastronom… Plato, 23-11-2010
Camembert, de koning onder de kazen

Camembert, de koning onder de kazen

Charles de Gaulle zei al dat, “men geen land kan regeren dat een aanbod van 365 verschillende soorten kaas heeft”. Winston Churchill was van mening dat, “een land met meer dan 300 verschillende kazen,… Laliaison, 21-10-2010

Yang Mei bessen - Wat is het? En waarom is het zo gezond?

Yang Mei, ook wel Chinese Bayberry of Myrica rubra genoemd is een Chinees fruit dat barst van de vitamine C en anti oxidanten. Yang Mei is het nieuwe supergezonden powerfruit dat door veel westerse be… Wouter, 30-09-2010

Zoete herinnering

Je herinnert het je als de dag van gisteren hoe heerlijk je genoten hebt van die lekkere zonnige vakantiewijntjes. Toch smaakt dezelfde wijn hier in Nederland weer heel anders. Dat heeft niet alleen t… Emfkruyssen, 09-09-2010

De smaak van de Spaanse Pyreneeën

In tien authentieke Catalaanse worstjes is de smaak te proeven van de Spaanse Pyreneeën. Deze worstjes worden er fuets genoemd van Carne del Sol. Op een zeer geschikte locatie in de Pyreneeen worden d… Emfkruyssen, 03-09-2010

Bakermat van de pasta

Zuid-Italie is de bakermat van de pasta. In deze streek vind je de uitgestrekte velden met de speciale harde tarwe (grano duro) die nodig is om pasta te maken. Door de Sanniovallei stromen twee rivier… Emfkruyssen, 22-08-2010

Het dorpje Le Puy-en-Velay

Het dorpje Le Puy-en-Velay ligt in de Franse Auvergne en wie Le Puy zegt denkt onmiddellijk aan linzen, want de groene linzen van Le Puy zijn wereldberoemd en kregen al in 1935 een eigen beschermde he… Emfkruyssen, 12-08-2010

Couscous, het volksvoedsel van Noord-Afrika

In grote delen van Noord-Afrika is couscous wat hier in Nederland de aardappelen zijn. Vooral in Marokko en Algerije wordt het vaak gegeten. Maar wat is couscous en wat kun je er mee? En wat is de sma… Singalees, Volksvoedsel, 09-08-2010
Waar komt de pizza vandaan?

Waar komt de pizza vandaan?

Niemand is er zich van bewust als hij pizza eet, maar dit Italiaanse gerecht vindt zijn oorsprong lang voor onze tijdrekening bij oude volkeren die reeds platte broden bakten. Vosje, 09-08-2010

Eet pizza op straat in een hoorntje

Iedereen is bekend met het fenomeen van ijsetende mensen op straat. Moet ook kunnen met pizza dacht een pientere Italiaan en hij introduceerde prompt het pizzahoorntje. Vosje, 09-08-2010