InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Buitenlands: Pagina 14
Artikelen 131 - 140 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

De Culinaire Erfenis van de Arabieren in Spanje

In de achtste eeuw veroverden de Arabieren grote delen van Spanje en gaven het de naam Al-Andaluz. De Arabieren hulden zich in dure stoffen en roken heerlijk naar etherische oliën, ze leerden de bevol… Gertrudis, 21-10-2009

Saffraan in Spanje

Crocus Sativus noemen plantkundigen de irisachtige die een waardevolle schat in zich draagt. De verse stempels van deze Saffraan krokus bederven snel. Wil men ze als specerij gebruiken, dan moeten ze… Gertrudis, 21-09-2009

Zoet gebak in Andalusië (Spanje)

In Spanje kan je heel wat zoete gebakjes vinden. Bij ieder feest hoort dan ook een andere lekkernij. Denk maar aan de Turrón de Navidad (de traditionele amandalnougat die ze eten met Kerstmis). Ze hou… Gertrudis, 19-09-2009

Ribera del Duero - Wijnregio in Spanje

De wijnregio "Ribera del Duero", gelegen aan de oevers van de rivier El Duero, omvat Burgos, Valladolid, Soria en Segovia. De wijngaarden van deze Spaanse regio hebben te kampen met extreme koude en h… Gertrudis, 17-09-2009
Spaans Chapata brood

Spaans Chapata brood

Brood is het Spaanse symbool voor voedsel, men serveert het bij elk gerecht. Je kunt er broden vinden in allerlei denkbare vormen en maten. Spanje is dan ook beroemd voor zijn eenvoudige witbrood met… Gertrudis, 09-09-2009
De smaak van Bulgarije

De smaak van Bulgarije

De Bulgaarse keuken is voornamelijk Slavisch, maar ook de invloed van de Turkse, de Griekse en de Mediterrane keuken alsmede die van het Midden-Oosten is duidelijk herkenbaar. Toch laat de Bulgaarse k… Sierkunst, 09-09-2009
De tajine – overblijfsel van de nomadenkeuken

De tajine – overblijfsel van de nomadenkeuken

De tajine is een pan waarin allerlei producten samen worden gekookt. De tajine komt van de nomaden in Noord-Afrika en het Midden Oosten. Deze mensen trokken van gebied naar gebied en hadden geen keuke… Singalees, Marokkaans koken, 12-07-2009
Franse gastronomie: Elzas - Lotharingen - zoete lekkernijen

Franse gastronomie: Elzas - Lotharingen - zoete lekkernijen

Elzas - Lotharingen, paradijs van de mirabel en de daarbijhorende specialiteiten. Maar dat is niet alles. U vindt er ook bergamotsnoepjes, macarons, madeleines en nog veel meer. Ook liefhebbers van zo… Mapa, Streekgerechten Frankrijk, 08-07-2009

Korokke – De Japanse kroket

Korokke is een heel populaire snack in Japan. Het is de Japanse kroket, vergelijkbaar met wat ze in Frankrijk de “croquette” noemen. Korokke zou ook van deze Franse lekkernij afgeleid zijn die in begi… Drem, 05-07-2009
Bijgerechten voor Amerikaanse Barbecue

Bijgerechten voor Amerikaanse Barbecue

Barbecue is niet weg te denken in Amerika, het wordt hier cookout genoemd. Het is zeer verschillend van een barbecue in Europa. Vlees wordt urenlang geroosterd en vele malen ingesmeerd met barbecue sa… Joie, 24-06-2009