Artikelen 111 - 120 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Mojama of Gedroogde Tonijn (Spanje)

Het vlees van de rode tonijn (Thunnus thynnus) is zeer geschikt voor het bereiden van Mojama. De tonijn die men gebruikt voor de Mojama komt voor een deel uit Andalusische wateren en voor een deel uit… Gertrudis, 10-02-2010

De wijnen uit Jerez (Zuid-Spanje)

Wie Jerez de la Frontera bezoekt, ruikt al vlug de geur van de sherry die de stad onder een heerlijke geur bedwelmd. Sherry is één van de wijnen uit de oudheid die nog steeds te verkrijgen is. Wie gra… Gertrudis, 07-02-2010

Biologische Wijn in Ronda (Zuid-Spanje)

Op het domein van Frederico Schatz worden druiven met respect behandeld. Deze wijnboer produceert biodynamische wijn en is een streling voor de tong. De "Finca Sanguijuela" bevindt zich dichtbij Acini… Gertrudis, 07-02-2010
De Aardbeien van Huelva

De Aardbeien van Huelva

De aardbeien verwelkomen de lente in de provincie van Huelva in Andalusië met hun verrukkelijke kleur en smaak. Deze streek is ook bekend voor zijn beroemde jamón (ham) en gambas. De plaatselijke keuk… Gertrudis, 30-01-2010
Traditionele Spaanse recepten uit Andalusie

Traditionele Spaanse recepten uit Andalusie

Andalusie is voor de Spanjaarden bijna een continent. De rijke zeeen, vruchtbare rivieren en uitgestrekte landbouwgebieden zorgen ervoor dat de keuken zeer gevarieerd is. Er is wild, goed Iberisch vle… Frederika, 31-12-2009
Traditionele Spaanse recepten uit La Mancha

Traditionele Spaanse recepten uit La Mancha

La Mancha is onsterfelijk geworden door de avonturenroman Don Quijote van Miguel de Cervanten. In deze streek, waar Quijote tegen de windmolens vocht, zijn wonderbaarlijk genezingen door 'ajo', knoflo… Frederika, 29-12-2009

Spaanse zoete lekkernijen

Spanjaarden houden van zoet, allelei lekkernijen worden er gemaakt en vooral gegeten. Jijona is de stad met de fabrieken waar de meeste van deze zoetigheden gemaakt worden. Anhi, 27-12-2009
Eten in Amerika, fastfood en regionale keukens

Eten in Amerika, fastfood en regionale keukens

Als men naar de Verenigde Staten gaat, wil men toch wel graag weten wat de Amerikanen eten. Wat we weten, is, dat veel Amerikanen te dik zijn. Op elke hoek van elke straat staat wel een fastfood resta… Wilvdvleuten, 25-12-2009

Maleisië: de bijzondere keuken en eetcultuur

De keuken van Maleisië wordt gekarakteriseerd door de verschillende invloeden van alle mensen die er wonen. Chinees, Indonesisch, de Tamil keuken en de keuken van de Noord-Indiers komt er ruimschoots… Singalees, 28-11-2009

Typische Gerechten uit Ronda (Zuid-Spanje)

In dit artikel vind je de authentieke soep recepten van de grootmoeders uit Ronda. Deze gerechten worden tot op de dag van vandaag nog in vele Rondeense gezinnen geserveerd. Vele soepen kunnen gegeten… Gertrudis, 27-11-2009