InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Buitenlands: Pagina 12
Artikelen 111 - 120 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Alles over de Kantonese keuken

Alles over de Kantonese keuken

De meest gevarieerde keuken van China is de Kantonese keuken, waarin het vooral draait om kleur, samenstelling van gerechten en contrasterende smaken. De seizoenen van het jaar komen heel sterk naar v… Nico80, 25-02-2010

Sauzen uit Spanje

Wat zou een Spaans gerecht zijn zonder al die heerlijke Sauzen en Marinades uit Spanje. De welbekende Alioli, deze verukkelijke mayonaise met alleen knoflook en olie, of de inmiddels wereldbekende Sal… Gertrudis, 25-02-2010

Feest van de Migas in Ronda (Zuid-Spanje)

De Celebración de las Migas of het Feest van de Migas in Ronda (Andalusië) heeft plaats het weekend voor het carnavalsfeest. Op dit feest worden de carnavalsliederen van Ronda aan het publiek voorgest… Gertrudis, 17-02-2010

Mojama of Gedroogde Tonijn (Spanje)

Het vlees van de rode tonijn (Thunnus thynnus) is zeer geschikt voor het bereiden van Mojama. De tonijn die men gebruikt voor de Mojama komt voor een deel uit Andalusische wateren en voor een deel uit… Gertrudis, 10-02-2010

De wijnen uit Jerez (Zuid-Spanje)

Wie Jerez de la Frontera bezoekt, ruikt al vlug de geur van de sherry die de stad onder een heerlijke geur bedwelmd. Sherry is één van de wijnen uit de oudheid die nog steeds te verkrijgen is. Wie gra… Gertrudis, 07-02-2010

Biologische Wijn in Ronda (Zuid-Spanje)

Op het domein van Frederico Schatz worden druiven met respect behandeld. Deze wijnboer produceert biodynamische wijn en is een streling voor de tong. De "Finca Sanguijuela" bevindt zich dichtbij Acini… Gertrudis, 07-02-2010
De Aardbeien van Huelva

De Aardbeien van Huelva

De aardbeien verwelkomen de lente in de provincie van Huelva in Andalusië met hun verrukkelijke kleur en smaak. Deze streek is ook bekend voor zijn beroemde jamón (ham) en gambas. De plaatselijke keuk… Gertrudis, 30-01-2010
Traditionele Spaanse recepten uit Andalusie

Traditionele Spaanse recepten uit Andalusie

Andalusie is voor de Spanjaarden bijna een continent. De rijke zeeen, vruchtbare rivieren en uitgestrekte landbouwgebieden zorgen ervoor dat de keuken zeer gevarieerd is. Er is wild, goed Iberisch vle… Frederika, 31-12-2009
Traditionele Spaanse recepten uit La Mancha

Traditionele Spaanse recepten uit La Mancha

La Mancha is onsterfelijk geworden door de avonturenroman Don Quijote van Miguel de Cervanten. In deze streek, waar Quijote tegen de windmolens vocht, zijn wonderbaarlijk genezingen door 'ajo', knoflo… Frederika, 29-12-2009

Spaanse zoete lekkernijen

Spanjaarden houden van zoet, allelei lekkernijen worden er gemaakt en vooral gegeten. Jijona is de stad met de fabrieken waar de meeste van deze zoetigheden gemaakt worden. Anhi, 27-12-2009