Artikelen 191 - 200 in de rubriek Bier en wijn

Bier en wijn (Eten en Drinken)

De Koninck, ideaal terrasbiertje

De Koninck, ideaal terrasbiertje

Een bolleke is voor Antwerpenaren de lekkerste dorstlesser. Dit heerlijke biertje is ook verkrijgbaar in de drie variëteiten blond, tripel en winterkoninck. In dit artikel wordt alleen de de Koninck v… Tom008, 24-09-2008
Wijnklassificatie in Duitsland

Wijnklassificatie in Duitsland

Duitsland heeft, samen met Oostenrijk, de strengste regels wat betreft de productie van kwaliteitswijnen. Deze regels die dateren uit 1971 zijn opgesteld om de kwaliteit en de slechte reputatie van Du… Doeldertje, 24-09-2008

De smaak van lekker bier

Het drinken van een Belgisch biertje doe je om er van te genieten. Bij het genieten van bier zijn er veel aspecten die het bier en zijn smaak kunnen bepalen. Hier volgt een opsomming met punten waar j… Tom008, 23-09-2008

Wijnklassificatie in Italië

Italië kent net als Frankrijk vier kwaliteitskeurmerken. Deze zijn van hoog naar laag: Vino a Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG), Vino a Denominazione di Origine Controllata (DOC)… Doeldertje, 23-09-2008
Poperings Hommelbier

Poperings Hommelbier

Dit blonde, Belgische biertje is bijzonder door het gebruik van het gist. Het heeft een alcoholpercentage van 7.5% en geldt als het paradepaardje van brouwerij Van Eecke. Het is een zeer goed drinkbaa… Tom008, 23-09-2008
Wijnklassificatie in Frankrijk

Wijnklassificatie in Frankrijk

Frankrijk kent vier kwaliteitskeurmerken. Deze zijn van hoog naar laag: Appellation d'Origine Contrôlée (A.O.C.), Vin Délimité de Qualité Supérieure (V.D.Q.S.), Vin de Pays en Vin de Table. Voor elk v… Doeldertje, 23-09-2008
Barbar, Honingbier voor krijgers

Barbar, Honingbier voor krijgers

Honingbier is niet nieuw; het is duizenden jaren oud. Vroeger bestond er nog geen suiker en was honing de enige manier om het bier zoeter te maken en het gistingsproces in gang tet zetten. Tegenwoordi… Tom008, 19-09-2008
Kalfsvlees, weer eens wat anders

Kalfsvlees, weer eens wat anders

Niet iedereen is even bekend met kalfsvlees. Soms vindt men het wat flauw smaken of wordt het niet helemaal goed klaargemaakt (moet net gaar zijn). Toch is kalfsvlees prima te verwerken in voor- en ho… Annastaal, 13-09-2008
De Hougaerdse Das, een fris en kruidig biertje

De Hougaerdse Das, een fris en kruidig biertje

Ooit had Hoegaarden 35 brouwerijen op 2000 inwoners. Dit 1000 jaar oude dorpje is nu wereldbekend om het heerlijke bier wat er vandaan komt. Iedereen kent wel Hoegaarden witbier. Maar ook de Verboden… Tom008, 02-09-2008
Fruitbier om van te genieten

Fruitbier om van te genieten

Al eeuwenlang drinkt de Europeaan fruitbier. De kelten dronken appelbier en de Belgen kersenbier. In Belgie kent men een honderden jaren oude traditie om fruitbieren te maken. De meest bekende soort i… Tom008, 30-08-2008