Artikelen 231 - 240 in de rubriek Bier en wijn

Bier en wijn (Eten en Drinken)

Wijn: Franse witte wijn, Provence, Chablis

Over de witte wijnen van de Provence valt niet bijster veel te vertellen. De meeste zijn te zwaarwichtig om verfrissing te schenken. Hier in Nederland heb ik eigenlijk maar één wijn geproefd met een f… Sophocles, 24-02-2008

Wijn: Beaujolais

Beaujolais is in de ioop der jaren gepromoveerd van karafwijn uit de bistro’s van Lyon tot wellicht de bekendste tafelwijn ter wereld en synoniem met alles dat wijn en Frans is. Die ontstellende popul… Sophocles, 24-02-2008

Wijn: De prijs van wijn

Men vraagt zich wel eens af waarom er bij wijn zulke enorme prijsverschillen voorkomen. De ene fles kost nog geen vier euro en voor een andere betaal je pakweg drie tientjes. Hoe kan dat nou? Het is t… Sophocles, 24-02-2008

Wijn: Champagne

Champagne symboliseert in ons land de duivel. Heel veel mensen beschouwen deze wijn als iets onvoorstelbaar luxueus dat men alleen in zonde nuttigt. Let maar eens op de blikken van de mensen als een m… Sophocles, 24-02-2008

Portugese wijnen: Alentejo

Wat is een goede wijn? Daar kan over getwist worden. Meestal komt men uit bij de bekende Franse wijnen. Maar er is steeds meer aandacht voor wijnen uit landen als Australië, Zuid-Afrika of Zuid-Amerik… Faffie, 22-01-2008

Mumm, champagne

Ruim 175 jaar geleden was het Peter Arnold Mumm de begon met produceren van wijn. Het waren zijn zoons die het champagnehuis oprichtte. Inmiddels is het huis onderdeel van Pernod en verkoopt vele milj… Storm, 22-12-2007

Wijnetiquette; hoe wordt wijn geserveerd

Wijn is een lekkere drank die eigenlijk goed past bij ieder soort voedsel. Of het nu een aperitief een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht is, de juiste wijn maakt het helemaal compleet. Hoe dient… Storm, 09-12-2007

Bierbrouw proces

Naast wijn is bier één van de oudste dranken ter wereld. Het is bekend dat al ongeveer 6000 jaar geleden bier werd gedronken. Al in de tijd van de Babylonische overheersing wordt bier gedronken. Later… Storm, 21-11-2007

Duboeuf, koning van de Beaujolais

Ieder jaar op de derde donderdag van november wordt de Beaujolais primeur geïntroduceerd. Het was, de inmiddels ruim 70 jarige, George Duboeuf die deze term in 1962 lanceerde. Hij is markleider op het… Storm, 17-11-2007
Cremant de Bourgogne, sprankelend wijntje

Cremant de Bourgogne, sprankelend wijntje

Een lekkere mousserende wijn is cremant de Bourgogne. De wijn is een goed alternatief voor champagne. Misschien iets voor de komende feestdagen? Wat is eigenlijk het verschil tussen champagne en crema… Kooitje, 30-10-2007