InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bier en wijn > Kalfsvlees, weer eens wat anders

Kalfsvlees, weer eens wat anders

Kalfsvlees, weer eens wat anders Niet iedereen is even bekend met kalfsvlees. Soms vindt men het wat flauw smaken of wordt het niet helemaal goed klaargemaakt (moet net gaar zijn). Toch is kalfsvlees prima te verwerken in voor- en hoofdgerechten en heerlijk bij Hollandse groenten. Hierbij een recept voor een lekker voor- en hoofdgerecht. Probeer het eens uit en serveer het met een droge witte wijn. Smakelijk eten!

Voorgerecht: Gebakken kalfslever met spekjes

Ingrediënten

  • 4 kalfslevertjes
  • 10 plakken ontbijtspek
  • olijfolie
  • bloem
  • 2 rode uien
  • groene paprika
  • peper en zout

Bereiding

Maak als eerste de kalfslever klaar. D.w.z. dat er goed peper en zout over gestrooid moet worden en daarna moeten ze goed “ingepakt” worden met bloem. Bak ze vervolgens in wat olijfolie en draai ze regelmatig om. Haal ze, als ze net gaar zijn, uit de pan en houdt ze warm op een warmhoudplaatje (opletten dat ze niet te lang gebakken worden).

De uien vervolgens in een beetje bloem wentelen en bakken en doe er wat kleine stukjes groene paprika bij. Daarna het ontbijtspek erbij doen en goed doorbakken. Voeg nu de kalfslever er weer bij en laat het een minuutje of wat staan. Serveer ze met een dotje frisse groene salade.

Hoofdgerecht: Kalfskotelet

Ingrediënten

  • 4 kalfskoteletten
  • olijfolie
  • 1 dl gebonden jus
  • 2 dl grote witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 1 ui
  • 1 eetlepel grove pittige mosterd
  • peper en zout

Bereiding

Bak het kalfsvlees in olijfolie en zorg dat het net gaar is. Voeg nu naar smaak peper en zout toe. Vervolgens apart de witte wijn, een klein gemaakte ui en room samenvoegen en laat het enkele minuten inkoken. Doe als laatste de mosterd erbij, meng het goed en laat het nog zo’n 2 minuten pruttelen. Voeg ook hier wat peper en zout naar smaak toe en serveer de saus op het bord over het kalfsvlees.
Kalfsvlees kan prima bij een lekker aangemaakte salade en aardappeltjes of spinazie of spruitjes.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lekkere salades als voor- of bijgerechtLekkere salades als voor- of bijgerechtSalade als voorgerecht of als bijgerecht, het kan allemaal. Enkele salades warm of koud, die gemakkelijk te maken zijn m…
Mexicaanse keuken – VleessnacksSommige mensen staan versteld van de enorme hoeveelheid vlees die in de Mexicaanse gerechten wordt verwerkt. Echte carni…
Tips voor het kerstdiner: hoe creëer ik een geslaagde avond?Tips voor het kerstdiner: hoe creëer ik een geslaagde avond?Elk jaar in december is het weer zover: het kerstdiner. Hoe ga je dit jaar weer indruk maken op je gasten? Of, hoe overl…
Lamsbout op zijn ItaliaansDe opbouw van de klassieke Italiaanse maaltijd is anders dan bij ons. Italianen beginnen doorgaans met antipasto, een kl…
Kalfsvlees met een uniek ID-nummerEen belangrijk uitgangspunt bij kalfsvlees is voedselveiligheid. Zodra een kalf geboren is, krijgt het een uniek identif…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Kalfsvlees, weer eens wat anders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 13-09-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bier en wijn
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!