Artikelen 201 - 210 in de rubriek Bier en wijn

Bier en wijn (Eten en Drinken)

Wat zegt een etiket over de kwaliteit van de wijn

Wat zegt een etiket over de kwaliteit van de wijn

De kwaliteit van wijn in de winkel is voor velen een vraagteken. Enig houvast is vaak het etiket, maar voor de meesten onder ons is ook dat wijnetiket een mysterie. Maar dat hoeft niet. Wijnetiketten… Serkozy, 10-08-2008
Bezinksel in wijn, volkomen natuurlijk

Bezinksel in wijn, volkomen natuurlijk

Als bezinksel wordt in wijnterminologie de drab genoemd die bij langdurige opslag in een fles wijn neerslaat. Dit bezinksel moet van de wijn worden gescheiden door die te decanteren alvorens te drinke… Serkozy, 10-08-2008
De bereiding van wijn

De bereiding van wijn

Aangezien wijn nog altijd een natuurprodukt is (zij het dat de mens met zijn ervaring en vakkennis dit natuurprodukt wel heel ver in de hand kan houden), zijn er eindeloos veel variaties in kwaliteit… Serkozy, 07-08-2008
Tips voor de beginnende wijndrinker

Tips voor de beginnende wijndrinker

Het drinken van een glaasje wijn behoort tot de aangename dingen in het leven en Nederland is steeds meer vertrouwd geworden met wijn. Toch voelen velen zich op het gebied van wijn altijd nog wat onze… Serkozy, 02-08-2008
Vinoloog worden, hoe?

Vinoloog worden, hoe?

Een Vinoloog is iemand die verstand van wijn heeft. De vinoloog heeft een brede kennis over wijnen. Daarmee is feitelijk alles samengevat, want Vinoloog is een vrije titel dus in principe mag iedereen… Kisses, 03-07-2008

Goede wijn behoeft geen kurk

Steeds meer wijn wordt afgesloten met een schroefdop, de tijd dat deze dop alleen maar bestemd was voor goedkope wijnen of “vliegtuigflesjes” is voorbij. Voor velen zal het even wennen zijn, toch zitt… Dsvh13, 16-06-2008
Kasteelbier, Blond en Dubbel

Kasteelbier, Blond en Dubbel

Kasteelbier is een klassiek Belgisch biertje. Het dankt zijn naam aan het gebouw waar het in gebrouwen wordt; een 250 jaar oud kasteel. Dit is een heerlijk, krachtig biertje. Er is een Blond Kasteelbi… Tom008, 24-05-2008

Westmalle Trappist; monnikenwerk

Of je nou voor of tegen het Rooms-Katholicisme bent, één ding moet je de katholieke kloosterbewoners de Trappisten nageven: ze kunnen ontzettend goed bier brouwen! Dat is zowel een argument voor als t… Tom008, 21-05-2008

Duvel, een hemels biertje

Als je door België rijdt op weg naar Brussel, dan zie je bij het plaatsje Breendonk op een groot gebouw staan :"Ssst.... hier rijpt den Duvel". Op dat moment rijd je langs de Brouwerij van Duvel. Duve… Tom008, 20-05-2008
Vin cuit: gekookte wijn

Vin cuit: gekookte wijn

Vin cuit, ofwel 'gekookte wijn' is eigenlijk helemaal geen wijn. De basis van vin cuit is vers geperst vruchtensap. Welke vruchten gebruikt worden hangt van de streek af. Zowel appels, peren, kersen,… Judithm, 20-05-2008