Artikelen 251 - 260 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

In boter gevangen smaak: infusie

Infusie is niets meer en niets minder dan een kooktechniek om op een slimme manier extra veel smaak te geven aan een gerecht. Infusie heeft heel veel voordelen. In onderstaand artikeltje wordt een tip… Emfkruyssen, 20-10-2010
De basis van het koken: vis

De basis van het koken: vis

Tegenwoordig eten steeds meer mensen naast vlees wekelijks ook vis. De meeste vissoorten bevatten veel 'goede vetten' en zijn dus goed voor een mens. In dit artikel kun je meer lezen over de basis van… Jolene1984, 03-10-2010
De basis van het koken: vlees

De basis van het koken: vlees

Vlees op een goede manier bereiden kan best lastig zijn. Vlees kan bij een verkeerde bereiding namelijk snel 'droog' worden en is daardoor minder lekker of zelfs taai om te eten. In dit artikel lees j… Jolene1984, 02-10-2010
De basis van het koken: dressings

De basis van het koken: dressings

Zelf een dressing maken is meestal vrij simpel en vaak veel lekkerder dan een kant-en-klare dressing uit de supermarkt. In dit artikel leer je de basis voor het maken van dressings, en vind je een aan… Jolene1984, 02-10-2010
Eenvoudig en snel een lekker 3 gangen-diner bereiden

Eenvoudig en snel een lekker 3 gangen-diner bereiden

Wanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt die blijven eten, is het leuk om ze iets lekkers voor te schotelen. Toch is het niet nodig om urenlang in de keuken te staan zwoegen; met de lekkere en… Jolene1984, 30-09-2010
Zelf karamel en toffees maken

Zelf karamel en toffees maken

Karamel en toffee, veel mensen zijn er gek op. Naturel, met chocolade of met nootjes, de één is nog lekkerder dan de ander. Maar wat is er nou leuker dan zelf karamels of toffees maken? De zoete lekke… El-ja, 03-09-2010
Gelei, zomer in een potje zonder stukken

Gelei, zomer in een potje zonder stukken

Er zijn mensen die niet houden van confituur, van die stukjes fruit op de boterham. Geen paniek, dan is er nog altijd gelei. Een homogene, lekkere massa zonder brokken. En ook hier kan men van verschi… Mapa, 01-08-2010
Lekkere zelfgemaakte jam: vitamientjes voor de wintermaanden

Lekkere zelfgemaakte jam: vitamientjes voor de wintermaanden

"Nog een paar bakjes aardbeien om confituur van te maken?" "Neen hoor, 'k zou niet weten hoe ik dat moet doen!". Deze conversatie, opgevangen in de supermarkt, laat veronderstellen dat veel mensen gee… Mapa, 31-07-2010
Koken voor beginners, eieren!

Koken voor beginners, eieren!

Vraag in het rond wat de gemiddelde man nog niet eens kan in de keuken, en dan is het antwoord: 'Hij kan nog niet eens een eitje bakken'. Een ei is één van de makkelijkste maar toch diverse en lekkere… Mrearl, 23-07-2010
Met restjes een maaltijd maken

Met restjes een maaltijd maken

Als je vergeten bent boodschappen te doen, of je geld is simpelweg op dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om te bekijken wat je met de restjes in de koeling kunt doen. Hierbij moeten er wel vanuit ga… Annastaal, 14-07-2010