Artikelen 281 - 290 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Kruidenmengsels maken, algemene principes

Waarom zou men kruiden mengen, kan men niet beter één kruid tegelijk in nemen? Het antwoord op de vraag of men in de fytotherapie de voorkeur moet geven aan de enkelvoudige kruiden of aan de kruidenme… Herborist, 21-02-2010

Zelf pizza maken, recepten en werkwijze

Een snelle hap of een heerlijk Italiaans gerecht? De pizza is reeds lang in onze cultuur verschenen. Toch is de ene pizza de andere niet en is een diepvriespizza geen verse pizza. Zoals met zoveel din… Gringo, 19-02-2010
Wat is tiramisu?

Wat is tiramisu?

Tiramisu is een dessert dat pas in 1980 voor het eerst in kookboeken stond. Het is een heerlijk dessert dat niet moeilijk zelf te maken is. Lees hier alles over tiramisu, hoe je het maakt, de geschied… Bastiaan271, 16-02-2010
Restjes eten bewaren of weggooien?

Restjes eten bewaren of weggooien?

Het is altijd verstandig om zorgvuldig met het bewaren van eten om te gaan. Spullen dagen in de koelkast bewaren is niet goed en het eten wordt er meestal niet lekkerder op. Maar er zijn wel wat spull… Annastaal, Gemakkelijke gerechten, 15-02-2010

Eten bereiden in de slowcooker

Na jaren van snel en gehaast koken raakt het maken van slow food steeds meer in. Slow food is eten wat lang moet koken, zoals bijvoorbeeld stoofpotjes. De slowcooker is speciaal ontwikkeld om deze man… Ceetee, 04-02-2010
Op dieet? Zelf soep klaarmaken

Op dieet? Zelf soep klaarmaken

Soep is gezond, vult goed en is eenvoudig klaar te maken. Ideaal zou je zeggen als onderdeel van een caloriearm eetpatroon. Toch wordt er relatief weinig soep gegeten door de mensen die op dieet zijn.… Annastaal, Magere maaltijden, 22-01-2010
Aardappelen bereiden op verschillende manieren

Aardappelen bereiden op verschillende manieren

Aardappels! Het is één van de populairste gerechten die wordt geserveerd in de Nederlandse keuken. Maar ook buiten de Nederlandse landsgrenzen is het zeer populair. Maar een aardappel... hoe bereid je… Martinq79, 04-01-2010
Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren

Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren

Je kunt ook zonder dure etenswaren die je speciaal haalt voor de feestdagen, toastjes lekker beleggen. Wat creativiteit en goed kijken wat er nog in de keukenkasten staat. Annastaal, Snacks, 31-12-2009

Thuis zelf ambachtelijke appel-perenstroop maken

Stroop is vanouds een methode om de goede dingen uit fruit voor lange tijd te bewaren. Met de moderne bewaarmethodes is het mogelijk om diverse soorten fruit een heel jaar te bewaren, maar in het verl… Guidop, 29-12-2009

Historische kruidensiropen

Siroop, een mengsel van water en suiker bestond al in de Oudheid, al was dat niet zo vanzelfsprekend, want de kristalsuiker uit de biet was natuurlijk nog niet bekend. Er werd toen hoofdzakelijk honin… Herborist, 21-12-2009