Artikelen 261 - 270 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Met restjes een maaltijd maken

Met restjes een maaltijd maken

Als je vergeten bent boodschappen te doen, of je geld is simpelweg op dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om te bekijken wat je met de restjes in de koeling kunt doen. Hierbij moeten er wel vanuit ga… Annastaal, Gemakkelijke gerechten, 14-07-2010
Gezond barbecueën met veel groenten en mager vlees

Gezond barbecueën met veel groenten en mager vlees

Bij het barbecueën wordt vaak veel en vet vlees geroosterd. Dat kan ook anders! Barbecueën wordt een stuk gezonder met verse groenten, mager vlees, vis en vers fruit. Het vlees breng je op smaak met e… Liza, 14-07-2010

Koken voor beginners

Koken lijkt simpel, maar is het vaak niet. Helemaal niet voor beginnende koks, zoals studenten. Daarom hier een paar handige tips voor het bereiden van een gezonde maaltijd. De benodigde ingrediënten… Maria_louise91, 09-07-2010
Traditioneel barbecueën

Traditioneel barbecueën

De traditionele barbecue met houtskool is voor een groot deel verdrongen door luxe barbecues op gas of elektrisch en door complete buitenkeukens. Maar er gaat toch niets boven die heerlijke geur van h… Liza, 15-06-2010
Geen overdaad aan koolhydraten (meer)

Geen overdaad aan koolhydraten (meer)

We hebben het in onze maatschappij zelf veroorzaakt, maar in ons dagelijks voedingspatroon zitten voor de meeste mensen teveel koolhydraten. Want bij zwaar lichamelijk werk verbrand je al die koolhydr… Annastaal, 01-06-2010
Vlierbloesemsiroop (sap)

Vlierbloesemsiroop (sap)

Het is bijna zo ver; de vlier staat bijna in bloei! Dit jaar wat later dan andere jaren, maar dat maakt niet uit. Het is bijna tijd om vlierbloesemsiroop (vlierbloesemsap) te maken. Deze drank is in N… Y-scientist, 27-05-2010
Het gebruik van een vleesthermometer

Het gebruik van een vleesthermometer

Hoe vaak is het u gebeurd dat de kip die u serveerde niet helemaal gaar was? Of de rosbief ietsjes te gaar, zodat het verdacht veel leek op de zolen die de schoenmaker net vakkundig onder uw oude scho… Woods, 25-05-2010
Waar, wanneer en hoe is chocolade ontstaan?

Waar, wanneer en hoe is chocolade ontstaan?

Chocolade is een lekkernij die heden ten dagen niet meer is weg te denken uit onze dagelijkse voeding, waarvan de gemiddelde Belg zo ongeveer acht kilo per jaar verorbert. Zoals gebleken is de oorspro… Enza_9o-, 20-05-2010
Vers fruit als maaltijd of tussendoor

Vers fruit als maaltijd of tussendoor

Fruit is gezond, dat zal niemand ontkennen, maar niet iedereen zit te wachten op bergen fruit. De mensen die fruit wel ontdekt hebben, weten ook wat fruit voor je kan doen. De vitamines die het je opl… Annastaal, Magere maaltijden, 19-04-2010
Waterkefir: geschenk van de profeet Mohammed

Waterkefir: geschenk van de profeet Mohammed

Waterkefir is een drank die veel door moslims gedronken wordt. Dat is wel een beetje vreemd, omdat het heel licht alcoholisch is en moslims geen alcohol mogen drinken. Toch zijn de waterkefirkorrels e… Singalees, Islamitische gebruiken, 18-04-2010