Artikelen 1.351 - 1.360 in de rubriek ReceptenRecepten (Eten en Drinken)
Het is een oude heidense gewoonte om tijdens de Winterzonnewende een boomstam in de open haard te branden om geluk te brengen in het nieuwe jaar. Deze traditie werd ondertussen vervangen door het eten…
Avalon, 04-12-2007
Ravioli, de deegkussentjes. Een deegwaar waar je heerlijke recepten van kan maken. U leest hier de recepten van ravioli met champignons, ravioli met boter en salie, ravioli met geitenkaas, ravioli met…
Jootje, 03-12-2007
Gebak is eigenlijk heel internationaal, alleen met dat verschil dat ieder land zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft Duitsland natuurlijk zijn Schwartwalderkirchtorte, Nederland zijn appeltaart. Aus…
Storm, 01-12-2007
Weer eens iets anders klaarmaken en in voor iets aparts? Maak dan eens een keer kangoeroevlees klaar volgens een Australisch recept. Het klinkt voor ons misschien erg zielig om dit vlees te eten, maar…
Storm, 01-12-2007
Sommige mensen staan versteld van de enorme hoeveelheid vlees die in de Mexicaanse gerechten wordt verwerkt. Echte carnivoren kunnen hun hart dan ook ophalen aan deze gerechten, waar u hier de recepte…
Jootje, 29-11-2007
De ‘droge’ soepen uit Mexico zijn natuurlijk niet echt droog, een droog ingrediënt absorbeert een gedeelte van de bouillon. Soms wordt het bereid met een paar ‘droge’ ingrediënten, soms met zo veel mo…
Jootje, 25-11-2007
Mexicanen onderscheiden twee verschillende soorten soep: de ‘gewone’ soep, zoals wij die kennen en de sopas secas, de ‘droge’ soep. Deze soep wordt zo genoemd, omdat er een droog ingrediënt in zit dat…
Jootje, 25-11-2007
In aanloop naar het Sinterklaasfeest kunnen kinderen (samen met de ouders) zelf pepernoten en taaitaai maken.
Juul, 23-11-2007
Het is al weer bijna zover, pakjesavond. Vanaf het moment dat de goede Sint zijn intrede doet in ons land, verkeren de kinderen in een heerlijke spanning. Maar als de avond dan daar is, krijg ze dan n…
Storm, 19-11-2007
Zin in appeltaart? Maak dan eens Tarte Tatin. Dit omgedraaide appeltaartje is heel makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of als warm toetje met een bolletje ijs.
Kooitje, 13-11-2007