Australische recepten, gebak
Gebak is eigenlijk heel internationaal, alleen met dat verschil dat ieder land zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft Duitsland natuurlijk zijn Schwartwalderkirchtorte, Nederland zijn appeltaart. Australië heeft lekkere Christmas cake of een Meringue taart.
Algemeen
Een internationale taart bakken? Australië heeft een aantal lekkere recepten. Gewoon een taart met vers fruit of alvast een Christmas cake.
Meringue taart met vers fruit
Benodigdheden:
- 2 kopjes gemengd vers fruit
- 1 kopje room
- 1 kopje suiker
- ¼ kopje gekookt water
- 1 ½ theelepel bloem
- 1 theelepel witte azijn
- 6 grote eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ banaan, fijngehakt
- Mixer
- Ruime schaal
- Springvorm
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius
- Splits de eieren
- Klop de eiwitten in de schaal op lage snelheid ietwat dikker, dan 3-4 minuten tot het stijf is
- Water, bloem, azijn, vanillesuiker en suiker toevoegen
- Klop het mengsel nog een minuut op halve snelheid
- Doe dit mengsel over in een springvorm
- Bak het mengsel 10 minuten in het midden van de oven
- Temper de warmte van de oven naar 100 graden Celsius en bak de taart nog 40 minuten. Tijdens het bakken de oven NIET openen, dan zakt de taart in
- Nadat de baktijd afgelopen is, de taart in de oven laten staan tot het helemaal is afgekoeld
- Klop de slagroom stijf
- Mix de banaan door de slagroom
- Verdeel de bananenslagroom over de taart
- Versier de slagroom met het verse fruit
Eet smakelijk
Recept 2, Christmascake
Benodigdheden voor de taart:
- 200 gram rozijnen
- 125 gram boter
- 75 gram bloem
- 65 gram bruine suiker
- 50 gram amandelpoeder
- 50 gram ontpitte dadels
- 45 gram gekonfijte sinaasappel
- 2 ½ cl whisky
- 1 ½ ei
- ½ citroen
- ½ sinaasappel
- ½ appel, geraspt
- 1 eetlepel sinaasappelmoes
- 1 ½ theelepel kruidenmengsel van gember, kruidnagel en noodmuskaat
- ½ theelepel kaneelpoeder
- Zout
Ingrediënten glazuur:
- 250 gram poedersuiker
- 5 eiwitten
- Sinaasappelmarmelade
- Marsepein
- Snufje zout
Bereiding:
- Schil de citrusvruchten en pers ze uit
- Snijdt de gekonfijte sinaasappel en dadels in stukjes
- Meng alle fruit met het uitgeperste citrus sap en whisky
- Laat dit 2 uur marineren
- Oven voorverwarmen op 160 graden Celsius
- 125 gram boter met de bruine suiker kloppen tot de kleur van het mengsel wit is
- Bloem, snufje zout, kruiden, amandelpoeder, marmelade en fruit onder goed roeren toevoegen. Wel goed blijven roeren
- Doe het bakpapier in de bakvorm en giet het deeg hierin
- Bak het deeg ongeveer 50 tot 60 minuten
- Controleer of de cake gaar is door met een mes in het baksel te prikken. Is het mes droog, dan is de cake klaar.
- Laat de cake in de vorm afkoelen
- Maak nu het glazuur door een snufje zout aan de eiwitten toe te voegen en deze te kloppen
- Voeg de poedersuiker toe en blijf kloppen tot een stevige massa
- Overgiet de cake (die uit de vorm is gehaald) met de marmelade en dan een dun laagje marsepein
- Dan met een spatel het suikerglazuur uitstrijken over de cake
- Even laten inharden en eten maar
Eet smakelijk