Australische recepten, kangoeroe

Weer eens iets anders klaarmaken en in voor iets aparts? Maak dan eens een keer kangoeroevlees klaar volgens een Australisch recept. Het klinkt voor ons misschien erg zielig om dit vlees te eten, maar in Australië wordt het regelmatig genuttigd. Het zoete malse vlees is makkelijk te verwerken in diverse gerechten.

Algemeen

Het klinkt erg zielig, kangoeroe eten. In Australië staat deze vleessoort bijna standaard op de menukaart, net zoals varkensvlees bij ons in Nederland. Kangoeroevlees heeft een malse ietwat zoete smaak en is een dankbare vleessoort om te verwerken.

Hieronder een drietal verschillende recepten met kangoeroevlees als basis, allen voor 4 personen.

Recept 1, Kangoeroe met mango

Benodigdheden:

  • 600 gram Kangoeroe steaks
  • 150 gram boter
  • 50 gram kokos, geraspt
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl fond
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 mango’s
  • 1 mestpuntje kaneel
  • Peper en zout

Bereiding:

  • De mango’s schoonmaken en in fijne stukjes snijden
  • In een beetje gesmolten boter de mango’s beetgaar stoven
  • De gare mango warm houden
  • Bak de kangoeroe rosé, haal uit de pan en warm houden
  • Verdun het bakvet met kokosmelk en de fond
  • Op smaak brengen met zout, peper en kaneel
  • De saus tot halve hoeveelheid laten inkoken
  • De ingekookte saus zeven en een klontje boter doorroeren
  • De mango met de suiker carmeliseren
  • Borden voorverwarmen
  • Op ieder bord mango leggen
  • Het in plakjes gesneden vlees in een waaiervorm over de mango leggen
  • Lepel het saus rondom de mango en vlees
  • Afserveren met geraspte kokos

Eet smakelijk

Recept 2, Kangoeroe met honing / tijm

Benodigdheden:

  • 4 kangoeroe tournedo’s
  • 1 dl fond
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 eetlepel Crème fraiche
  • 1 eetlepel honing
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ wortel, in kleine blokjes
  • ½ prei (witte gedeelte), in halve ringen
  • Rainforest spice rub (speciale Australische kruiden)
  • Olijfolie
  • Peper / zout

  • Mengkom
  • Garde
  • Staafmixer
  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Keukenbestek

Bereiding:

  • De kruiden vermengen met olijfolie en de kangoeroe hiermee insmeren
  • De stukken vlees onder grill aan beide zijden snel bruin en leg ze daarna op een bakplaat
  • In de steelpan wat olie verwarmen en hierin de groente bakken
  • Tijm toevoegen en geheel doorbakken
  • Fond toevoegen en inkoken
  • Voorzichtig de saus met de staafmixer mixen en zeven
  • Honing toevoegen, doorkoken en vuur van het gas laagdraaien
  • Crèmefraiche toevoegen en doorroeren, niet laten koken
  • Vlees in de oven schuiven en ze rosé bakken
  • Borden voorverwarmen
  • Vlees in het midden van het bord leggen, nogmaals bestrooien met de Australische kruiden
  • Saus rondom het vlees gieten

Eet smakelijk

Recept 3, Kangoeroe met vijgen en blauwe schimmelkaas

Benodigdheden:

  • 1000 gram aardappelen, geschild
  • 800 gram Kangoeroe filet
  • 250 gram blauwe schimmelkaas
  • 100 gram boter
  • 100 gram groene olijven tapenade
  • 2 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 8 verse vijgen
  • 4 sjalotjes, genipperd
  • Acaciahoning
  • Een scheutje madeirawijn

Bereiding:

  • Het vlees bestrijken met de honing
  • Kook de aardappelen en pureer deze
  • Roer de olijven door de aardappelpuree
  • Verwarm boter in een braadpan en kleur de sjalotjes in de boter
  • Afblussen met witte wijn en madeira
  • Room toevoegen en inkoken tot gewenste dikte
  • Saus zeven en kruiden met peper en zout
  • Vijgen aan de punt kruislings opensnijden
  • Vijgen vullen met schimmelkaas
  • Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen
  • De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten
  • Het vlees gaarbakken zoals u het graag heeft, rosé is uitermate lekker
  • Borden voorverwarmen
  • Vlees in het midden van het bord leggen
  • Garneren met 2 vijgen per bord, en de aardappelpuree uit de oven
  • Saus rondom het vlees schenken

Eet smakelijk
© 2007 - 2021 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snelle, maar heerlijke pastasausSnelle, maar heerlijke pastasausU heeft trek in pasta, maar geen zin om uren in de keuken te staan voor een heerlijke saus en geen trek in een simpele k…
Zelf carpaccio met dressing makenZelf carpaccio met dressing makenCarpaccio is een heerlijk voorgerecht dat vele menukaarten van restaurants siert. Dit gerecht is ooit in Venetië bedacht…
Borrelhapjes, maar dan gezondBorrelhapjes, maar dan gezondWord jij ook wel eens helemaal gek van die vieze, vette en ongezonde borrelhapjes? Wees eens origineel en maak eens borr…
Drie lekkere recepten met kipfiletDrie lekkere recepten met kipfiletDrie heerlijke recepten met kipfilet. Het eerste recept is gemaakt met kipfilet, ui en champignons. Het tweede recept is…

Australische recepten, gebakGebak is eigenlijk heel internationaal, alleen met dat verschil dat ieder land zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft D…
Mexicaanse keuken – VleessnacksSommige mensen staan versteld van de enorme hoeveelheid vlees die in de Mexicaanse gerechten wordt verwerkt. Echte carni…
Storm (568 artikelen)
Laatste update: 13-07-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.