Artikelen 141 - 150 in de rubriek Bier en wijn

Bier en wijn (Eten en Drinken)

Wijnbouw in Nederland druivenrassen en wijngaarden

Wijnbouw in Nederland druivenrassen en wijngaarden

Sinds een aantal jaren groeit de Nederlandse wijnbouw. Was eerst Zuid-Limburg de wijnstreek van Nederland, nu zijn ook Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Zeeland streken waar commerciële wijn… Henbro, 28-09-2010

Wijn en water in Zuidwest Frankrijk

De Romeinen, die deze streek Aquitania “het land van het water” noemden, brachten de eerste wijnranken naar Bordeaux. Hoe konden zij ooit vermoeden dat zij hiermee de basis hebben gelegd voor een wijn… Laliaison, 21-09-2010

Combineer vakantieland gerechten met een onverwacht wijntje

Klassieke spijs-wijncombinaties zijn niet voor niets klassiek. Ze zijn verrukkelijk, zeker tijdens de vakantie. Diezelfde combinatie kan thuis echter heel anders smaken. Vergeet dan niet dat gemoedsru… Emfkruyssen, 12-09-2010

De opmars van het Jopenbier

Ondanks dalende biersconsumptie toch 35% meer omzet voor Haarlemse brouwer. Na een aarzelend begin steeg bij de Jopenbierbrouwerij in Haarlem in de periode 1994-2010 de productie van 2200 naar 25.000… Vikla, 10-09-2010

Belgisch bier, het beste ter wereld?

Het bekendste en wellicht lekkerste bier is afkomstig van onze Zuiderburen. In België worden al vanaf de Middeleeuwen ontzettend veel verschillende bieren gebrouwen. Internationaal wordt het Belgische… Tim29, 07-09-2010
De smaak van rode wijn: fruitige, rijpe en volle wijnsoorten

De smaak van rode wijn: fruitige, rijpe en volle wijnsoorten

Als volleerde Bourgondiërs drinken we al eens gaarne een glas rode wijn. Een sappig biefstukje of aangenaam gezelschap, de minste gelegenheid is goed om een flesje rood te ontkurken. In onderstaande u… Jonasd, 06-09-2010

De Regenboogstaat en zijn wijnen

Door de historische banden die Nederlanders hebben met Zuid-Afrika, zijn we dol op het land dat tegenwoordig de Regenboogstaat genoemd wordt. Het is daarom ook dat we onder andere de 'taal van het eti… Emfkruyssen, 02-09-2010

Welke wijn bij welk soort wild?

Al spelen garnituur en/of saus een zodanig belangrijke rol bij wildgerechten dat ze daarmee bepalend zijn voor de wijnkeuze, soms heb je behoefte aan een wijntje bij een 'bloot' stukje wild, dus zonde… Emfkruyssen, 21-08-2010

Wijnkeuze bij wild

Het garnituur of de saus (van cranberry's tot truffelsaus) speelt vaak een belangrijke rol in of bij wildgerechten. Daarmee zijn het garnituur en de saus vaak bepalend voor de keuze van de wijn. Stel… Emfkruyssen, 15-08-2010
De Bourgogne met de streken Chalonnaise en Côte de Nuits

De Bourgogne met de streken Chalonnaise en Côte de Nuits

De Bourgogne is een oud wijngebied. In ongeveer 400 na Christus werd er al redelijk wat wijn gemaakt. In die tijd waren het de Cisterciënzer Monniken die de "Climats" ontwikkelden. Dat zijn de verschi… Friabo, 19-07-2010