Artikelen 121 - 130 in de rubriek Bier en wijnBier en wijn (Eten en Drinken)
Een goede schuimwijn herken je aan de verfrissende belletjes in je mond en brengt je meteen in een feeststemming. Champagne is de bekendste schijnwijn en is goed voor 1 op 12 flessen bubbelwijn.
Jonasd, 13-03-2011
Warme en speciale bieren zijn bieren waarbij het bierrecept is aangepast om een andere smaaksensatie te bekomen. Verwarmende bieren smaken perfect aan de open haard in de winter, als staat een vol of…
Jonasd, 12-03-2011
Corsica is een van de oudste gebieden op de wereld waar wijn wordt verbouwd. Corsica is een Frans eiland en ligt in de Middellandse Zee. Doordat het midden in de zee ligt is er veel regen. Tegelijkert…
Simcha, 27-02-2011
Toscane is een zeer bekende wijnregio in Italië. Sinds de 13e eeuw wordt daar wijn verbouwd. De regio heeft een zeer gunstig klimaat. In de zomer is er veel zon en in de herfst valt er veel regen. Er…
Simcha, 27-02-2011
Hoe tap je nu een perfect biertje? De ene krijgt geen schuimkraag de andere krijgt juist teveel schuim. Het tappen van een biertje ziet er makkelijker uit dan het is want het vergt heel veel oefenen v…
Krisdeprest, 21-02-2011
De meeste mensen zetten witte wijn in de koelkast en kijken verder niet hoe koud hij is en rode wijn gewoon in de kamer. Beide fout, want de smaken komen zo in beide gevallen niet tot hun recht. Want…
Singalees, 27-01-2011
Sommige mensen denken dat wijn altijd beter wordt als hij ouder wordt. De oudste flessen wijn worden bij bezoek voor de dag gehaald. Maar vaak is de wijn dan gewoon bedorven. Veel wijnen kunnen nameli…
Singalees, 27-01-2011
Een goed wijntje uitkiezen is zo eenvoudig nog niet. Niet iedereen is vinoloog of heeft zoveel kennis dat hij weet wat alles betekent. Op het etiket van een wijnfles is echter al veel te ontdekken. Da…
Singalees, 27-01-2011
Welke wijn hoort nu precies bij welk gerecht? Naast het feit dat dit een kwestie is van persoonlijke smaak, is het zo dat sommige smaken beter tot hun recht komen met een goede wijn. Andersom geldt he…
Denn, 05-01-2011
Aan het einde van een geslaagd diner vormt een overheerlijk dessert het puntje op de i. Dessert met een goed bijpassende dessertwijn is dan als het van zelfsprekende duo peper en zout. Maar welke dess…
Emfkruyssen, 24-12-2010