Artikelen 171 - 180 in de rubriek BereidingBereiding (Eten en Drinken)
In sommige kookboeken staan allerlei termen die niet iedereen begrijpt. Deglaceren, zweten, tremperen zijn van die moeilijke kookwoorden. Maar wat betekenen al die moeilijke kookwoorden? En als je nog…
Singalees, 31-12-2011
Zelf pasta maken is niet zo moeilijk, maar gaat toch nog wel vaker fout. Gnocchi is een heel ander soort pasta; namelijk op basis van aardappel. Het is een erg smakelijke afwisseling op gewone pasta e…
Lovesgreens, 20-12-2011
Koken en ook bakken lijkt soms heel simpel, maar er kan een heuse wetenschap achter zitten. Vooral brood bakken is toch wel ingewikkeld. In dit artikel wordt de autolyse methode uitgelegd. Eerst zal e…
Lovesgreens, 18-12-2011
Zo’n typisch Nederlandse uitspraak “gezellige hapjes” … maar we weten allemaal waar het over gaat als we het hierover hebben. Zo kan een niet te dure borrelhap, maar leuk gepresenteerd al veel doen. W…
Annastaal, 16-12-2011
Een barbecue is gezellig, en gemakkelijk. In de zomer kan dit lekker met een grote groep buiten en ook mensen die weinig geduld hebben kunnen zich lekker uitleven op de barbecue. Om een barbecue tot e…
Dobel, 14-12-2011
Koken is alomtegenwoordig, zowel op televisie, als in kookboeken als op websites.Vaak wordt er via deze media met een heleboel al dan niet Franse vaktermen gewerkt, waar de gebruiker van deze media va…
Siegfried, 10-12-2011
Een echt zelf gemaakte pasta is qua smaak nauwelijks te vergelijken met gedroogde pasta of voorverpakte verse pasta uit de supermarkt. Zelfgemaakte pasta heeft een ontzettend lichte zijdeachtige textu…
Ilsemarietje, 07-11-2011
Pindarotsjes en chocoladeflikken, veel mensen zijn er gek op. Melk, puur, extra puur of wit de één is nog lekkerder dan de ander. Maar wat is er nou leuker dan zelf pindarotsjes en chocoladeflikken me…
El-ja, 13-10-2011
Blancheren is een handeling die in de keuken wordt verricht. Blancheren kan zowel in water als in olie. De keukentechniek van het blancheren is eenvoudig en voor iedereen te leren. Blancheren is groen…
Tom008, 28-09-2011
Voor wie regelmatig risotto maakt kent het wel: je wil een pan met een dikke bodem, die egaal warm wordt. Ook graag een lepel waarmee je zachtjes de rijst in beweging houdt zonder de kwetsbare korrels…
Tinamoreno, 16-09-2011