InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding
Artikelen 1 - 10 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Slagroompatronen makkelijker openen met cracker

Slagroompatronen makkelijker openen met cracker

Een slagroompatroon of NO2-patroon is een cilindervormige patroon met daarin distikstofmonoxide. Deze zijn bedoeld om een slagroomspuit of inoxcreamer te gebruiken. Daarnaast zijn de patronen onder jo… Dessal, 23-05-2017
Pannen: kenmerken en gebruik van verschillende pannensoorten

Pannen: kenmerken en gebruik van verschillende pannensoorten

Er bestaan allerlei soorten pannen. Deze pannen zijn voor een specifiek doeleinde ontworpen. Kookpannen zijn bijvoorbeeld gemaakt om water snel aan de kook te brengen. Dit kan door middel van een deks… Zonnescherm, 18-05-2017
Frituurpannen: Hoe werkt een frituurpan?

Frituurpannen: Hoe werkt een frituurpan?

Frituurpannen zijn zeer handig om voedsel mee te bereiden. Deze apparaten kunnen een zeer hoge temperatuur bereiken zodat het voedsel krokant kan worden. Met behulp van olie of vet kun je bepaalde soo… Island, 25-01-2017
Lunchpauzes op school: wat is gezond en lekker?

Lunchpauzes op school: wat is gezond en lekker?

Lunchpauzes op school zijn vaak lekker, maar meestal ook ongezond. Een broodje chocoladepasta, hagelslag of, als je geen tijd hebt gehad om lunch mee te nemen van thuis: een vette hap van de kantine.… Lavenderblue, 13-12-2016
Zelf koud gebrouwen koffie maken met een filterfles

Zelf koud gebrouwen koffie maken met een filterfles

Koud gebrouwen koffie of cold brew coffee moet niet verward worden met een ijskoffie. Het gaat hier om een koffievariant waarvoor bij de bereiding geen gebruik is gemaakt van verhitting. Op die manier… Dessal, 07-12-2016
Kruiden en specerijen als alternatieve smaakmakers

Kruiden en specerijen als alternatieve smaakmakers

Het meest bekende zout dat we kennen is het keukenzout. We gebruiken het om ons eten op smaak te maken, zowel tijdens de bereiding van ons eten, als ook er na. We hebben niet door dat we ongemerkt toc… Brubo, 22-11-2016
Aioli: hoe bereid je het en hoe pas je het toe?

Aioli: hoe bereid je het en hoe pas je het toe?

Aioli is bekend en toch ook weer niet. Het is een saus om lekker in te dippen, maar het is officieel een knoflooksaus voor specifieke gerechten. Toch is volgens menigeen aioli geen ‘gewone’ knoflooksa… Annastaal, 19-09-2016
Barbecue Rookoven – gerechten roken in je eigen tuin

Barbecue Rookoven – gerechten roken in je eigen tuin

Het voorjaar, de zomer en de herfst is in Nederlandse contreien buitenkooktijd. Als het weer het even toelaat zitten we buiten met een glaasje en wat is er dan lekkerder dan ook buiten te eten. De bar… Sjaanfanameland, Bijzonder voedsel, 27-07-2016
Mosselconsumptie en mosselen koken in speciale pannen

Mosselconsumptie en mosselen koken in speciale pannen

Een mossel is een tweekleppig diertje dat in de zee leeft. Tweekleppig betekent dat de schelp waarin de mossel leeft uit twee scharnierende kleppen bestaat. Die kleppen zijn asymmetrisch langwerpig (e… Rickandie, 26-07-2016
Het nut van bloem zeven tijdens het bakken

Het nut van bloem zeven tijdens het bakken

Bloem is in veel baksels een hoofdingrediënt. Zo kan bloem gebruikt worden bij het bakken van cake, taarten, broden, koekjes, etc. In sommige recepten staat in de ingrediëntenlijst of in de bereidings… Lydia70, 21-07-2016
Schrijf mee!