InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding
Artikelen 1 - 10 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Lunchpauzes op school: wat is gezond en lekker?

Lunchpauzes op school: wat is gezond en lekker?

Lunchpauzes op school zijn vaak lekker, maar meestal ook ongezond. Een broodje chocoladepasta, hagelslag of, als je geen tijd hebt gehad om lunch mee te nemen van thuis: een vette hap van de kantine.… Lavenderblue, 13-12-2016
Zelf koud gebrouwen koffie maken met een filterfles

Zelf koud gebrouwen koffie maken met een filterfles

Koud gebrouwen koffie of cold brew coffee moet niet verward worden met een ijskoffie. Het gaat hier om een koffievariant waarvoor bij de bereiding geen gebruik is gemaakt van verhitting. Op die manier… Dessal, 07-12-2016
Kruiden en specerijen als alternatieve smaakmakers

Kruiden en specerijen als alternatieve smaakmakers

Het meest bekende zout dat we kennen is het keukenzout. We gebruiken het om ons eten op smaak te maken, zowel tijdens de bereiding van ons eten, als ook er na. We hebben niet door dat we ongemerkt toc… Brubo, 22-11-2016
Aioli: hoe bereid je het en hoe pas je het toe?

Aioli: hoe bereid je het en hoe pas je het toe?

Aioli is bekend en toch ook weer niet. Het is een saus om lekker in te dippen, maar het is officieel een knoflooksaus voor specifieke gerechten. Toch is volgens menigeen aioli geen ‘gewone’ knoflooksa… Annastaal, 19-09-2016
Barbecue Rookoven – gerechten roken in je eigen tuin

Barbecue Rookoven – gerechten roken in je eigen tuin

Het voorjaar, de zomer en de herfst is in Nederlandse contreien buitenkooktijd. Als het weer het even toelaat zitten we buiten met een glaasje en wat is er dan lekkerder dan ook buiten te eten. De bar… Sjaanfanameland, Bijzonder voedsel, 27-07-2016
Mosselconsumptie en mosselen koken in speciale pannen

Mosselconsumptie en mosselen koken in speciale pannen

Een mossel is een tweekleppig diertje dat in de zee leeft. Tweekleppig betekent dat de schelp waarin de mossel leeft uit twee scharnierende kleppen bestaat. Die kleppen zijn asymmetrisch langwerpig (e… Rickandie, 26-07-2016
Het nut van bloem zeven tijdens het bakken

Het nut van bloem zeven tijdens het bakken

Bloem is in veel baksels een hoofdingrediënt. Zo kan bloem gebruikt worden bij het bakken van cake, taarten, broden, koekjes, etc. In sommige recepten staat in de ingrediëntenlijst of in de bereidings… Lydia70, 21-07-2016
Hoe maak je een low-budget pizza-oven?

Hoe maak je een low-budget pizza-oven?

Er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza. Maar wie wel eens zelf heeft geprobeerd thuis een goede, knapperige pizza te maken weet dat dat nog niet zo gemakkelijk is. Het is mogelijk om met weinig mi… Wouter1973, 18-07-2016
Suiker: verschillende soorten en eigenschappen in baksels

Suiker: verschillende soorten en eigenschappen in baksels

Suiker is een basisproduct dat niet weg is te denken uit onze keuken. Suiker wordt vaak toegevoegd aan baksels. In de winkel zijn verschillende variaties te koop. De meest bekende is kristalsuiker, oo… Lydia70, 13-07-2016
Lekker in de zomer! Verfrissende zomerdrankjes

Lekker in de zomer! Verfrissende zomerdrankjes

Als het warm is moet je voldoende drinken. Je lichaam geeft dit ook aan: je hebt dorst. Als drinken kun je o.a. kiezen uit koffie, thee, water, frisdrank of een wijntje of biertje. Maar het is ook er… Ottergraafjes, 27-06-2016
Schrijf mee!