Artikelen 621 - 630 in de rubriek DiversenDiversen (Eten en Drinken)
Bij een officieel, voornaam of chic etentje of een (kerst)diner, horen bepaalde etiquettes, tafelmanieren en ook een goede tafelschikking. Organiseer je zelf een exclusief meer-gangendiner of ben je e…
Jvd, 29-11-2007
Voorspellen Voortekens Feestmaal. Geluksmuntjes in een Kerstpudding (Christmas Pudding), Driekoningen Koek of Midzomerdag Droomkoek. Riten en geluksvoorspellers zoals de Chinese Gelukskoekjes (Fortune…
Jvd, 28-11-2007
Brunchen, een maaltijd die door de Amerikanen is bedacht. Wilt u niet uw ontbijt én niet uw lunch missen, ga dan lekker brunchen. Een brunch is eigenlijk een laat ontbijt wat tussen 11 en 14 uur genom…
Jootje, 09-11-2007
Weinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eigen recepten, van een bakje vla tot baklava. Toch hebben alle toetjes iets gemeen…
Kooitje, 19-10-2007
Stomen is een gezonde bereidingswijze van voedsel dat wordt gaar gemaakt in de damp van een kokende vloeistof. Het is mogelijk het voedsel nat te stomen en droog te stomen. Hoe werkt dit, wat zijn de…
Jootje, 17-09-2007
Het doel van roken van voedingsmiddelen is, de ingrediënten een fijne en aromatische rooksmaak mee te geven. Ze kunnen op deze wijze ook gaar gemaakt worden.
Jootje, 13-09-2007
Het roken van ingrediënten geeft een heerlijke en aromatische rooksmaak mee. Het is een andere manier van voedsel bereiden. Welke ingrediënten kunnen gerookt worden en hoe doe ik dit?
Jootje, 13-09-2007
Koekjes in de koelkast gaat goed en bessen verdragen zelfs ijskoude temperaturen. Wie levensmiddelen goed bewaart, hoeft minder weg te gooien. En met deze tips hebben kiemen geen kans.
Jootje, 13-09-2007
Steriliseren van groenten, belangrijk dat dit in een bepaalde volgorde gebeurd. Tevens moeten de groenten vers zijn als zij gesteriliseerd worden. U leest hier de bereidingswijze van het steriliseren…
Jootje, 12-09-2007
Steriliseren is een methode om voedsel te verduurzamen zodat het enige tijd kan bewaard worden. Het basisprincipe berust erop, dat door het verhitten van het voedsel gedurende een bepaalde tijd de mic…
Jootje, 12-09-2007