Brunchen, wat houdt dat in?

Brunchen, wat houdt dat in? Brunchen, een maaltijd die door de Amerikanen is bedacht. Wilt u niet uw ontbijt én niet uw lunch missen, ga dan lekker brunchen. Een brunch is eigenlijk een laat ontbijt wat tussen 11 en 14 uur genomen wordt. Een brunch heeft geen vaste regels wat betreft het menu. Wat u het lekkerst vindt bij een laat ontbijt, komt op tafel.

Klassieke brunchgerechten zijn:

  • spek en eieren
  • boerenomelet
  • spiegeleieren
  • zacht gekookt eitje
  • schaal met toastjes, sandwiches
  • fruitsalade
  • glas champagne
  • mousserende- of witte wijn

Al serveert u de simpelste dingen een beetje anders, is het doorsnee ontbijt meteen een heerlijke brunch. Ook wordt de sfeer heel anders als u op het terras/ balkon of in de tuin uw brunch geniet. Maak gebruik van de mooie dagen en dek de tafel in de open lucht (niet in de zon). Frisse lucht zorgt ervoor dat u trek krijgt in hartige dingen.

Wanneer een brunch?

U kunt gezellig met het gezin brunchen, maar het is ook ideaal om uw gasten met een brunch te ontvangen. Tevens is het mogelijk een brunch te geven naar aanleiding van een feest, een nieuwe baan of zomaar. De recepten en de decoratie op tafel kunt u aan de gelegenheid aanpassen. Een mooie tafelversiering is het halve succes en zorgt voor extra gezelligheid.

Inhoud en opmaak brunch

Een brunch behoort alle ingrediënten van een ontbijt te bevatten: Brood, verschillende garnituren, ingrediënten van koude lunch, zoals groenten, fruit, vis, vlees, gebakjes. Normaal wordt alles samen op een tafel of buffet gezet. Let erop dat de schotels die bij het hoofdgerecht horen, in het midden staan, de voorgerechten en tussengerechten vooraan staan en de desserts als laatst.
Borden, bestek en servetten kunt u het beste vooraan leggen of op een aparte tafel. Zet de glazen, kopjes en dranken achteraan, maar wel vóór het dessert. Behalve de klassieke brunchgerechten valt er genoeg te variëren qua voor- en tussengerechten, hoofdgerechten, broodjes en nagerechten .

Welkomstdrankje en welkomsthapje

Het is ook een leuk idee om uw gasten te verwelkomen met een welkomstdrankje en/of welkomsthapje.

Dranken tijdens de brunch

Zorg ervoor dat tijdens de brunch water, wijn, fruitsap, groentesap, koffie en thee, warme chocolademelk, verse melk, drinkyoghurt aanwezig zijn.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simpele gerechten voor een heerlijke brunchSimpele gerechten voor een heerlijke brunchEerst uitslapen en daarna lekker brunchen, samen met familie of vrienden. Maar wat serveer je dan? Bij een brunch maak j…
Brunch organiseren: 7 tips voor een geslaagde brunchBrunch organiseren: 7 tips voor een geslaagde brunchBrunchen is bij heel wat mensen een favoriete activiteit op zondag. Ook op traditionele feestdagen komen families en vri…
Cocktails met champagneCocktails met champagneBen je op zoek naar een aantal van de meest fameuze cocktails met champagne? Je kunt ze allemaal thuis maken. Dit kan ee…

Voortekens & Voorspellen - Geluk FeestmaalVoortekens & Voorspellen - Geluk FeestmaalVoorspellen Voortekens Feestmaal. Geluksmuntjes in een Kerstpudding (Christmas Pudding), Driekoningen Koek of Midzomerda…
De zoete verleiding van toetjesDe zoete verleiding van toetjesWeinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eig…
Bronnen en referenties
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 11-11-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.