Artikelen 581 - 590 in de rubriek Diversen

Diversen (Eten en Drinken)

Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Een doorgestoken soep is een soep dat gemixt is. Pureesoepen zijn gepureerde soepen. Lees hier welke bestanddelen deze soepen bevatten en met het basisrecept kunt u ook heerlijke zelfgemaakte doorgest… Jootje, 21-11-2008

De voordelen van Cafeine

Dagelijks genieten vele Nederlanders van een dosis cafeïne in de vorm van koffie of cola. Alhoewel er vele negatieve verschijnselen van cafeïne bekend zijn heeft deze stof ook wel enkele zeer positiev… Dsvh13, 09-11-2008
Bestek - De vork

Bestek - De vork

De vork is misschien wel het meest gebruikte bestek. Goed, soep kun je er niet mee eten, maar vrijwel al het andere voedsel komt toch via de vork in onze mond terecht. Maar wat is een vork precies? Ho… Lisa-het_genie, 16-10-2008
Nieuw of vernieuwd: streetfood

Nieuw of vernieuwd: streetfood

Het is nieuw, lekker, handig en super oud. Klinkt niet echt logisch maar het is wel zo. Het begrip is nieuw en super populair, maar eigenlijk kennen we het al jaren. Een lekker visje van de viskraam,… Maddy, 06-10-2008

Insecten eten heeft toekomst

“Doe er ook maar een schaaltje gewokte meelwormen bij. Oh ja, en een glaasje droge witte wijn.” Je zou er bijna van kokhalzen maar er zijn landen waar regelmatig gebakken, gestoofde of gewokte insecte… Bertvdw, 03-10-2008
Kaasschotel: Aankoop&bewaren van kaas, kaasplank&versiering

Kaasschotel: Aankoop&bewaren van kaas, kaasplank&versiering

Kaas is een levende stof en heeft hierdoor een beperkte houdbaarheid. Het is noodzakelijk op enkele punten te letten om hun smaak en zuiverheid te kunnen behouden. Hoe dient een kaasplank eruit te zie… Jootje, 25-09-2008
Kaasschotel: Kaas en Bier, Kaas en Wijn

Kaasschotel: Kaas en Bier, Kaas en Wijn

Bij een kaasschotel kunt u wijn of bier schenken. Wat is de goede combinatie met een zachte kaas, kruidenkaas, blauwaderkaas, verse kaas of een andere kaas? Jootje, 25-09-2008
Op kamers wonen, hoe kook ik aardappels?

Op kamers wonen, hoe kook ik aardappels?

Aardappels zijn in Nederland ons basisvoedsel. Aardappels koken is niet zo moeilijk als het lijkt. Je hebt in elk geval een pan nodig die ruim genoeg is om de aardappels te koken. Hoe kook je aardappe… Kisses, 23-09-2008
Kaasschotel: De samenstelling en versnijdingwijze

Kaasschotel: De samenstelling en versnijdingwijze

Bij een goede kaasschotel is het juiste evenwicht tussen de verschillende kaassoorten van enorm belang. Jootje, 23-09-2008

Voordelen van vegetarisme

"Waarom zou ik vegetariër worden?" Hoor ik veel mensen vragen. Er zijn veel uiteenlopende redenen om te kiezen voor het vegetarisme; geloofsbeleving, eigen overtuiging en de voordelen van het vegetari… Equidae, 18-09-2008