InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recepten: Pagina 6
Artikelen 51 - 60 in de rubriek Recepten

Recepten (Eten en Drinken)

Confituur maken van fruit en groenten met een herfsttintje

Confituur maken van fruit en groenten met een herfsttintje

Wie dacht dat confituur maken een typische zomerse bezigheid was, heeft het mis. Ook in de herfstmaanden kan je heerlijke confituur maken van fruit- en groentesoorten die tijdens de maanden september,… Mapa, Confituur, 22-09-2015
Confituur maken in de nazomer van zoete vruchten en bessen

Confituur maken in de nazomer van zoete vruchten en bessen

Sommige fruitsoorten zijn op zijn lekkerst in de nazomer. Zo zijn er meloenen, pruimen, druiven, perziken en kweeperen. Ideaal om hier eind augustus of begin september confituur en/of gelei van te mak… Mapa, Confituur, 06-09-2015

Frambozen chiffontaart, smul van een luchtige zomerse taart!

De frambozen chiffontaart kenmerkt zich door de luchtige puddingachtige vulling die wel wat aan bavarois doet denken. De naam van de taart is merkwaardig genoeg ontleend aan de zachte kledingstof chif… Fijnesteyn, Taart recepten, 30-08-2015
Surinaamse keuken: Hoe maak ik bami?

Surinaamse keuken: Hoe maak ik bami?

De Surinaamse keuken is erg veelzijdig en steeds meer gerechten zijn bekend onder de Nederlanders. Zo is bami een Surinaams gerecht dat in de smaak valt bij veel Nederlanders. Surinaamse bami is eigen… Isabella, 02-08-2015
Vijgen, vijgenjam, vijgensiroop

Vijgen, vijgenjam, vijgensiroop

Met vijgen creëer je meteen een mediterraanse sfeer aan tafel. Vijgenbomen zijn van oorsprong afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en vijgen worden al gegeten sinds de oudheid. Ze zijn zoet en lek… Puccini, 02-08-2015
Zelf verse pesto genovese maken

Zelf verse pesto genovese maken

Pesto genovese is een heerlijk gerechtje van gepureerde basilicum, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De smaak is het allerbeste als de pesto vers wordt gemaakt en dat is erg mak… Maurelius, 27-07-2015
Iraans gerecht: Haleem

Iraans gerecht: Haleem

Iran kent veel heerlijke gerechten, waaronder haleem. Dit traditionele gerecht stamt ver uit de geschiedenis van het Perzische rijk en laat je wat van de cultuur en geschienis proeven. Het is veelal e… Lo-writer, 27-07-2015
Olijfolie kruiden

Olijfolie kruiden

Olijfolie. Niet meer weg te denken in de Nederlandse keuken. Dit terwijl de olijfolie al sinds millennia uit het Middellandse Zeegebied komt. De prijzen voor olijfolie variëren van goedkope naar duurd… Maurelius, 27-07-2015
Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata of all'arrabbiata is een heerlijke, goedkope, gezonde en snel te maken pasta. Sugo all'arrabbiata is een pittige tomatensaus waar verschillende versies van te maken zijn. Je kan eenvou… Maurelius, 27-07-2015

Recept voor zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjes

Het Brabantse worstenbroodje is een overheerlijke lekkernij. Het kan dienen als snack, ontbijt- of lunchgerecht, maar een echte Brabander is 's nachts wakker te maken voor dit heerlijke broodje. Dat h… Maurelius, 14-07-2015