Artikelen 1.301 - 1.310 in de rubriek Recepten

Recepten (Eten en Drinken)

Moorkoppen voor kinderen

Heeft u dat ook? U geeft een partijtje en u heeft taart gekocht, maar de kinderen eten de taart niet. Probeer deze moorkoppen, mijn kinderen, neefjes en nichtjes smullen ervan. Niet moeilijk te maken. Ankeno, 20-05-2008

Zelf sorbet maken

Sorbets zijn op ijsjes lijkende versnaperingen die de vertering bevorderen. Ze worden idealiter tussen het voor- en het hoofdgerecht gegeven, maar u kunt ze evengoed als dessert opdienen. Wist u trouw… Avalon, 19-05-2008
Twee gerechten met varkenshaasmedaillons

Twee gerechten met varkenshaasmedaillons

Een pasta gerecht met varkenshaas waarmee je iedereen verrast met je kookkunsten en een gegratineerde schotel met o.a. broccoli en varkenshaasmedaillons. Elisabeth2, 18-05-2008
Franse sperziebonenschotel en een Provencaalse eierschotel

Franse sperziebonenschotel en een Provencaalse eierschotel

De Franse sperziebonenschotel is een leuke variatie op twee oer Hollandse zaken de sperzieboon en de gehaktbal, de Provencaalse eierschotel is een eenvoudig te maken gerecht met lekker veel groenten. Elisabeth2, 18-05-2008

Barbecuesaus, lekker zelf maken

Zodra de zon ook maar even een paar uur achter elkaar flink schijnt, worden de barbecues alweer tevoorschijn gehaald, schoongemaakt, en klaar voor gebruik. De slager heeft het extra druk, want er moet… Storm, 15-05-2008
Slagroomtaart-recept, beproefd en gewaardeerd

Slagroomtaart-recept, beproefd en gewaardeerd

Het zelf maken van een slagroomtaart is niet zo moeilijk. Een recept van mijn moeder, al heel oud. Gebaseerd op een pak zelfrijzend bakmeel en gewone kristalsuiker, met 6 eieren. Al jaren is de taart… Wilvdvleuten, 12-05-2008

Ik maak het zelf: siroop

Llimonadesiroop kan je in allerlei variaties kopen in de winkel. Maar weet je dat je het ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Anki, 12-05-2008

Koude voorgerechten uit Syrië en Libanon

In Syrië en Libanon maken voorgerechten of 'mezze' een belangrijk deel uit van de maaltijd. Tafels zijn vaak overladen met voorgerechten, bestaande uit 'dipsauzen', salades, aardappelgerechten en vers… Sasati, 12-05-2008

Voorgerechten uit Syrië en Libanon

In Syrië en Libanon maken voorgerechten of 'mezze' een belangrijk deel uit van de maaltijd. Tafels zijn vaak overladen met voorgerechten, bestaande uit 'dipsauzen', salades, aardappelgerechten en vers… Sasati, 12-05-2008
IJsrecepten voor een zwoele zomer

IJsrecepten voor een zwoele zomer

Lekkere ijsrecepten voor een zwoele zomerdag of een cocktail voor de avond. Eenvoudig zelf klaar te maken en snel te serveren. Nu het mooie weer nog... Annastaal, 26-04-2008