Ik maak het zelf: siroop

Llimonadesiroop kan je in allerlei variaties kopen in de winkel. Maar weet je dat je het ook heel gemakkelijk zelf kan maken?

Limonadesiroop

Limonadesiroop is een heel veelzijdig produkt. Je kan er limonade van maken of ijsjes. Ook laat het zich goed gebruiken in allerlei soorten gebak en pudding. Hoe maak je dit nu zelf?

Ingrediënten
  • 400 cc water
  • 750 gram suiker
  • 1 eetlepel citroenzuur
  • 10-20 ml. essence

En zo ga je te werk
Doe de suiker in een pan en giet het water erbij. Breng het geheel aan de kook, terwijl je af en toe roert. Als het suikerwater goed kookt laat je het nog zo'n 15 minuten doorkoken totdat de suiker volledig is opgelost. Laat deze siroop een half uur tot 3 kwartier afkoelen.

Daarna giet je de siroop in een stevige fles, en je voegt enkele druppels smaakessence toe. Meestal volstaat 20 ml. essence, maar dat is afhankelijk van je smaak. Daarna schud je het geheel goed door, en klaar is je siroop!

Ijsthee van siroop

Als je zelf siroop kunt maken, is het heel simpel om daarvan ook ijsthee (icetea) te maken. Hoe maak je dit nu zelf?

Ingrediënten
  • 400 cc thee, liefst met smaak
  • 750 gram suiker
  • 1 eetlepel citroenzuur

En zo ga je te werk
Maak thee van 400 cc water. Als de thee goed genoeg doortrokken is naar je smaak dan giet je de thee in een pan. Voeg de suiker en de citroenzuur toe. Laat alles goed doorkoken totdat suiker en citroenzuur zijn opgelost. Laat deze thee een half uur tot 3 kwartier afkoelen.

Daarna giet je de siroop in een stevige fles.

De finishing touch
Als je ijsthee wilt gaan drinken is het het makkelijkste als je vantevoren een fles vult met siroop en aanlengt met water. Die fles leg je een half uur in de diepvries, en klaar is je ijsthee!

Erg lekker bij warm weer met een schijfje sinaasappel of citroen. Ook heerlijk met verse blaadjes munt. Een echte dorstlesser bij warm weer!
© 2008 - 2024 Anki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vietnamese nagerechtenLekker smullen van een nagerecht, daar houdt iedereen wel van, maar de standaard yoghurt en vla hebben we al snel gezien…
Goedkope make-up merkenAls je voor bekende make-up merken kiest, zoals Clinique, Mabelline New York en Lancômes, dan kan je handen vol geld kwi…
Recept voor Sekerpare, een lekker Turks toetjeEen makkelijk te bereiden authentiek Turks gerecht. Goed als dessert, bij een High Tea of gewoon bij een kopje koffie.
Baobab poeder als alternatief voor limonadeBaobab poeder als alternatief voor limonadeVeel ouders geven hun kinderen limonade als zogenaamd gezond alternatief voor frisdranken. Ook limonade zit echter boord…

Slagroomtaart-recept, beproefd en gewaardeerdSlagroomtaart-recept, beproefd en gewaardeerdHet zelf maken van een slagroomtaart is niet zo moeilijk. Een recept van mijn moeder, al heel oud. Gebaseerd op een pak…
Koude voorgerechten uit Syrië en LibanonIn Syrië en Libanon maken voorgerechten of 'mezze' een belangrijk deel uit van de maaltijd. Tafels zijn vaak overladen m…
Bronnen en referenties
  • Website: budgetteren met kinderen.nl
Anki (7 artikelen)
Gepubliceerd: 12-05-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.