Ik maak het zelf: siroop
Llimonadesiroop kan je in allerlei variaties kopen in de winkel. Maar weet je dat je het ook heel gemakkelijk zelf kan maken?
Limonadesiroop
Limonadesiroop is een heel veelzijdig produkt. Je kan er limonade van maken of ijsjes. Ook laat het zich goed gebruiken in allerlei soorten gebak en pudding.
Hoe maak je dit nu zelf?
Ingrediënten
- 400 cc water
- 750 gram suiker
- 1 eetlepel citroenzuur
- 10-20 ml. essence
En zo ga je te werk
Doe de suiker in een pan en giet het water erbij. Breng het geheel aan de kook, terwijl je af en toe roert. Als het suikerwater goed kookt laat je het nog zo'n 15 minuten doorkoken totdat de suiker volledig is opgelost. Laat deze siroop een half uur tot 3 kwartier afkoelen.
Daarna giet je de siroop in een stevige fles, en je voegt enkele druppels smaakessence toe. Meestal volstaat 20 ml. essence, maar dat is afhankelijk van je smaak. Daarna schud je het geheel goed door, en klaar is je siroop!
Ijsthee van siroop
Als je zelf siroop kunt maken, is het heel simpel om daarvan ook ijsthee (icetea) te maken.
Hoe maak je dit nu zelf?
Ingrediënten
- 400 cc thee, liefst met smaak
- 750 gram suiker
- 1 eetlepel citroenzuur
En zo ga je te werk
Maak thee van 400 cc water. Als de thee goed genoeg doortrokken is naar je smaak dan giet je de thee in een pan. Voeg de suiker en de citroenzuur toe. Laat alles goed doorkoken totdat suiker en citroenzuur zijn opgelost. Laat deze thee een half uur tot 3 kwartier afkoelen.
Daarna giet je de siroop in een stevige fles.
De finishing touch
Als je ijsthee wilt gaan drinken is het het makkelijkste als je vantevoren een fles vult met siroop en aanlengt met water. Die fles leg je een half uur in de diepvries, en klaar is je ijsthee!
Erg lekker bij warm weer met een schijfje sinaasappel of citroen. Ook heerlijk met verse blaadjes munt. Een echte dorstlesser bij warm weer!