Twee gerechten met varkenshaasmedaillons

Twee gerechten met varkenshaasmedaillons Een pasta gerecht met varkenshaas waarmee je iedereen verrast met je kookkunsten en een gegratineerde schotel met o.a. broccoli en varkenshaasmedaillons.

De pasta schotel met varkenshaasmedaillons en rucola.

Wat je nodig hebt voor 4 personen als voorgerecht of voor 2 persoon als hoofdgerecht.

  • 200 gram tagliatelle
  • zout, peper
  • olijfolie
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • slagroom
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie in stukjes gesneden
  • rucola sla in plukjes en zonder de harde steel
  • 1 varkenshaasje (250 gram) in wat dikke plakjes gesneden
  • 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • zwarte olijven
  • beetje kervel

De bereiding:

De pasta in ruim kokend water met zout en een beetje olie beetgaar koken. Afgietenen afspoelen onder warm water en uit laten lekken. In koekepan of wok olie verwarmen en sjalotje zachtjes een paar minuutjes bakken. Slagroom er door roeren, zachtjes even laten koken en dan de tagliatelle, gedroogde tomaat en rucola een paar minuutjes mee verwarmen. In de andere pan olie heet laten worden en de plakjes varkenshaas op hoog vuur snel rondom bruin bakken. Met zout en peper bestrooien. De tagliatelle over de voor verwarmde borden verdelen en de medaillons erop schikken. Garneren met tomaat, olijvenplakjes en kervel. Een gerecht dat zo uit de keuken van Cas Spijker zou kunnen komen, je maakt er zeker indruk mee.

Gegratineerde varkenshaasjes.

Wat je nodig hebt voor2 personen:

  • 400 gram broccoli
  • zout en peper
  • 250 gram varkenshaas in 6 plakken van ongeveer 3 cm.
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • olie
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • slagroom
  • geraspte kaas

De bereiding:

Broccoli in roosjes kort koken in water met zout. Daarna goed uit laten lekken. Om elk plakje vlees een plakje ontbijtspek binden en vast zetten met prikker of keukentouw. Vleespakketjes in olie aan beide kanten heel kort bruinbakken. Ondertussen de oven voorverwarmen op 225 graden. Vlees uit de pan nemen en in het achtergebleven braadvet de ui even bakken. Tomaat, slagroom, zout en peper toevoegen en het mengsel ongeveer 5 minuten laten koken. Dan de broccoli toevoegen en het mengsel in een ovenschaal schenken. Vlees er tussen leggen, kaas er over strooien en een kleine 10 minuten in het midden van de oven gratineren, en dan direct opdienen. eet smakelijk.
© 2008 - 2021 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Makkelijk en snel, studentengerechten met pastaMakkelijk en snel, studentengerechten met pastaPasta is niet alleen makkelijk klaar te maken, maar ook nog eens erg lekker en niet duur. Het ideale gerecht voor een st…
Lekker aangeklede pasta receptenLekker aangeklede pasta receptenVeel mensen houden van pasta, maar het kan zwaar eten zijn. Dit heeft met de koolhydraten te maken die het “zwaar” maken…
Recepten met rivierkreeftjesRecepten met rivierkreeftjesDe laatste jaren doen rivierkreeftjes het goed in de winkels. Logisch, want je kunt rivierkreeftjes met van alles en nog…
Gezonde recepten bereiden met broccoliGezonde recepten bereiden met broccoliBroccoli is een zeer gezonde en populaire groente en behoort tot de gezondste groenten. Van broccoli worden de nog geslo…

Zelf sorbet makenSorbets zijn op ijsjes lijkende versnaperingen die de vertering bevorderen. Ze worden idealiter tussen het voor- en het…
Franse sperziebonenschotel en een Provencaalse eierschotelFranse sperziebonenschotel en een Provencaalse eierschotelDe Franse sperziebonenschotel is een leuke variatie op twee oer Hollandse zaken de sperzieboon en de gehaktbal, de Prove…
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 18-05-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!