Artikelen 1.011 - 1.020 in de rubriek ReceptenRecepten (Eten en Drinken)
Veel recepten uit Thailand bevatten vissaus. Dit vegetarische Thaise larb gerecht is echter puur vegetarisch. Het is wel bewerkelijk, maar het is een geweldig en heel gezond gerecht. Het is een soort…
Singalees, 05-06-2009
Waterijsjes, iedereen kent ze wel. Lekker verkoelend op een zomerse dag. Ik ga je uitleggen hoe je het beste perfecte waterijsje zelf kan maken en natuurlijk doe ik er verschillende heerlijke recepten…
Preitaart, 03-06-2009
Roomijs is gemaakt van eierdooiers, slagroom, melk en suiker. Zelf ijs maken is eigenlijk heel makkelijk. De verschillende ingrediënten van roomijs voegen allemaal wat toe om het perfecte roomijs te m…
Preitaart, 02-06-2009
Lekker, goedkoop en makkelijk eten. Wil je geld besparen? Of heb je het niet breed? In dit artikel geef ik tips hoe je zo lekker en goedkoop mogelijk kan eten. De recepten zijn makkelijk te bereiden e…
Preitaart, 02-06-2009
De laatste jaren doen rivierkreeftjes het goed in de winkels. Logisch, want je kunt rivierkreeftjes met van alles en nog wat combineren, van hapjes tot hoofdgerechten. Rivierkreeftjes zijn gezond, mag…
Annastaal, 01-06-2009
Scampi's zijn een delicatesse waar iedereen wel van houdt. Daarom hier enkele eenvoudige scampi recepten om duimen en vingers bij af te likken. Zo lees je hier onder meer het recept om gemarineerde sc…
Jonasvl, 01-06-2009
Eau de Melisse des Carmes, Eau des Carmes, Aqua Carmelitarum, Spiritus Melissae compositus, Spiritus aromaticus en Spiritus carminativus. Dit zijn allemaal namen, die gegeven werden aan een aromatisch…
Herborist, 31-05-2009
Het oudste en meest beroemde kruidenmengsel uit de geschiedenis is zonder meer het Theriacum Andromachi. Een mengsel dat meer dan 2000 jaar in gebruik geweest is, al werd het in de loop van de geschie…
Herborist, 30-05-2009
In het Thais betekent nam tok een waterval. Het gerecht wordt traditioneel bereid op een barbecue waarbij de sappen op de kolen druppen en zo een soort waterval veroorzaken. Thais waterval rundvlees i…
Singalees, 26-05-2009
Dit gerecht heeft een heel poëtische naam, omdat de drie woorden op elkaar rijmen. Gai betekent kip. Sai betekent toegevoegd en Takrai betekent citroengras
Singalees, 24-05-2009