Recepten met rivierkreeftjes
De laatste jaren doen rivierkreeftjes het goed in de winkels. Logisch, want je kunt rivierkreeftjes met van alles en nog wat combineren, van hapjes tot hoofdgerechten. Rivierkreeftjes zijn gezond, mager en lekker. Enkele recepten waar rivierkreeftjes in verwerkt zijn.
Salade met rivierkreeftjes
Ingrediënten
- 300 gram rivierkreeftjes
- een zakje gemengde sla
- 20 cocktailuitjes
- 10 sherrytomaatjes
- pijnboompitjes
- groene pesto
- olijfolie
- rode wijnazijn
- peper en zout
Bereiding
Doe de sla in een grote bak en begin met er wat rode wijnazijn doorheen te mengen. Laat dit zo even staan. Tegelijkertijd de schoongemaakt rivierkreeftjes in wat slaolie onderdompelen. Maak vervolgens de sla aan met gehalveerde sherrytomaatjes, cocktailuitjes en wat pesto. Laat dit geheel weer even staan en voeg daarna de rivierkreeftjes toe en maak het af met wat pijnboompitjes en peper en zout naar smaak.
Rivierkreeftjes met tomaat
Ingrediënten
- 6 middelgrote tomaten (goed op smaak)
- 400 gram rivierkreeftjes
- 250 tricolore pasta
- 1 rode ui
- 1 courgette
- dille
- groene pesto
- droge cherry
- olijfolie
- peper en zout
- pittige strooikaas
Bereiding
Kook de pasta beetgaar en voeg op het laatste moment de rivierkreeftjes toe. Snij de tomaten half door en haal de vulling er uit. Wok de ui en cournette in een scheutje olijfolie en voeg de vulling van de tomaat erbij. Voeg nu wat pesto toe en meng het goed. Voeg vervolgens de pasta, rivierkreeftjes en het mengsel bij elkaar en snipper er wat dille en droge sherry overheen. Vul nu de halve tomaten met het mengsel en maak het af met wat strooikaas. Zet het kort in de oven en serveer het daarna.
Rivierkreeftjes in saus met broccoli en aardappelen
Ingrediënten
- 400 gram rivierkreeftjes
- 400 gram broccoli
- 300 gram kruimige aardappeltjes
- 100 worcestersaus
- peper en zout
- scheutje room
- olijfolie
Bereiding
Kook de aardappelen en de broccoli (broccoli kan ook gewokt worden) en wok de rivierkreeftjes in een beetje olijfolie. De worcestersaus licht opwarmen en wat room toevoegen (het moet niet te dun worden) en desgewenst wat peper en zout. Voeg als laatste de uitgelekte rivierkreeftjes toe. Pas op het bord waar de aardappelen en broccoli al opliggen het mengsel van rivierkreeftjes en saus toevoegen.