Artikelen 1.111 - 1.120 in de rubriek ReceptenRecepten (Eten en Drinken)
De Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde ingrediënten en gedeeltelijk van verse kruiden.
Singalees, 07-02-2009
De Thaise keuken is erg gevarieerd. Nederlanders huiveren vaak bij het zien van een viskop, maar Thai vinden het opdienen van een hele vis (of in dit geval een salade tussen de overblijfselen ervan) h…
Singalees, 07-02-2009
Maarts viooltje of Viola odorata, geurend viooltje zoals de officiële naam luid, heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Zijn het de tere, blauwe bloemen die zo vroeg al het frisse voorjaar trotser…
Herborist, 07-02-2009
Wikipedia zegt het volgende over de tomaat: "De tomaat is een populaire vrucht, afkomstig van de tomatenplant (Solanum lycopersicum, syn. Lycopersicon esculentum). De vrucht is culinair gezien een gro…
Annastaal, 06-02-2009
Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes. Ze vormen vaak het begin van een Thaise maaltijd of worden bij een diner gegeten. Hoe maak je een Thaise kipsalade? En hoe maak je Thaise maiskoekjes? Hier…
Singalees, 03-02-2009
Thais eten is meer dan alleen rijst met curry. Ook gebakken Thaise noodles en samengestelde gerechten met veel kruiden en vlees, kip of vis worden in het land veel gemaakt. Thaise kip met gember bijvo…
Singalees, 03-02-2009
Onverwacht visite: deze antipasti uit Italie zijn heerlijke voorgerechtjes, maar ook uitermate geschikt als borrelhapje. Goedkoop en snel klaar. Erg smakelijk op stokbrood.
Renartsworld, 03-02-2009
Bruschetta als voorgerecht, borrelhapje of tussendoortje, altijd een succes! Deze typische antipasti uit Italie zijn origineel, simpel klaar te maken en heel lekker! Bruschetta dateert al vanuit de 15…
Renartsworld, 03-02-2009
Een Thaise maaltijd wordt vaak besloten met een zoet einde. Een Thais dessert of toetje dus. Overigens worden daarvoor wel weer gezonde ingrediënten gebruikt zoals rijst en fruit. Ook in het einde van…
Singalees, 02-02-2009
De groene papayasalade uit Thailand is doordrenkt van knoflook. Wie groene Thaise papayasalade eet hoeft daarna niemand meer aan te ademen. Maar het is wel een heerlijkheid. Het recept voor Thaise gro…
Singalees, 02-02-2009