Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans!

Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans!Onverwacht visite: deze antipasti uit Italie zijn heerlijke voorgerechtjes, maar ook uitermate geschikt als borrelhapje. Goedkoop en snel klaar. Erg smakelijk op stokbrood.

Gorgonzola - brie antipasta

Ingrediënten
  • stokbrood (in sneetjes)
  • gorgonzola
  • brie

Bereiding
Beleg wat sneetjes stokbrood met aan de ene kant een stukje brie en aan de andere kant een stukje gorgonzola.
In de oven totdat de kaas is gesmolten. Direct serveren.

Ansjovis antipasta

Ingrediënten
  • stokbrood (in sneetjes)
  • ansjovis in olijfolie (uit blik of een potje)
  • roomboter

Bereiding
Besmeer de sneetjes stokbrood met roomboter. Beleg ieder sneetje met een half of heel ansjovisje.
Dit is verrassend simpel maar bijzonder smakelijk!!!

Aubergine antipasta

Ingrediënten
  • aubergine in plakken gesneden van 1,5 cm dik
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • stokbrood

Bereiding
Neem een koekenpan en doe hierin een flinke scheut olijfolie, zodat de bodem net bedekt is. Nu snel handelen en steeds een plak aubergine in de pan leggen, gelijk omkeren en weer een andere plak in de pan, gelijk weer omkeren, etc. De olijfolie dringt gelijk in de plakken aubergine. De plakken bestrooien met wat zout en peper naar smaak.Met de deksel op de pan op een laag vuur aan beide zijden goudbruin bakken. Deze antipasta serveren op kamertemperatuur met vers stokbrood.

Champignon-ui antipasta

Ingrediënten
  • stokbrood (in sneetjes)
  • 250 gr. champignons, schoongemaakt en in brokjes gesneden
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook in brokjes gesneden
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding
Fruit de ui in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de champignons, de knoflook en zout en peper toe. Dit al roerend bakken tot de champignons gaar zijn. Serveren op geroosterd stokbrood.

Bloemkool antipasta

Ingrediënten
  • stokbrood (in sneetjes)
  • bloemkoolroosjes
  • knoflook
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Bereiding
Kook de bloemkool in water met zout. Rooster de sneetjes stokbrood en wrijf hier met een teentje knoflook overheen. Haal het broodje dan heel snel (zonder dat het helemaal doordrenkt wordt) door het water waarin de bloemkool is gekookt. Bestrooi het brood met een klein beetje zout en peper en daarna leg je de bloemkoolroosjes op het brood. Dan besprenkelen met olijfolie.

Lees verder

© 2009 - 2025 Renartsworld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties