Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans!

Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans! Onverwacht visite: deze antipasti uit Italie zijn heerlijke voorgerechtjes, maar ook uitermate geschikt als borrelhapje. Goedkoop en snel klaar. Erg smakelijk op stokbrood.

Gorgonzola - brie antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • gorgonzola
  • brie

Bereiding

Beleg wat sneetjes stokbrood met aan de ene kant een stukje brie en aan de andere kant een stukje gorgonzola.
In de oven totdat de kaas is gesmolten. Direct serveren.

Ansjovis antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • ansjovis in olijfolie (uit blik of een potje)
  • roomboter

Bereiding

Besmeer de sneetjes stokbrood met roomboter. Beleg ieder sneetje met een half of heel ansjovisje.
Dit is verrassend simpel maar bijzonder smakelijk!!!

Aubergine antipasta

Ingrediënten

  • aubergine in plakken gesneden van 1,5 cm dik
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • stokbrood

Bereiding

Neem een koekenpan en doe hierin een flinke scheut olijfolie, zodat de bodem net bedekt is. Nu snel handelen en steeds een plak aubergine in de pan leggen, gelijk omkeren en weer een andere plak in de pan, gelijk weer omkeren, etc. De olijfolie dringt gelijk in de plakken aubergine. De plakken bestrooien met wat zout en peper naar smaak.Met de deksel op de pan op een laag vuur aan beide zijden goudbruin bakken. Deze antipasta serveren op kamertemperatuur met vers stokbrood.

Champignon-ui antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • 250 gr. champignons, schoongemaakt en in brokjes gesneden
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook in brokjes gesneden
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Fruit de ui in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de champignons, de knoflook en zout en peper toe. Dit al roerend bakken tot de champignons gaar zijn. Serveren op geroosterd stokbrood.

Bloemkool antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • bloemkoolroosjes
  • knoflook
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Bereiding

Kook de bloemkool in water met zout. Rooster de sneetjes stokbrood en wrijf hier met een teentje knoflook overheen. Haal het broodje dan heel snel (zonder dat het helemaal doordrenkt wordt) door het water waarin de bloemkool is gekookt. Bestrooi het brood met een klein beetje zout en peper en daarna leg je de bloemkoolroosjes op het brood. Dan besprenkelen met olijfolie.

Lees verder

© 2009 - 2024 Renartsworld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaarTapenades, eenvoudig, lekker en snel klaarLast minute recepten, snel klaar, origineel en overheerlijk. Verras uw visite met een lekkere tapenade uit Italie, Spanj…
Uitleg en recepten voor antipastiUitleg en recepten voor antipastiEr wordt door menigeen verschillend uitleg gegeven over wat antipasti (= is meervoud van antipasto) daadwerkelijk is. Ma…
Recepten met bloemkoolBloemkool is een groente die nogal eens ondergewaardeerd wordt. Nederlanders kennen de groente vaak vooral als zijnde ge…
Is ansjovis gezond?Is ansjovis gezond?Ansjovis is bekend als smakelijke pizza topping. Alleen wat is ansjovis eigenlijk? Het is een straalvinnige vis die vers…

Thaise hoofdgerechten: gebakken noodles en kip met gemberThais eten is meer dan alleen rijst met curry. Ook gebakken Thaise noodles en samengestelde gerechten met veel kruiden e…
Thaise dessertsEen Thaise maaltijd wordt vaak besloten met een zoet einde. Een Thais dessert of toetje dus. Overigens worden daarvoor w…
Bronnen en referenties
Renartsworld (4 artikelen)
Laatste update: 01-04-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.