InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans!

Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans!

Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans! Onverwacht visite: deze antipasti uit Italie zijn heerlijke voorgerechtjes, maar ook uitermate geschikt als borrelhapje. Goedkoop en snel klaar. Erg smakelijk op stokbrood.

Gorgonzola - brie antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • gorgonzola
  • brie

Bereiding

Beleg wat sneetjes stokbrood met aan de ene kant een stukje brie en aan de andere kant een stukje gorgonzola.
In de oven totdat de kaas is gesmolten. Direct serveren.

Ansjovis antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • ansjovis in olijfolie (uit blik of een potje)
  • roomboter

Bereiding

Besmeer de sneetjes stokbrood met roomboter. Beleg ieder sneetje met een half of heel ansjovisje.
Dit is verrassend simpel maar bijzonder smakelijk!!!

Aubergine antipasta

Ingrediënten

  • aubergine in plakken gesneden van 1,5 cm dik
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • stokbrood

Bereiding

Neem een koekenpan en doe hierin een flinke scheut olijfolie, zodat de bodem net bedekt is. Nu snel handelen en steeds een plak aubergine in de pan leggen, gelijk omkeren en weer een andere plak in de pan, gelijk weer omkeren, etc. De olijfolie dringt gelijk in de plakken aubergine. De plakken bestrooien met wat zout en peper naar smaak.Met de deksel op de pan op een laag vuur aan beide zijden goudbruin bakken. Deze antipasta serveren op kamertemperatuur met vers stokbrood.

Champignon-ui antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • 250 gr. champignons, schoongemaakt en in brokjes gesneden
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook in brokjes gesneden
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Fruit de ui in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de champignons, de knoflook en zout en peper toe. Dit al roerend bakken tot de champignons gaar zijn. Serveren op geroosterd stokbrood.

Bloemkool antipasta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • bloemkoolroosjes
  • knoflook
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Bereiding

Kook de bloemkool in water met zout. Rooster de sneetjes stokbrood en wrijf hier met een teentje knoflook overheen. Haal het broodje dan heel snel (zonder dat het helemaal doordrenkt wordt) door het water waarin de bloemkool is gekookt. Bestrooi het brood met een klein beetje zout en peper en daarna leg je de bloemkoolroosjes op het brood. Dan besprenkelen met olijfolie.

Lees verder

© 2009 - 2019 Renartsworld, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uitleg en recepten voor antipastiUitleg en recepten voor antipastiEr wordt door menigeen verschillend uitleg gegeven over wat antipasti (= is meervoud van antipasto) daadwerkelijk is. Ma…
Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaarTapenades, eenvoudig, lekker en snel klaarLast minute recepten, snel klaar, origineel en overheerlijk. Verras uw visite met een lekkere tapenade uit Italie, Spanj…
Recepten met bloemkoolBloemkool is een groente die nogal eens ondergewaardeerd wordt. Nederlanders kennen de groente vaak vooral als zijnde ge…
Oorsprong pasta en enkele receptenOorsprong pasta en enkele receptenPasta is niet meer weg te denken uit de keuken en heeft destijds vanuit Italië zo ongeveer de hele wereld veroverd. Welk…
Gezond en groente: AubergineGezond en groente: AubergineElke kok houdt van afwisseling, maar afwisseling mag het koken niet veel moeilijker maken. Ook mag het het proces niet a…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Antipasti, verrassend en makkelijk Italiaans!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Renartsworld
Laatste update: 01-04-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!