InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes

Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes

Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes. Ze vormen vaak het begin van een Thaise maaltijd of worden bij een diner gegeten. Hoe maak je een Thaise kipsalade? En hoe maak je Thaise maiskoekjes? Hieronder de recepten voor Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes.

Thaise salades zijn HEET

De salades die in Thailand worden gegeten zijn niet te vergelijken met de varianten die wij hier maken met vooral veel sla en groenten. In Thailand staat SCHERP voorop in veel van deze gerechten. Dit komt vaak omdat Thaise basilicum wordt gecombineerd met rode pepers. Deze beide versterken elkaar en dat betekent dat de smaak van de peper nog intenser wordt.

Voor dit gerecht is ook geroosterde rijstpoeder nodig. Dit wordt als volgt gemaakt:
  • Doe lange Jasmijn rijst in een hete wok zonder olie en roer voortdurend tot de rijst licht goudbruin wordt.
  • Doe de korrels dan in een vijzel en bewerk ze tot er een poeder ontstaat.
  • Dit poeder kan lang worden bewaard in een afgesloten pot, maar verliest haar geur en smaak wel snel. Het is dus het beste om het poeder te maken als dat nodig is voor een gerecht.

Bovendien is voor dit gerecht zeer fijn gesneden kip nodig, kippengehakt zeg maar. De Thai doen dat niet in een machine, maar gewoon met de hand. Snijd daarvoor kipfilet langs het witte hard stuk (pees) af. Snijd vervolgens stukjes en hak het dan met een scherp mes tot er een soort gehakt van overblijft.

Spicy kip salade (Larp Gai)

Ingrediënten

  • ½ kop water
  • 250 gram gehakte kip
  • 2 eetlepels citroengras, heel fijn gesneden
  • 2-4 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • 2-3 eetlepels van het geroosterde rijstpoeder zoals hierboven beschreven
  • 4 Thaise koriander bladeren, heel fijn gesneden
  • 10-15 munt bladeren
  • 2-3 eetlepels limoen of citroensap
  • 1-2 eetlepels vissaus
  • 1-2 theelepels gedroogde chili poeder
  • ½ theelepel witte suiker

Bereiding

  1. Doe het water in een wok en wacht tot het kookt.
  2. Voeg dan het kippenvlees toe en blijf roeren tot het vlees helemaal is gekookt.
  3. Laat de kip in de warme wok, maar schakel het gas uit
  4. Voeg dan het citroengras en de sjalotjes toe en roer weer.
  5. Doe hetzelfde met de geroosterde rijstpoeder en de vissaus.
  6. Doe er dan de vissaus en de chili poeder bij. Vervolgens de Thaise koriander en de halve munt bladeren.
  7. Serveer koud of warm met rauwe sperziebonen en kleefrijst.

Een ander lekker gerechtje uit de Thaise keuken; Maiskoekjes Deze worden met verse mais gemaakt.

Maiskoekjes (Tod Mun Kao Pordt)

Ingrediënten

  • 4 koppen soja bonen olie waarin gefrituurd kan worden
  • 1 kop verse ongekookte gele maïskorrels
  • 1 ei
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel witte suiker
  • 2-4 fijngehakte tenen knoflook
  • ½ theelepel peper

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten in een kom.
  2. Verwarm ondertussen de olie in een pan
  3. Neem een lepel van het mengsel en laat het in de olie glijden
  4. Wacht tot de koekjes medium goud bruin zijn.
  5. Keer ze niet vaker dan 2 keer om, ze zijn nogal breekbaar
  6. Serveer met zoete chili saus
© 2009 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Thaise activiteiten in NederlandLiefhebbers van Thailand kunnen ook in Nederland genieten van dit Aziatische land en haar gebruiken. Zo is er jaarlijks…
Thaise groene curry, vegetarisch of met kipThaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn.…
Thais Waterval rundvlees Neua Yang Nam Tok en Tom Yum GoongIn het Thais betekent nam tok een waterval. Het gerecht wordt traditioneel bereid op een barbecue waarbij de sappen op d…
Thaise spicy viskoekjes Tod Man Plaa met komkommer relishThaise viskoekjes of Tod man pla is een favoriet gerecht in Thailand, maar het staat bijna nergens op het menu in Nederl…
Thaise Penang Curry Pasta en Thaise rundvleescurryDe Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde i…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Baohm, Pixabay
  • Thais receptenboek

Reageer op het artikel "Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 17-12-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!