Thaise Penang Curry Pasta en Thaise rundvleescurry

De Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde ingrediënten en gedeeltelijk van verse kruiden.

Penang Curry Pasta (Nam Prik Penang)

Ingrediënten

  • 5 grote gedroogde Thaise chili pepers
  • 1 grote rode verse Thaise chili peper
  • 5 sjalotjes, fijn gesneden
  • ½ theelepel zout
  • 5 witte peperkorrels
  • 1 eetlepel galanga
  • 1 theelepel kaffir lime blaadjes in dunne reepjes
  • 1 theelepel korianderwortel, heel fijn gesneden
  • 1 volle theelepel trassi (garnalenpasta)

Bereiding:

  1. Doe de gedroogde chili’s in een vijzel en stamp ze helemaal fijn.
  2. Voeg dan alle andere ingrediënten toe in de vijzel en stamp net zo lang tot er een mooie pasta ontstaat.

Van deze hoeveelheid ingrediënten blijft ongeveer 2 eetlepels pasta over. Dit is genoeg om 2 maaltijden te maken voor 2 personen. Deze pasta kan in de diepvriezer worden bewaard. De pasta is dan 3 – 12 maanden houdbaar. In de koelkast is het mengsel ongeveer 10 dagen te bewaren.

Thaise Penang rundvleescurry (Penang Neua)

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojabonen olie
  • ½ - 1 eetlepel Penang curry pasta
  • 250 gram waterbuffel (maar dat zal niet echt veel voorhanden zijn) dus in dat geval dun gesneden rundvlees in reepjes van 2 centimeter
  • 1 kop dikke kokosnootroom
  • ½ eetlepel palmsuiker
  • 1 grote rode chilipeper in reepjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 kaffir blaadjes (curry blaadjes) in fijne reepjes
  • 10 blaadjes zoete basilicum
  • baby maïskolfjes voor de garnering

Bereiding

  1. Doe de sojabonen olie in de wok en verwarm de olie. Voeg dan de curry pasta toe. Bak de pasta gedurende ongeveer een minuut of totdat de geur van de chili’s duidelijk te ruiken is.
  2. Voeg het vlees toe en blijf roeren tot het rundvlees van kleur verandert.
  3. Voeg de kokosroom toe en blijf roeren totdat het mengsel kookt.
  4. Voeg de palmsuiker en de chili toe en roer nog eens 2 minuten.
  5. Doe er dan de vissaus en de kaffir blaadjes bij en blijf roeren
  6. Doe het gas uit en roer de basilicum blaadjes door het mengsel
  7. Serveer en presenteer het geheel met de babymaïskolfjes
  8. Serveer warm met gestoomde jasmijn rijst
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thaise groene curry, vegetarisch of met kipThaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn.…
Thaise spicy viskoekjes Tod Man Plaa met komkommer relishThaise viskoekjes of Tod man pla is een favoriet gerecht in Thailand, maar het staat bijna nergens op het menu in Nederl…
Thais koken: currypasta maken, ook de vegetarische variantThais koken: currypasta maken, ook de vegetarische variantDe Thaise keuken is een gezonde keuken, omdat er met verse producten wordt gewerkt en er veel kruiden in het eten worden…
Thais koken: CurryThais koken: CurryDe Thaise curry behoort tot de lekkerste gerechten van de Thaise keuken. De bekendste Thaise curries zijn rode curry, gr…

Pastagerechten, eenvoudig en lekkerPastagerechten, eenvoudig en lekkerJe ziet steeds meer variaties met allerlei pastagerechten. Pasta is lekker en inderdaad goed te combineren met allerlei…
Thaise salade met gegrilde vis en Thaise zoetzure groenteThaise salade met gegrilde vis en Thaise zoetzure groenteDe Thaise keuken is erg gevarieerd. Nederlanders huiveren vaak bij het zien van een viskop, maar Thai vinden het opdiene…
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 07-02-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.