Bruschetta, Italiaanser kan het niet
Bruschetta als voorgerecht, borrelhapje of tussendoortje, altijd een succes! Deze typische antipasti uit Italie zijn origineel, simpel klaar te maken en heel lekker! Bruschetta dateert al vanuit de 15e eeuw in midden Italie en ook vandaag de dag is het een standaard item op vrijwel ieder Italiaans menu. Dus, nu lekker genieten op bruin of wit stokbrood.
Rauwe champignon bruschetta
Ingrediënten
- stokbrood (in sneetjes)
- enkele schoongemaakte en in hele dunne plakjes gesneden grotchampignons (of gewone champignons)
- knoflook
- extra vergine olijfolie
- zout
Bereiding
Rooster wat sneetjes stokbrood.Wrijf een teentje knoflook over het geroosterde brood.Strooi dan een klein beetje zout over ieder sneetje.Sprenkel dan wat olijfolie over het broodje en leg de rauwe champignons op het brood. Klaar, een bijzonder lekkere smaaksensatie!
Traditionele tomaat-basilicum bruschetta
Ingrediënten
- stokbrood (in sneetjes)
- 3 middelgrote tomaten
- 3 of 4 verse blaadjes basilicum
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- extra vergine olijfolie
- zout
Bereiding
Snijdt de tomaten in kleine stukjes. Versnipper de verse basilicum en voeg dit en de knoflook toe aan de tomaten. Dan een flinke scheut olijfolie toevoegen en zout naar smaak. Dit ongeveer een uur laten intrekken. Serveren op geroosterd stokbrood.
Bruschetta met olijventapenade
Ingrediënten
- stokbrood (in sneetjes)
- 100 gram zwarte olijven zonder pit, in stukjes gesneden
- 3 champignons, schoongemaakt en fijngesneden
- een halve kleine ui, fijngesneden
- 1 of 2 teentjes fijngesneden knoflook
- peper en zout
- extra vergine olijfolie
Bereiding
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de olijven en champignons toe. Dan zout en peper naar smaak toevoegen en laten sudderen op laag vuur gedurende 5 minuten. Van het vuur nemen en als het is afgekoeld in een blender pureren tot een smeuige massa ontstaat. Besmeer bij voorkeur geroosterde sneetjes stokbrood met de olijventapenade.
Bruschetta met mortadella en ricotta mousse
Ingrediënten
- stokbrood (in sneetjes)
- 5 plakjes mortadella
- 3 el ricotta kaas
- eventueel beetje zout (naar smaak) toevoegen
Bereiding
Pureer de ingredienten in een blender tot een smeuige pasta ontstaat. Serveer op geroosterd stokbrood.
Bruschetta met tomaat en oregano
Ingrediënten
- stokbrood (in sneetjes)
- in kleine blokjes gesneden tomaat
- knoflook
- extra vergine olijfolie
- zout
- oregano
Bereiding
Rooster enkele sneetjes stokbrood en wrijf met een teentje knoflook over het geroosterde brood.Beleg het brood met de tomaat en bestrooi dit met wat zout en oregano.Dan besprenkelen met olijfolie.
Lees verder