InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Bruschetta, Italiaanser kan het niet

Bruschetta, Italiaanser kan het niet

Bruschetta, Italiaanser kan het niet Bruschetta als voorgerecht, borrelhapje of tussendoortje, altijd een succes! Deze typische antipasti uit Italie zijn origineel, simpel klaar te maken en heel lekker! Bruschetta dateert al vanuit de 15e eeuw in midden Italie en ook vandaag de dag is het een standaard item op vrijwel ieder Italiaans menu. Dus, nu lekker genieten op bruin of wit stokbrood.

Rauwe champignon bruschetta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • enkele schoongemaakte en in hele dunne plakjes gesneden grotchampignons (of gewone champignons)
  • knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • zout

Bereiding

Rooster wat sneetjes stokbrood.Wrijf een teentje knoflook over het geroosterde brood.Strooi dan een klein beetje zout over ieder sneetje.Sprenkel dan wat olijfolie over het broodje en leg de rauwe champignons op het brood. Klaar, een bijzonder lekkere smaaksensatie!

Traditionele tomaat-basilicum bruschetta

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • 3 middelgrote tomaten
  • 3 of 4 verse blaadjes basilicum
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • zout

Bereiding

Snijdt de tomaten in kleine stukjes. Versnipper de verse basilicum en voeg dit en de knoflook toe aan de tomaten. Dan een flinke scheut olijfolie toevoegen en zout naar smaak. Dit ongeveer een uur laten intrekken. Serveren op geroosterd stokbrood.

Bruschetta met olijventapenade

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit, in stukjes gesneden
  • 3 champignons, schoongemaakt en fijngesneden
  • een halve kleine ui, fijngesneden
  • 1 of 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Bereiding

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de olijven en champignons toe. Dan zout en peper naar smaak toevoegen en laten sudderen op laag vuur gedurende 5 minuten. Van het vuur nemen en als het is afgekoeld in een blender pureren tot een smeuige massa ontstaat. Besmeer bij voorkeur geroosterde sneetjes stokbrood met de olijventapenade.

Bruschetta met mortadella en ricotta mousse

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • 5 plakjes mortadella
  • 3 el ricotta kaas
  • eventueel beetje zout (naar smaak) toevoegen

Bereiding

Pureer de ingredienten in een blender tot een smeuige pasta ontstaat. Serveer op geroosterd stokbrood.

Bruschetta met tomaat en oregano

Ingrediënten

  • stokbrood (in sneetjes)
  • in kleine blokjes gesneden tomaat
  • knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • zout
  • oregano

Bereiding

Rooster enkele sneetjes stokbrood en wrijf met een teentje knoflook over het geroosterde brood.Beleg het brood met de tomaat en bestrooi dit met wat zout en oregano.Dan besprenkelen met olijfolie.

Lees verder

© 2009 - 2019 Renartsworld, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zelf bruschetta maken: wat is bruschetta?Zelf bruschetta maken: wat is bruschetta?Wat is bruschetta? En hoe maak je bruschetta? Wie wel eens op vakantie in Italië is geweest, kent die heerlijke bruschet…
Lekkere en gezonde hapjesKaas, worst en toastjes. Je kent dat vast wel. Is het niet leuk om eens iets anders te serveren in plaats van de standaa…
Borrelhapjes - met olijvenKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Gezonde boterhampasta's met kaasDit zijn enkele van de meest veelzijdig bruikbare recepten voor boterhampasta, omdat de toepassingsmogelijkheden vrijwel…
Zomerse gerechtjes met basilicumZomerse gerechtjes met basilicumBasilicum is de smaak van de zomer. Geen ander kruid is zo vol van aroma’s en zo zomers. Hier vind je twee lekkere recep…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Romi, Pixabay

Reageer op het artikel "Bruschetta, Italiaanser kan het niet"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Renartsworld
Laatste update: 01-04-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!