InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel

Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel

Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel Als je van kaas houdt dan is dit recept echt iets voor jou. Met heerlijke ingrediënten zet je dan natuurlijk ook een heerlijke maaltijd op tafel! Een makkelijk en snel recept.

Koolhydraatarm: kip-kalkoengehaktschotel


Informatie

  • Thema: koolhydraatarm
  • Gerecht voor: 2 personen
  • Klaar in: 45 minuten
  • Bereiding: makkelijk
  • Soort gerecht: hoofdgerecht

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Silliconenkwast
  • Snijmes

Bereiding

Voorbereiding 20 minuten + 20-25 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 300 gr kipgehakt (AH)
  • 1 courgette
  • 50 gr (room)boter
  • 50 gr bloem / amandelmeel
  • 80 gr geraspte kaas
  • 150 ml melk / sojamelk
  • Peper

Bereiding

  • Doe de kip-kalkoengehakt in de wokpan en strooi er wat peper op. Dit kan zonder olie omdat de kip-kalkoengehakt van zichzelf al vettig is.
  • Snij de courgette in stukken
  • Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan, laat het even warm worden, en doe de courgette stukjes in de koekenpan. Laat de stukjes courgette slinken
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een kleine ovenschaal in met een scheutje olijfolie en doe de kip-kalkoengehakt in de ingevette ovenschaal
  • Doe bovenop de kip-kalkoengehakt de courgette
  • Smelt de (room)boter in de pan en mix daar de bloem/amandelmeel doorheen totdat de brokjes eruit zijn
  • Voeg 150 ml (soja)melk toe en de helft van de geraspte kaas en roer tot het een dikke kaassaus wordt
  • Door meer (soja)melk toe te voegen wordt de saus ook minder dik (dit is naar eigen wens)
  • Als je tevreden bent over de dikte van de kaassaus, giet je het op de courgette in de ovenschaal
  • Strooi als laatst de andere helft van de geraspte kaas over de kaassaus heen
  • Bak het gerecht 20 minuten in de oven


Variatietips

Het is ook mogelijk om een ander soort meel te gebruiken in plaats van bloem of amandelmeel. Ook de sojamelk of melk zijn te vervangen door een ander soort melk.

Houdbaarheid

Als je een portie overhoudt, kun je deze ook invriezen, of als je het binnen 3 dagen nog wilt eten kun je deze ook in de koelkast zetten. Indien je het invriest kun je deze maximaal 3 maanden bewaren.


Kosten

Ingrediënt Kosten per product Kosten per ingrediënt
Olijfolie (500 ml)2,890,03
Kip-kalkoengehakt (300 gr)2,502,50
Courgette0,790,79
(Room)boter (125 gr)0,750,30
Amandelmeel (500 gr)9,990,99
Geraspte kaas (300 gr)2,190,58
(Soja)melk (1 liter)0,990,15
Kosten per product in totaal: 20,10
Kosten voor alle ingrediënten voor dit recept: 5,34

Voedingswaarde per portie

Voedingswaarde Per portie (2 personen)
Kcal730 kcal
Eiwit46 gr
Koolhydraten8,75 gr
Vet57,5 gr
Verzadigd vet8 gr

Lees verder

© 2014 - 2017 Rozanne, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De beste gerechten met spinazie - Pasta, lasagne, stampotDe beste gerechten met spinazie - Pasta, lasagne, stampotLasagne van vis en spinazie, cannelloni met kip en spinazie en spinaziestampot met sesam zijn maar enkele van de vele le…
Macrobiotische lasagne en budget lasagneOp ieder potje past een dekseltje, dit geldt ook voor eten bereiden. Hoe u ook wilt leven, ongeacht of u veel of weinig…
Courgette recepten - Eenvoudig, lekker, snel en goedkoopCourgette recepten - Eenvoudig, lekker, snel en goedkoopDeze lekkere gerechten met courgette als belangrijk bestanddeel zullen zeker in de smaak vallen. 'Spiesjes van courgette…
Internationale recepten, moussaka, bessenpudding en kipVindt u het ook zo leuk, om zo nu en dan u gasten of familie eens iets heel anders voor te schotelen?
Groenten met een sausjeLekker feestelijk en het is eens iets heel anders, groenten met een sausje. Simpel om te maken en heerlijk om te eten, p…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • Voedingswaarde: 'Fatsecret'

Reageer op het artikel "Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rozanne
Laatste update: 08-03-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Koolhydraatarm diëten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!