Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel

Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotelAls je van kaas houdt dan is dit recept echt iets voor jou. Met heerlijke ingrediënten zet je dan natuurlijk ook een heerlijke maaltijd op tafel! Een makkelijk en snel recept.

Koolhydraatarm: kip-kalkoengehaktschotel


Informatie

  • Thema: koolhydraatarm
  • Gerecht voor: 2 personen
  • Klaar in: 45 minuten
  • Bereiding: makkelijk
  • Soort gerecht: hoofdgerecht

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Silliconenkwast
  • Snijmes

Bereiding

Voorbereiding 20 minuten + 20-25 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 300 gr kipgehakt (AH)
  • 1 courgette
  • 50 gr (room)boter
  • 50 gr bloem / amandelmeel
  • 80 gr geraspte kaas
  • 150 ml melk / sojamelk
  • Peper

Bereiding

  • Doe de kip-kalkoengehakt in de wokpan en strooi er wat peper op. Dit kan zonder olie omdat de kip-kalkoengehakt van zichzelf al vettig is.
  • Snij de courgette in stukken
  • Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan, laat het even warm worden, en doe de courgette stukjes in de koekenpan. Laat de stukjes courgette slinken
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een kleine ovenschaal in met een scheutje olijfolie en doe de kip-kalkoengehakt in de ingevette ovenschaal
  • Doe bovenop de kip-kalkoengehakt de courgette
  • Smelt de (room)boter in de pan en mix daar de bloem/amandelmeel doorheen totdat de brokjes eruit zijn
  • Voeg 150 ml (soja)melk toe en de helft van de geraspte kaas en roer tot het een dikke kaassaus wordt
  • Door meer (soja)melk toe te voegen wordt de saus ook minder dik (dit is naar eigen wens)
  • Als je tevreden bent over de dikte van de kaassaus, giet je het op de courgette in de ovenschaal
  • Strooi als laatst de andere helft van de geraspte kaas over de kaassaus heen
  • Bak het gerecht 20 minuten in de oven

Variatietips

Het is ook mogelijk om een ander soort meel te gebruiken in plaats van bloem of amandelmeel. Ook de sojamelk of melk zijn te vervangen door een ander soort melk.

Houdbaarheid

Als je een portie overhoudt, kun je deze ook invriezen, of als je het binnen 3 dagen nog wilt eten kun je deze ook in de koelkast zetten. Indien je het invriest kun je deze maximaal 3 maanden bewaren.

Kosten

IngrediëntKosten per productKosten per ingrediënt
Olijfolie (500 ml)€2,89€0,03
Kip-kalkoengehakt (300 gr)€2,50€2,50
Courgette€0,79€0,79
(Room)boter (125 gr)€0,75€0,30
Amandelmeel (500 gr)€9,99€0,99
Geraspte kaas (300 gr)€2,19€0,58
(Soja)melk (1 liter)€0,99€0,15
Kosten per product in totaal: €20,10
Kosten voor alle ingrediënten voor dit recept: €5,34

Voedingswaarde per portie

VoedingswaardePer portie (2 personen)
Kcal730 kcal
Eiwit46 gr
Koolhydraten8,75 gr
Vet57,5 gr
Verzadigd vet8 gr


Lees verder

© 2014 - 2025 Rozanne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • Voedingswaarde: 'Fatsecret'