Verdiensten bij McDonald's

Verdiensten bij McDonald's Eén van de grootste werkgevers voor jongeren in Nederland is McDonald's. Per vestiging hebben ze in verband met de ruime openingstijden veel werknemers nodig. Het inkomen bij McDonald's is gebaseerd op de Horeca CAO. McDonald's is bij uitstek een werkgever die zich voornamelijk richt op jongeren qua doelgroep, maar ook voor hun personeel. De ongeveer 220 vestigingen in ons land zijn verdeeld over het hele land en is bij jongeren populair als werkgever. McDonald's richt zich op jongeren omdat het hun doelgroep is, maar natuurlijk ook omdat de jongere werknemers goedkoop zijn en nog volledig te vormen zijn. Het salaris wordt gebaseerd op het Jeugdloon in de Horeca CAO.

Over McDonald's

De oorsprong van dit bedrijf ligt in Californie in de Verenigde Staten. De broers Dick en Mac McDonald's zijn met één restaurant begonnen in 1940. Veertien jaar later heeft de heer Ray Kroc het restaurant opgemerkt en zag er een toekomst in als formule met meerdere vestigingen. De snelheid van het maken van het eten sprak hem met name aan. De twee broers en Ray hebben een contract gesloten en zijn met succes de formule verder gaan uitrollen. In 1971 is de eerste vestiging in Nederland geopend in Zaandam.

Werken bij McDonald's

De populairste werkgevers onder jongeren zijn supermarkten en de horeca. McDonald's gebruikt als horeca bedrijf de Horeca CAO. Hierdoor is het eenvoudig om de verdiensten per leeftijd te achterhalen, deze liggen namelijk vast. Onderstaand treft u het minimale loon aan die er per leeftijd verdiend kan worden volgens de CAO. Het gaat hierbij om de bedragen volgens het CAO van 2009:
  • 23 jarige verdient minimaal € 8,24
  • 22 jarige verdient minimaal € 7,00
  • 21 jarige verdient minimaal € 5,97
  • 20 jarige verdient minimaal € 5,07
  • 19 jarige verdient minimaal € 4,33
  • 18 jarige verdient minimaal € 3,75
  • 17 jarige verdient minimaal € 3,25
  • 16 jarige verdient minimaal € 2,84
  • 15 jarige verdient minimaal € 2,47

Dit zijn de minimale bedragen die er uitgekeerd moeten worden. De hoogte van het salaris kan per medewerker en functie verschillen.

McPaspoort

McDonald's heeft een unieke manier om bij te dragen aan de mobiliteit van werknemers binnen de EU. De werknemers hebben namelijk een McPaspoort die ze kunnen gebruiken om werkervaring op te doen in het buitenland. Op deze manier is het werken te combineren met een kans om te ervaren hoe het is om te werken in het buitenland. Zodra de werknemers beschikken over voldoende vaardigheden en kennis ontvangen ze het McPaspoort. In Europa werken er ongeveer 225.000 werknemers bij McDonald's, waarvan 2 procent in een ander EU land werkt dan hun vaderland. De Europese Commissie is zeer lovend over dit grootste Europese initiatief om de mobiliteit van werknemers binnen de EU te vergroten.

Carrière maken bij McDonald's

Er zijn bij de McDonald's ruime carrière mogelijkheden. De functies variëren van crewlid tot restaurant manager. Naast het salaris is het ook voor de toekomst belangrijk om nuttige werkervaring op te doen. Een hogere functie bemachtigen ligt op jonge leeftijd al binnen de mogelijkheden en zal de CV voor de toekomstige loopbaan veel goed doen.
© 2009 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spectaculair experiment: 90 dagen McDonalds eten en afvallenSpectaculair experiment: 90 dagen McDonalds eten en afvallenEen Amerikaanse leraar, John Cisna, is in 2013 ongeveer 17 kilogram afgevallen nadat hij bij wijze van experiment 90 dag…
Fiscaal loon: wat is fiscaal loon & berekenenFiscaal loon: wat is fiscaal loon & berekenenWat is fiscaal loon en hoe kun je het fiscaal loon berekenen? Brutoloon, nettoloon, fiscaal loon, verzamelinkomen en toe…
Moet ik een baan accepteren als ik een WW-uitkering heb?Werknemers die na veel dienstjaren ontslag krijgen door bijvoorbeeld een reorganisatie, krijgen een WW-uitkering gebasee…

Wanneer doe je het goed achter de bar en in de bediening?Wanneer doe je het goed achter de bar en in de bediening?Werken in horeca, achter de bar of in de bediening. Het zijn veelzijdige banen. Je ontmoet veel mensen en maakt veel mee…
Hygiëne in de horeca: leer van de smaakpolitie!De hygiëne in de horeca staat centraal in het SBS6 programma “De smaakpolitie”. In dit programma gaat presentator Rob Ge…
Bronnen en referenties
  • McDonalds
Reactie

Hielke Ruiter, 30-09-2010
Ik werk sinds 01-12-2009 bij McDonalds als medewerker onderhoud. Ik heb per jaar 25 vakantiedagen, echter als er feestdagen in de werkweek vallen kost mij dat een vakantiedag. Paasmaandag, Pinkstermaandag, Hemelsvaartdag zijn sowieso al 3 vakantiedagen. Dat kan behoorlijk oplopen. Ik wordt op 30 december 55 jaar en heb volgens mij ook recht op extra vakantiedagen. Hoe zit dat nu precies met McDonlads, ik heb er wel naar geinformeerd, maar krijg steeds wat wazige antwoorden, ja dat is nu eenmaal zo hier en van dat soort antwoorden. Ik heb wisselende werktijden; op maandag van 05.30-13.30, di.wo.do.vr. 7.00-15.00, en 1ste van de maand meestal 05.00-13.00.
Als ik langer werk krijg ik dat niet doorbetaald, maar moet ik weer in tijd opnemen. Ik vind het allemaal wat vaag. Heeft u enig idee en waar ik eventueel meer info kan krijgen? Reactie infoteur, 01-10-2010
Ik hoop dat jij lid bent van de vakbond. Zij kunnen het beste adviseren over dit soort zaken.

Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.