Ingrediënten milkshake

Ingrediënten milkshake Niets is lekkerder tijdens een warme, hete en zwoele zomer, dan te genieten van een snelle en makkelijke zelfgemaakte verkoelende en ijskoude milkshake. Een verfrissende zomerdrank dat ook ideaal is voor zwangere vrouwen en kinderen. Welke ingrediënten zijn nodig en welke melkproducten kies je om een milkshake te maken? Zijn alle fruitsoorten geschikt? En welke producten kies je als je op de slanke lijn let? Een overzicht:

Basis voor een lekkere koele zelfgemaakte milkshake

Zonder meer is de basis van iedere zelfgemaakte milkshake melk. Een overzicht welke melkproducten geschikt zijn om in de milkshake te verwerken:
 • Volle melk,
 • Halfvolle melk,
 • Magere melk,
 • Vetarme melk,
 • Sojamelk,
 • Karnemelk

Welke melk kies je voor je milkshake?

In principe maakt het niet heel veel uit. Wil je echt absoluut een volle en romige smaak in je milkshake? Gebruik dan de volle melk.

Wil je graag op de slanke lijn letten?

Gebruik dan geen volle melk in de milkshakes. Beter zou zijn om te kiezen voor halfvolle melk, magere melk, vetarme melk of zelfs voor karnemelk.

Calorie-arme melk

Karnemelk behoort tot de calorie-armste melkproducten. Het is een kwestie van smaak of je karnemelk wilt gebruiken voor het maken van milkshakes. Voor iedereen die bezig is met de slanke lijn en wil afvallen is het gebruik van karnemelk in de milkshakes natuurlijk een regelrechte aanrader!

Recepten van bijzondere verfrissende en verkoelende milkshakes!

Een klein overzicht van snelle en makkelijk zelf te maken recepten van verschillende milkshakes:

Milkshake met roomijs

Milkshakes gemaakt met het basis product melk en met roomijs smaken zalig. Iedere milkshake gemaakt met roomijs zijn het allerlekkerst als ze zeer koud geserveerd worden! Heerlijk tijdens de zomer en op warme en hete dagen!

Milkshake met waterijs

Soms is de behoefte zo groot aan een zomerse drank dat zo verfrissend en door en door koud is, dat er beter gekozen kan worden voor waterijs in plaats van roomijs. Het kiezen voor waterijs in plaats van roomijs is ook een grote aanrader voor iedereen die graag op de slanke lijn wil letten.

Milkshake met ijsblokjes

Om de milkshake extra verkoelend te laten zijn tijdens een warme zomerdag, kan in het glas een paar ijsblokjes gedaan worden voordat de milkshake in het glas geschonken wordt.

Milkshake en de toevoeging van suiker

In principe kan bij iedere zelfgemaakte milkshake witte suiker toegevoegd worden. Echter is er geen enkel bezwaar om ook eens te kiezen voor iets anders dan witte suiker, zoals:
 • Poedersuiker,
 • Vanillesuiker,
 • Bruine suiker,
 • Fructose,
 • Vloeibare honing.
Let er wel goed op dat welke toevoeging van suiker je ook kiest, dat het goed gemixt gaat worden in de milkshake!

Toevoeging van suiker en je wil graag op de slanke lijn letten

Wil je graag op de slanke lijn letten? Gebruik dan geen witte suiker, poedersuiker en of vanillesuiker in je zelfgemaakte milkshakes. Kies voor bruine suiker en probeer eens een milkshake te maken met fructose!

Is al het fruit geschikt voor het maken van een milkshake?

Inprincipe is al het fruit bijzonder geschikt als ingrediënt voor het maken van een milkshake. Maar, er zijn een aantal fruitsoorten waarvan bekend is dat ze zodra ze gemixt worden met melk wat bitter kunnen gaan smaken. Beter zou zijn om deze fruitsoorten, die je wil toevoegen in je zelfgemaakte milkshake, in blik te kiezen. De volgende fruitsoorten zouden in combinatie met melk iets bitter kunnen gaan smaken:
 • Ananas,
 • Kiwi,
 • Papaja.

Milkshakes met vers fruit

Er bestaat geen enkele twijfel mogelijk. Milkshakes gemaakt met vers fruit smaken heerlijk! Het is een extra gezonde toevoeging en geeft een leuk kleurtje aan je zelfgemaakte milkshake. Door de extra toevoeging van fruit is de zelfgemaakte milkshake goed voor iedereen, maar ook voor zwangere vrouwen en voor kinderen.

Een ijskoude milkshake

Niers is lekkerder tijdens een warme zomerdag dan te mogen genieten van een verkoelende milkshake die koud is. Gebruik daarom goed gekoelde ingrediënten voordat je de milkshake gaat maken. Leg de melkproducten en het fruit een dag van te voren in de ijskast.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Caloriearme fruit milkshakesCaloriearme fruit milkshakesGeniet van een snelle en makkelijke zelfgemaakte calorie-arme fruit milkshakes tijdens een warme zomerdag! Heerlijk verf…
Hoe maak je de lekkerste milkshakes?Hoe maak je de lekkerste milkshakes?Milkshakes doen het altijd goed. In de zomer is het een heerlijke verkoelende drank en tijdens een dieet is een milkshak…
Milkshake maken: receptMilkshake maken: receptZelf een milkshake maken: hoe doe je dat? Een milkshake is een heerlijke traktatie in de zomer, maar ook in de winter ge…
Milkshakes makenMilkshakes makenWie smoort er in de zomer nou niet naar een heerlijk koude milkshake. Je kan ze zelf ook maken met veel verschillende sm…

IJskoude zomerdrankjesIJskoude zomerdrankjesZeer verfrissende en verkoelende drankjes tijdens warme en hete zomerdagen. Zomerdrankjes met verkwikkende namen als: me…
Koffie drinken we iedere dagKoffie drinken we iedere dagAl meer dan tweeduizend jaar drinken we koffie. Van de koffiehuizen in de Arabische wereld veroverde het drankje de hart…
Bronnen en referenties
 • De ideeenkeuken - Milkshakes - Sabine Lemb - Deltas
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 03-07-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.