Ingrediënten milkshake
Niets is lekkerder tijdens een warme, hete en zwoele zomer, dan te genieten van een snelle en makkelijke zelfgemaakte verkoelende en ijskoude milkshake. Een verfrissende zomerdrank dat ook ideaal is voor zwangere vrouwen en kinderen. Welke ingrediënten zijn nodig en welke melkproducten kies je om een milkshake te maken? Zijn alle fruitsoorten geschikt? En welke producten kies je als je op de slanke lijn let? Een overzicht:
Basis voor een lekkere koele zelfgemaakte milkshake
Zonder meer is de basis van iedere zelfgemaakte milkshake melk. Een overzicht welke melkproducten geschikt zijn om in de milkshake te verwerken:
- Volle melk,
- Halfvolle melk,
- Magere melk,
- Vetarme melk,
- Sojamelk,
- Karnemelk
Welke melk kies je voor je milkshake?
In principe maakt het niet heel veel uit. Wil je echt absoluut een volle en romige smaak in je milkshake? Gebruik dan de volle melk.
Wil je graag op de slanke lijn letten?
Gebruik dan geen volle melk in de milkshakes. Beter zou zijn om te kiezen voor halfvolle melk, magere melk, vetarme melk of zelfs voor karnemelk.
Calorie-arme melk
Karnemelk behoort tot de calorie-armste melkproducten. Het is een kwestie van smaak of je karnemelk wilt gebruiken voor het maken van milkshakes. Voor iedereen die bezig is met de slanke lijn en wil afvallen is het gebruik van karnemelk in de milkshakes natuurlijk een regelrechte aanrader!
Recepten van bijzondere verfrissende en verkoelende milkshakes!
Een klein overzicht van snelle en makkelijk zelf te maken recepten van verschillende milkshakes:
Milkshake met roomijs
Milkshakes gemaakt met het basis product melk en met roomijs smaken zalig. Iedere milkshake gemaakt met roomijs zijn het allerlekkerst als ze zeer koud geserveerd worden! Heerlijk tijdens de zomer en op warme en hete dagen!
Milkshake met waterijs
Soms is de behoefte zo groot aan een zomerse drank dat zo verfrissend en door en door koud is, dat er beter gekozen kan worden voor waterijs in plaats van roomijs. Het kiezen voor waterijs in plaats van roomijs is ook een grote aanrader voor iedereen die graag op de slanke lijn wil letten.
Milkshake met ijsblokjes
Om de milkshake extra verkoelend te laten zijn tijdens een warme zomerdag, kan in het glas een paar ijsblokjes gedaan worden voordat de milkshake in het glas geschonken wordt.
Milkshake en de toevoeging van suiker
In principe kan bij iedere zelfgemaakte milkshake witte suiker toegevoegd worden. Echter is er geen enkel bezwaar om ook eens te kiezen voor iets anders dan witte suiker, zoals:
- Poedersuiker,
- Vanillesuiker,
- Bruine suiker,
- Fructose,
- Vloeibare honing.
Let er wel goed op dat welke toevoeging van suiker je ook kiest, dat het goed gemixt gaat worden in de milkshake!
Toevoeging van suiker en je wil graag op de slanke lijn letten
Wil je graag op de slanke lijn letten? Gebruik dan geen witte suiker, poedersuiker en of vanillesuiker in je zelfgemaakte milkshakes. Kies voor bruine suiker en probeer eens een milkshake te maken met fructose!
Is al het fruit geschikt voor het maken van een milkshake?
Inprincipe is al het fruit bijzonder geschikt als ingrediënt voor het maken van een milkshake. Maar, er zijn een aantal fruitsoorten waarvan bekend is dat ze zodra ze gemixt worden met melk wat bitter kunnen gaan smaken. Beter zou zijn om deze fruitsoorten, die je wil toevoegen in je zelfgemaakte milkshake, in blik te kiezen. De volgende fruitsoorten zouden in combinatie met melk iets bitter kunnen gaan smaken:
Milkshakes met vers fruit
Er bestaat geen enkele twijfel mogelijk. Milkshakes gemaakt met vers fruit smaken heerlijk! Het is een extra gezonde toevoeging en geeft een leuk kleurtje aan je zelfgemaakte milkshake. Door de extra toevoeging van fruit is de zelfgemaakte milkshake goed voor iedereen, maar ook voor zwangere vrouwen en voor kinderen.
Een ijskoude milkshake
Niers is lekkerder tijdens een warme zomerdag dan te mogen genieten van een verkoelende milkshake die koud is. Gebruik daarom goed gekoelde ingrediënten voordat je de milkshake gaat maken. Leg de melkproducten en het fruit een dag van te voren in de ijskast.