Milkshakes met alcohol

Milkshakes met alcohol Een tropische verwenning, deze ijskoude, verkoelende milkshake vol met fruit, melk, ijs en alcohol. Ijskoud het lekkerst tijdens een warme zomer, maar ook als een origineel drankje tijdens een feestje! Hier een overzicht van recepten van de lekkerste, snelste en zelfgemaakte milkshakes met alcohol en likeur:

Vanille milkshake met vanilleroomijs en whiskey 600 kcal per drankje

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 500 ml gekoelde melk,
 • 4 bolletjes vanille roomijs,
 • 8 cl whiskey,
 • 2 theelepels witte pepermuntlikeur.

Bereidingswijze vanillemilkshake met whiskey:

Pak 2 hoge glazen en doe in elk glas 2 bolletjes vanilleroomijs. Mix de whiskey en de pepermintlikeur in een shaker even goed. Giet het mengsel van alcohol in de glazen over de bolletjes ijs heen. Vul de glazen verder bij met de gekoelde melk. Even kort in het glas doorroeren en serveren met dikke rietjes.

Kersenmilkshake met vanilleroomijs en kersenbrandenwijn 390 kcal per drankje

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 300 ml gekoelde karnemelk,
 • 2 bolletjes vanilleroomijs,
 • 2 cl kersenbrandenwijn,
 • 150 gram pitloze zoete kersen uit een potje,
 • schepje suiker,
 • 2 eetlepels stijfgeklopte room,
 • citroenmelisse.

Beredingswijze kersenmilkshake met kersenbrandenwijn:

Laat de kersen goed uitlekken. Houd eventueel een paar kersen apart voor de versiering van het glas. Stop de resterende kersen in de blender samen met het schepje suiker, de kersenbrandenwijn en ongeveer een derde van de karnemelk. Mix alles even goed door zodat de kersen helemaal gepureerd zijn. Zodra de kersen helemaal gepureerd zijn, voeg het resterende karnemelk bij de blender en mix alles nog even goed tot een egaal mengsel.
Pak 2 hoge glazen en stop in elk glas een bolletje vanilleroomijs. Giet de milkshake er over heen en versier het glas met een toefje room, een paar kersjes en met de citroenmelisse. Direct serveren met een paar dikke rietjes.

Aardbeienmilkshake met aardbeienijs en kersenbrandenwijn 160 kcal per drankje

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 200 gram gekoelde melk,
 • 100 gram verse en schoongemaakte aardbeien,
 • 3 bolletjes aardbeienijs,
 • 2 ct kersenbrandenwijn,
 • schepje suiker.

Beredingswijze aardbeienmilkshake met kersenbrandenwijn:

Plet en prak de aardbeien met een vork of pureer ze. Houd eventueel een paar aardbeien apart voor de versiering van het glas. Meng vervolgens de kersenbrandenwijn met het schepje suiker door de aardbeienmengsel. Stop het aardbeienmengsel in een blender samen met de bolletjes aardbeienijs en de melk. Mix alles even goed door.
Pak 2 hoge glazen en giet het aardbeienmengsel in elk glas. Versier het glas met een paar aardbeien en serveer de aardbeienmilkshake met dikke rietjes.

Curaçaomilkshake met vanilleroomijs en Blue Curaçao 520 kcal per drankje

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 4 bolletjes vanilleroomijs,
 • 4 cl Blue Curaçao,
 • 300 gram gekoelde karnemelk,
 • Sap van een verse limoen,
 • Schepje suiker,
 • Citroenmelisse.

Beredingswijze Curaçaomilkshake met Blue Curaçao:

Pak een grote kom en doe de karnemelk samen met de Blue Curaçao en het sap van de limoen er in. Roer met een pollepel de vloeistoffen even goed door. Naar smaak kan er een schepje suiker toegevoegd worden. Roer de suiker goed door de melk en de alcohol.
Pak 2 hoge glazen en stop in elk glas 2 bolletjes vanilleroomijs. Giet bovenop het ijs het mengsel van melk, limoensap, suiker en de Blue Curaçao. Versier het glas met de citroenmelisse en serveer de Curaçaomilkshake met dikke rietjes.

Een ijskoude milkshake

Niets is lekkerder dan te mogen genietn tijdens een warme zomerdag van een steenkoude milkshake. Gebruik daarom goed gekoelde producten voordat je de milkshake gaat maken. Leg de melkproducten en het fruit een dag van te voren in de ijskast.

Vetgehalte van de milkshakes

Als er regelmatig milkshakes gemaakt en gedronken gaat worden is het heel verstandig om het vetgehalte van de milkshakes goed in de gaten te houden. Kies dan liever voor magere melk ipv volle melk, nog beter zou zijn: karnemelk. Dat is echter een kwestie van smaak. Gebruik in plaats van roomijs waterijs. Waterijs maakt iedere milkshake tot een zeer verfrissende en verkoelende milkshake, ideaal voor warme zomerdagen en bevat heel wat minder vet dan roomijs. Eventuele versieringen van slagroom en room kan natuurlijk achterwege blijven. Elke milkshake kan wat aangelengd worden met een beetje mineraalwater.

Alcohol en rietjes

Alcohol kan naar je hoofd stijgen, zeker op warme dagen. Een ieder die alcohol niet goed verdraagt zou liever niet de milkshakes met alcohol en likeur via rietjes moeten opdrinken, maar rechtstreeks vanaf het glas de milkshake drinken.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Caloriearme fruit milkshakesCaloriearme fruit milkshakesGeniet van een snelle en makkelijke zelfgemaakte calorie-arme fruit milkshakes tijdens een warme zomerdag! Heerlijk verf…
Ingrediënten milkshakeIngrediënten milkshakeNiets is lekkerder tijdens een warme, hete en zwoele zomer, dan te genieten van een snelle en makkelijke zelfgemaakte ve…
Licor 43: een heerlijke Spaanse likeurLicor 43: een heerlijke Spaanse likeurHet drankje is nog niet zo lang bekend, sommige kennen hem misschien van de reclames op tv, maar Licor 43 is een zoete S…
Energie milkshakesEnergie milkshakesFit, gezond en energievol door het leven met behulp van snelle en zelfgemaakte milkshakes. Ook zeer geschikt als een ver…

Coca-Cola: De bekendste frisdrank ter wereldCoca-Cola: De bekendste frisdrank ter wereldOf je nu wel of niet een liefhebber van Coca-Cola bent, één ding moet wel gezegd worden, de Coca-Cola Company is erin ge…
Milkshakes speciaal voor kinderenMilkshakes speciaal voor kinderenKinderen zullen tijdens een hete en warme zomerdag een koude en verfrissende zomerdrank zoals een snelle zelfgemaakte mi…
Bronnen en referenties
 • De ideeenkeuken - Milkshakes - Sabine Lemb - Deltas
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 03-04-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.