Caloriearme fruit milkshakes

Caloriearme fruit milkshakes Geniet van een snelle en makkelijke zelfgemaakte calorie-arme fruit milkshakes tijdens een warme zomerdag! Heerlijk verfrissend en verkoelend! Hier een overzicht van recepten van caloriearme fruit milkshakes. Ideaal voor de slanke lijn, gezond en verfrissend. Ook heerlijk als zomerdrank voor zwangere vrouwen en kinderen.

Aardbeienmilkshake 90kcal per drankje

Een heerlijke aardbeienmilkshake bereid met verse aardbeien! Voor 2 personen zijn de volgende ingrediënten nodig:

Benodigdheden:

 • 200 gram verse en schoongemaakte aardbeien,
 • 100 ml gekoelde melk,
 • 50 ml sap van verse sinasappelen,
 • 50 ml druivensap,
 • vanillestokje

Bereidingswijze aardbeienmilkshake:

Doe de aardbeien, de melk en de vruchtensappen in een blender en mix alles even goed door. Schraap het binnenste gedeelte van het vanillestokje uit en stop dat bij de mix. Mix alles nog even goed door in de blender.
Serveer deze zomerdrank in twee hoge glazen.

Tip bij de aardbeienmilkshake:

In plaats van gebruik te maken van druivensap en sinasappelsap, kan ook gekozen voor enkel en alleen aardbeien. Gebruik dan 300 gram verse en schoongemaakte aardbeien i.p.v. 200 gram. Voor een echt ijskoud, verkoelend en verfrissend zomerdrankje, leg het fruit en benodigdheden een dag van te voren in de ijskast!

Appel Banaan milkshake 110kcal per drankje

Een heerlijke appelbananenmilkshake bereid met vers fruit! Voor 2 personen zijn de volgende ingrediënten nodig:

Benodigdheden:

 • Een halve schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden banaan,
 • Een zoete schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden appel,
 • Sap van een halve verse citroen,
 • Eetlepel suiker,
 • 200 gram gekoelde karnemelk,
 • Ijsblokjes.

Bereidingswijze appelbananenmilkshake:

Doe alle stukjes fruit in een blender. Voeg het sap van de citroen toe en het schepje suiker. Mix alles even heel goed in de blender. Vervolgens doe de karnemelk bij de puree en mix alles krachtig in de blender. Zet twee hoge glazen klaar met daarin een paar ijsblokjes. Giet de milkshake erin en direct serveren.

Tip voor bij de appelbanaanmilkshake:

Als banaan iets te zwaar en te voedzaam is tijdens een hete zomerdag, kan de banaan ook vervangen worden door zowel verse en schoongemaakte perzik, als wel perzik uit blik. Voor een echt ijskoud, verkoelend en verfrissend zomerdrankje, leg het fruit en benodigdheden een dag van te voren in de ijskast!

Banaan-bosbessen-perzikmilkshake 130 kcal per drankje

Een heerlijke milkshake bordevol vers fruit! Een caloriearme en tevens een energiegever! Voor twee personen zijn de volgende ingrediënten nodig:

Benodigdheden:

 • 1 verse en schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden banaan,
 • 100 gram verse en schoongemaakte bosbessen,
 • 1 verse schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden perzik,
 • 100 ml perensap,
 • 100 ml mineraalwater,
 • Ijsblokjes

Bereidngswijze banaan-bosbessen-perzikmilkshake

Stop al het gesneden fruit in de blender en voeg het perensap en het mineraalwater toe. Even flink en goed laten mixen.
Zet twee hoge glazen klaar met daarin een paar ijsblokjes. Giet de milkshake erin en direct serveren.

Tip voor bij de banaan-bosbessen- perzikmilkshake:

Een bolletje vanilleroomijs in het glas doen voordat de mengsel van de milkshake er in gaat! Voor een echt ijskoud, verkoelend en verfrissend zomerdrankje, leg het fruit een dag van te voren in de ijskast!

Mangomilkshake 160 kcal per drankje

Een heerlijke milkshake met mango en grapefruit! Voor twee personen zijn de volgende ingrediënten nodig:

Benodigdheden:

 • Sap van een verse roze grapefruit,
 • 150 gram mangovruchtvlees uit blik, fijngesneden
 • 250 gram gekoelde karnemelk.

Bereidingswijze mangomilkshake:

Doe het sap van een verse halve roze grapefruit in de blender. Voeg de fijngesneden stukjes mangovruchtenvlees toe, samen met een scheutje sap afkomstig uit het blik. Mix alles in de blender flink. Voeg de karnemelk toe en laat alles in de blender nog even flink mixen. Serveer in twee hoge glazen en direct serveren. Voor een echt ijskoud, verkoelend en verfrissend zomerdrankje, leg het fruit een dag van te voren in de ijskast!
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je de lekkerste milkshakes?Hoe maak je de lekkerste milkshakes?Milkshakes doen het altijd goed. In de zomer is het een heerlijke verkoelende drank en tijdens een dieet is een milkshak…
Ingrediënten milkshakeIngrediënten milkshakeNiets is lekkerder tijdens een warme, hete en zwoele zomer, dan te genieten van een snelle en makkelijke zelfgemaakte ve…
Zelf een lekkere milkshake makenZelf een lekkere milkshake makenVrijwel iedereen drinkt er wel eens één in de zomer; een lekkere koude milkshake. Dit is een shake gemaakt van onder and…
Welk fruit is in welke maand fris?Welk fruit is in welke maand fris?Deze fruitkalender geeft aan welk fruit in welke maand fris in de supermarkt of bij de groenteboer te vinden zijn. Het i…

Milkshakes met ijsMilkshakes met ijsEen ijskoude, verfrissende en verkoelende milkshake vol met fruit, melk en roomijs. Een lekkere zomerdrank tijdens warme…
Bronnen en referenties
 • De ideeenkeuken - Milkshakes - Sabine Lemb - Deltas
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 03-06-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.