Milkshakes met ijs
Een ijskoude, verfrissende en verkoelende milkshake vol met fruit, melk en roomijs. Een lekkere zomerdrank tijdens warme zomerdagen. Snel en makkelijk zelf te maken met de volgende recepten. Een overzicht met de lekkerste milkshakes met ijs, vol met fruit en melk:
Vanillemilkshake met aardbeienijs 280 kcal per drankje
Benodigdheden voor 2 personen:
- 4 bolletjes aardbeienijs, dat mag aardbeienroomijs of aardbeienwaterijs zijn,
- Een paar schoongemaakte verse aardbeien,
- 200 gram karnemelk,
- 5 eetlepels volle melk,
- 5 eetlepels room,
- Merg van een halve vanillestokje,
- 1 pakje vanillesuiker,
- Schepje suiker,
- Citroenmelisse.
Bereidingswijze vanillemilkshake met aardbeienijs:
Pak een grote kom waar de karnemelk samen met de volle melk, room, vanillesuiker, schepje suiker en het merg van het halve vanillestokje goed geroerd wordt met een pollepel.
Zet 2 hoge glazen klaar waar in elk glas 2 bolletjes aardbeienijs in gaat. Giet daar bovenop het mengsel van de melk, suiker en de vanillesuiker. Versier het glas met een paar aardbeien en de citroenmelisse. Serveer de glazen met dikke rietjes.
Perzik-frambozenmilkshake met vanilleroomijs 240 kcal per drankje
Benodigdheden voor 2 personen:
- 2 bolletjes vanilleroomijs,
- 200 ml gekoelde melk,
- 50 gram verse en schoongemaakte frambozen,
- 1 geschilde, grote rijpe perzik,
- 2 eetlepels room,
- 2 schepjes suiker,
- Citroenmelisse.
Bereidingswijze perzik-frambozenmilkshake met vanilleroomijs:
Leg een paar mooie frambozen apart voor de versiering van het glas. Prak de rest van de frambozen fijn met een vork. Neem de fijngemaakte frambozen en meng dat goed door met de helft van het suiker. De geprakte frambozen gemengd met suiker verdelen over 2 hoge glazen.
Ondertussen: snijd de perzik fijn in kleine stukjes en stop ze in een blender samen met de room en het resterende suiker. Mix alles even goed en krachtig door totdat het vruchtvlees van de perzik gepureerd is. Voeg vervolgens de melk toe en de bolletjes vanilleroomijs. Even goed doorroeren in een lage stand totdat het een romig mengsel is geworden.
Giet deze drank in de glazen waar de frambozenpuree in zit. Versier het glas met een paar frambozen en met de citroenmelisse. Serveer de glazen met dikke rietjes.
Perzik-abrikozenmilkshake met vanilleroomijs 200 kcal per drankje
Benodigdheden voor 2 personen:
- 2 bolletjes vanilleroomijs,
- 250 gram gekoelde karnemelk,
- 1 eetlepel citroensap,
- 1 schepje suiker,
- 1 eetlepel vanillesuiker,
- 2 rijpe abrikozen,
- 1 geschilde, grote rijpe perzik.
Bereidingswijze perzik-abrikozenmilkshake met vanilleroomijs:
Snijd de 2 abrikozen en de perzik aan de onderkant kruiselings in met een scherp mesje en zet ze even weg in een bak met heet water. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te ontvellen. Ontvel ze en haal de pit er uit. Snijd de abrikozen en de perzik in kleine stukjes fijn. Stop de fijn gesneden abrikozen en de perzik in de blender samen met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap. Mix alles even goed en krachtig door totdat het vruchtvlees van de abrikozen en van de perzik gepureerd zijn.
Zodra het vruchtvlees van de vruchten goed gepureerd zijn, voeg de karnemelk bij het vruchtenmoes en mix alles nog even door in de blender in de laagste stand.
Zet 2 hoge glazen klaar en stop in elk glas een bolletje vanilleroomijs. Giet hier overheen het vruchtenmengsel. Serveer de glazen met dikke rietjes.
Sinaasappelmilkshake met vanilleroomijs 230 kcal per drankje
Benodigdheden voor 2 personen:
- 4 bolletjes vanilleroomijs,
- Mineraalwater om aan te lengen,
- 4 eetlepels sinaasappelsiroop,
- 100 gram gekoelde karnemelk,
- Schijfje sinaasappelschil en/of geraspte sinaasappelschil.
Bereidingswijze sinaasapplemilkshake met vanilleroomijs:
Pak een grote kom en doe de karnemelk samen met de sinaasappelsiroop er in. Even goed doorroeren met een pollepel. Zet 2 hoge glazen klaar met in elk glas een bolletje vanilleroomijs. Giet de karnemelk met de siroop over het ijs in het glas. Meng de glazen aan met mineraalwater. Versier het glas met een sinaasappleschil en/of met de geraspte sinaasappelschil. Serveer de glazen met dikke rietjes.