Artikelen 341 - 350 in de rubriek DiversenDiversen (Eten en Drinken)
In Nederland zijn we niet gewend zelf sausjes te maken bij het eten. Vroeger werd voornamelijk jus gebruikt om het avond eten minder droog te maken en tegenwoordig zijn er allerlei sausjes in een fles…
Suzannen, 30-03-2012
Zijn kolen behalve een gezonde groente ook een geneesmiddel? Het gaat misschien een beetje ver om dat te beweren maar kool kan zeker verlichting geven bij lichte lichamelijke ongemakken. Dit is al dui…
Katinka900, 30-03-2012
We houden allemaal van een lekker stukje chocolade. Dan hebben we nog een keuze tussen wit, puur of melk. Heb je je wel eens afgevraagd, wanneer je een hapje van die overheelijke chocolade reep neemt,…
Soraya1983, 18-03-2012
Lekker hoeft niet altijd ongezond te zijn. Is het waar dat chocolade voedingsstoffen bevat die een goede gezondheid bevorderen? Kunnen we voortaan een chocoladereep nuttigen zonder ons schuldig te voe…
Wolfje02, 11-03-2012
Soms wil je voor de Pasen wat anders dan een brunch organiseren. Met Pasen is eten en een feestelijk gedekte tafel steeds belangrijker geworden. Vind je de ochtend voor jezelf en dan 's middags gezell…
Katinka900, 11-03-2012
Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders dagelijks meer zout binnenkrijgen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Namelijk, vijfentachtig procent van de bevolking krijgt te veel zout binnen. Met…
Wolfje02, 09-03-2012
Cafeïne is een witte, iets bittere alkaloïde. De stof werd ook wel theïne genoemd. Tegenwoordig wordt alleen nog gesproken van cafeïne omdat de stoffen en verbindingen die zowel in koffie als in thee…
Wolfje02, 22-02-2012
In bijna elke supermarkt hangt tegenwoordig wel het bordje: 'Winkelwagentje verplicht'. Toch houdt bijna niemand zich hieraan. Maar waarom is het verplicht en waarom doet niemand het?
Ghostattack, 20-02-2012
Met de hand koffie zetten is een activiteit die bij velen al lang uit de mode is geraakt. Allerlei apparatuur is in de plaats gekomen van de fluitketel en de koffiepot of percolator. Velen weten zelfs…
Rickandie, 19-02-2012
Een plakje (Hollandse) kaas hoort op de boterham, vinden veel Nederlanders. Zo zijn we dat ook gewend. Andere kaassoorten gaan dikwijls op een stukje stokbrood, een toastje of een cracker. Ondanks dez…
Emfkruyssen, 18-02-2012