Pasen, de Paas High Tea

Pasen, de Paas High Tea Soms wil je voor de Pasen wat anders dan een brunch organiseren. Met Pasen is eten en een feestelijk gedekte tafel steeds belangrijker geworden. Vind je de ochtend voor jezelf en dan 's middags gezellig met de familie of vrienden rond de tafel een goede optie? Kies dan eens voor een gezellige Paas High Tea, met een lekkere combinatie van zoet en hartig en op tafel.

Tafel dekken

Maak de tafel gezellig met paaskleuren. Kies voor geel, wit, lichtgroen of lichtpaars. Het mooiste is om de basis wit te houden en in het midden van de tafel een tafelloper in de door jouw gewenste kleur te leggen. Maak het gezellig met paasservetten en voorjaarsbloemen zoals narcissen en tulpen of een paastak. Zet een paar etagères voor de hapjes op tafel. Symmetrie is het mooist dus twee etagères of ééntje in het midden maken de tafel in evenwicht. Geen verpakkingen op tafel. Sap dus ook in een mooie karaf. Dat staat veel gezelliger. Zorg dat de rest van je huis ook een beetje in lente sferen is met wat lichtere kleuren en een bloemetje. Zak achterover en geniet!

Bron: Tarmtott, PixabayBron: Tarmtott, Pixabay

Sandwiches

Voor Pasen is het leuk om ei sandwiches te maken. Ei in combinatie met crème fraîche en mayonaise, of ei met komkommer, ham en slasaus, ei met gerookte zalm en kruidenboter. Beleg je casinobrood met de combinaties die jij lekker vindt, voeg peper en zout naar smaak toe en snij diagonaal door. Je kan ze ook in vieren snijden maar dan heb je een cocktailprikker nodig om de laagjes bij elkaar te houden. Zo krijg je sandwiches geheel in paasstijl. Want een ei hoort er bij pasen bij, ook bij de paas High Tea.

Cupcakes

Cupcakes kan je leuk versieren met paaschocolaatjes, botercrème in allerlei kleuren, gele glazuur, gesuikerde eitjes, chocolade eitjes, paashaasjes of kuikentjes van marsepein. Wat dat betreft kan je creatief helemaal los gaan. Geen inspiratie? Google dan even op cupcakes afbeeldingen en je krijgt honderden hits.

Bron: SaeKawaii, PixabayBron: SaeKawaii, Pixabay

Paas High Tea hapjes

Worstenbroodjes, brownies, paaseitjes, appeltaart, croissants, zalmrolletjes, vruchtenstol met spijs, gekookte eieren, gevulde eieren en een kaasplankje. En voor de gezonde hap mag geel fruit zoals banaan en ananas niet ontbreken. Verdere ideeën vind je bij de recepten onder aan de pagina.

Drinken

Thee in een gezellige theepot hoort bij een High Tea, maar voor de Pasen is sinaasappelsap of een sinaasappelcocktail erbij ook lekker. Pasen en advocaat hoort op een één of andere manier een beetje bij elkaar. Misschien omdat Pasen en eieren bij elkaar horen en het typisch Nederlandse drankje advocaat voor een belangrijk deel uit eieren bestaat. Misschien dat de volwassenen dus wel een advocaatje (met of zonder slagroom) of een paascocktail lusten.

Recepten

Lekkere recepten kan je op verschillende plaatsen op het internet vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan witte chocolade cupcakes, ananas-amandelspijsmuffin, tea bread, scones, paashaasbrood, paasvlechtbrood, zoet paasbrood, quiche Lorraine, mini-vruchtentaartjes, rolletjes van gerookte zalm met komkommer, sandwich met kip kerrie, bieslook en ei, romig roerei in een vormpje of een paastulband.

Go Dutch

Een High Tea bestaat uit hoofdzakelijk koude gerechten. Het is dus ook een mogelijkheid om alle gasten iets mee te laten nemen en de High Tea gezamenlijk te maken. Spreek dan wel van tevoren af wie wat maakt. Vanwege het tijdstip waarop de High Tea meestal genuttigd wordt (halverwege de middag) vervangt het vaak zowel de lunch als het diner.

Uit eten

Steeds meer restaurants bieden met Pasen ook een Paas High Tea aan. Inclusief vermaak door de paashaas voor de kinderen. Ook sommige ontbijtservice zaken bezorgen deze Pasen niet alleen het ontbijt en de brunch maar ook de High Tea thuis.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pasen, organiseer een gezellige Paas High TeaPasen, organiseer een gezellige Paas High TeaPasen is een prima gelegenheid om gezellig met het gezin of de familie te brunchen. In plaats van een paasbrunch kan er…
Christelijke Feestdagen - PasenChristelijke Feestdagen - PasenPasen is een christelijk feest, echter de manier waarop de meeste mensen Pasen vieren (met eieren en de Paashaas) is nie…
Kinderliedjes: PalmpasenKinderliedjes: PalmpasenBinnen de Katholieke-, Orthodoxe- en Protestantse Kerk wordt de zondag voorafgaande aan Pasen, Palmzondag genoemd. Veel…
Pasen staat weer voor de deur; hier de leukste paasideeën!Nog even dan is het weer Pasen. Veel mensen vinden het leuk hun huis (en soms zelfs de tuin) paasklaar te maken. In de w…

Hoe (on)gezond is chocolade?Hoe (on)gezond is chocolade?Lekker hoeft niet altijd ongezond te zijn. Is het waar dat chocolade voedingsstoffen bevat die een goede gezondheid bevo…
Hoe (on)gezond is zout?Hoe (on)gezond is zout?Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders dagelijks meer zout binnenkrijgen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. N…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Theophoto, Pixabay
  • http://www.yunomi.nl/artikel/engelse-high-tea
  • Afbeelding bron 1: Tarmtott, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: SaeKawaii, Pixabay
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 09-12-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.