Ingrid, 13-07-2017
Mag je het brood met mengeling van meel maken?
Reactie infoteur, 14-07-2017
Ja hoor, natuurlijk mag dat!
Carla Monnink, 30-03-2015
Ik heb type speltmeel 630 en speltmeel type 1050 welke type is beter om broodjes te bakken, en waarom zijn er verschillende soorten meel?
Reactie infoteur, 30-03-2015
Al die verschillende nummers duiden op verschillende soorten speltmeel. Zo is 630 standaard speltmeel. 1050 halfvolkoren grof speltmeel (bevat minder de speltkiem) en 1700 volkoren speltmeel. Waar je het liefste mee bakt is persoonsafhankelijk, wat vindt je het lekkerste.
Jantina, 26-09-2014
Mijn speltbrood wordt super compact, er zit totaal geen lucht meer in. Komt na de tweede rijzing ook eigenlijk niet omhoog. Hoort dit zo of doe ik iets verkeerd? Ik laat het deeg beide keren bij kamertemperatuur een uur rijzen.
Reactie infoteur, 27-09-2014
Het brood is wel redelijk compact inderdaad, met gist erin rijst het wel beter. En ook een kleine bakvorm met hoge steile wanden helpt.
Léon, 10-09-2014
Ik wil zelf ook speltbrood gaan bakken en als ik het zo lees lijkt me het niet zo moeilijk om zelf te doen. Maar ben een beetje leek met bakken maar hoe lang moet het rijzen op een warme plek?
Reactie infoteur, 11-09-2014
Een uur toch zeker wel.
Cindy, 01-07-2014
Hoeveel is 1 zakje gist? Ik heb een zak gist van 125 gram namelijk.
Reactie infoteur, 02-07-2014
1 Zakje gist bevat 7 gram instant gist.
En 1 zakje is gelijk aan 14 tot 21 gram verse gist.
Ria, 30-05-2014
Mijn speltbrood valt helemaal uit elkaar. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb er wel 75gr kokosolie door gedaan, net als door mijn andere brood.
Reactie infoteur, 31-05-2014
Ik zou het eigenlijk niet weten, sorry. Bij mij is het speltbrood altijd gewoon stevig en het valt niet uit elkaar. Misschien door de toevoeging van de kokosolie?
Hendrik, 08-04-2014
Er staat bij de eerste alinea 500 mg speltmeel, dit zal 500 g moeten zijn neem ik aan?
Reactie infoteur, 08-04-2014
Oei, dat is een foutje inderdaad. Dank je wel ik zal het veranderen.
Henk, 06-03-2014
Plaats je het bakblik op de onderste richel of in het midden van de oven?
Reactie infoteur, 06-03-2014
In het midden van de oven.
T. Dijkstra, 25-11-2013
Kun je speltbrood ook in de vriezer bewaren?
Reactie infoteur, 25-11-2013
Ja hoor, dat kan gewoon. Het makkelijkste is om dan het brood eerst in snedes te snijden en dan zo in te vriezen, per dagportie bijvoorbeeld. Zo kan je dus ook een paar sneetjes speltbrood per dag uit de vriezer halen.
Eet smakelijk!