Drie maal wafeltjes

Drie maal wafeltjes Elke mama bakt wel eens lekkere, goudgele wafels en er zijn honderden recepten over wafels te vinden, maar deze 3 moet je zeker eens proberen. Bewaarwafels van juf Greet, zachte wafels van Julie en krokante wafels uit Hove.

Bewaarwafels van juf. Greet

Deze zachte wafels zijn het heerlijkst als je ze nog warm kan opeten, maar geen nood: als je ze niet allemaal ineens opkrijgt, kan je ze nog een hele tijd bewaren.

Ingrediënten:

  • ½ kg boter
  • ½ kg kristalsuiker
  • ½ kg zelfrijzende bloem
  • 14 eieren
  • 2 pakjes vanillesuiker

Bereiding:

Laat de boter smelten en roer er de suiker onder. Doe het eigeel in een aparte kom en klop het licht op waarna je het bij het boter-suiker mengsel doet. Voeg de zelfrijzende bloem en de vanillesuiker toe en roer goed onder. Klop de eiwitten stijf en schep ze langzaam onder het deeg. Zorg dat je een homogeen mengsel hebt.
Bakken maar!



Zachte wafels van Julie

Ingrediënten:

  • 300g boter
  • 250g fijne suiker
  • 5 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250g bloem

Bereiding:

Scheid de eierdooiers en de eiwitten. Smelt de boter en roer de suiker, losgeklopte eierdooiers en de vanillesuiker in een grote kom door de gesmolten boter. Voeg de bloem bij het mengsel en meng alles tot een homogeen deeg. Schep er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder. Bak kleine wafeltjes en gebruik ongeveer een grote eetlepel deeg per wafeltje.



Krokante wafels uit Hove

Deze wafeltjes zijn donkerbruin van kleur en heel krokant.

Ingrediënten (voor +/- 10 wafels):

  • 500g boter
  • 250g bloem
  • 300g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 mespunt kaneel

Bereiding:

Laat de boter zachtjes smelten. Voeg de bruine suiker en de eieren toe en ga er voorzichtig met de mixer door. Als laatste doe je er de bloem en de kaneel bij. Het deeg dat je bekomt is vrij dik en stijf. Kijk tijdens het bakken af en toe eens of de wafeltjes al donkerbruin zijn: dan zijn ze klaar. Voorzichtig als je de wafels er uit neemt want ze breken vlug.

Smakelijk!

Lees verder

© 2012 - 2024 Wapiti, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kniepertjes/nieuwjaarsrolletjes maken met makkelijk receptKniepertjes/nieuwjaarsrolletjes maken met makkelijk receptIeder land heeft, rond de jaarwisseling, zijn eigen tradities en gewoonten. Zo is het bakken en eten van kniepertjes en…
Wafels op verschillende manierenJe kent het wel, die heerlijke geur van versgebakken wafels als je over de markt loopt. Te combineren met fruit, slagroo…
Twee heerlijke recepten voor desserts: appeltaart en wafelsJe krijgt onverwacht bezoek en je hebt nog weinig tijd? Je wil snel nog iets bakken? Dan zijn deze recepten een aanrader…
Een Belgische lekkernij, de wafelEen Belgische lekkernij, de wafelDe Belgische wafel geniet internationale bekendheid. De wafel die bekend staat als de Belgische wafel is eigenlijk de Br…

Franse klassiekers: Runderfilet in bladerdeegFranse klassiekers: Runderfilet in bladerdeegEen feestelijk gerecht voor een feestelijk diner. De Franse klassieker "Filet de Boeuf en Croûte"is een wereldwijd geken…
Hartige taarten in verschillende soortenHartige taarten in verschillende soortenHartige taarten of quiches zijn gemakkelijk te maken en kunnen goed van te voren worden bereid. Bij onderstaande recepte…
Wapiti (39 artikelen)
Laatste update: 26-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.