InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Hartige taarten in verschillende soorten

Hartige taarten in verschillende soorten

Hartige taarten in verschillende soorten Hartige taarten of quiches zijn gemakkelijk te maken en kunnen goed van te voren worden bereid. Bij onderstaande recepten ga ik uit van 4 personen en gebruik ik een springvorm met een diameter van ongeveer 26 cm.

Prei/Broccoli taart

Een quiche waarin prei, broccoli, ham en spekjes worden gecombineerd

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • pakje bladerdeeg
  • bekertje crème fraiche
  • zakje pittige geraspte kaas
  • sprinvorm van ca. 26 cm doorsnee
  • 2 dunne preitjes
  • ongeveer 500 gr. broccoli
  • 1 ons achterham
  • 1 bakje mager rookspek
  • peper

Bereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed de sprinvorm hiermee. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg Kook de broccoli beetgaar. Snij de prei in dunne ringetjes. Bak de spekblokjes. Snij de ham in kleine stukjes. Leg alles op het bladerdeeg en bestrooi met peper. Giet de crème fraiche erover en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Spinaziequiche

Een vegetarische hartige taart met spinazie en kaas, die weinig voorbereidingstijd vergt en gemakkelijk te maken is.

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • een grote zak wilde spinazie
  • 1 bakje knoflookkaas of verse roomkaas met kruiden
  • 4 eieren
  • zakje pittige geraspte kaas
  • pakje bladerdeeg
  • springvorm van ca. 26 cm doorsnee

Bereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed de springvorm hiermee. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg Blancheer de spinazie kort, zodat deze geslonken is en laat goed uitlekken in een vergiet. Klop de eieren los en doe de helft van de geraspte kaas hier doorheen. Roer de knoflookkaas door de spinazie. Spreid de spinazie met de knoflookkaas over het bladerdeeg en giet vervolgens de losgeklopte eieren erover heen. Strooi tot slot de rest van de geraspte kaas hierover. Plaats de springvorm in de oven en laat ongeveer drie kwartier op 170 graden bakken.

In plaats van wilde spinazie kan ook diepvriesspinazie worden gebruikt. Pas dan wel op dat de spinazie heel goed wordt afgegoten en dat de taart niet te nat wordt.

Tomatenquiche

Een quiche met tomaten, paprika, olijven en fetakaas, die door de Italiaanse keukenkruiden een mediterrane smaak krijgt.

Benodigdheden

  • pakje bladerdeeg
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 500 gr. kerstomaatjes
  • 100 gr. zwarte olijven in plakjes
  • 100 gr. fetakaas
  • 3 eieren
  • Italiaanse keukenkruiden

Bereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd ui en de paprika in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes. Bak de ui en paprika tot de uien net glazig zijn en voeg de knoflook, peper en eventueel zout toe. Meng de kerstomaatjes met de olijfplakjes en voeg het paprika/ui mengsel toe. Bekleed de springvorm met bladerdeeg, prik wat gaatjes in de bodem en schep de vulling hierop. Giet het eimengels eroverheen en strooi 1 eetlepel Italiaanse keukenruiden erover en ten slotte de verkruimelde fetakaas. Zet de taart in een oven van ca. 180 graden (hete lucht) gedurende ongeveer 45 minuten
© 2012 - 2019 Miesa, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Winterkost; recept voor hartige taartWinterkost; recept voor hartige taartHeerlijk toch dat Nederlandse weer. Met zijn vier jaargetijden, waarin de natuur en de temperatuur steeds weer verandere…
Quiches allerlei: hartig en gezond!Quiches allerlei: hartig en gezond!Geen zin om uitgebreid te koken? Toch trek in een hartige hap? Maak dan eens een quiche. Niet veel werk en toch een voll…
Zelf quiche maken: het is heel simpel!Zelf quiche maken: het is heel simpel!Een quiche of hartige taart is erg populair. In kleine stukjes gesneden, als bijvoorbeeld een hapje op een feestje, als…

Reageer op het artikel "Hartige taarten in verschillende soorten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Miesa
Gepubliceerd: 13-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!