Lentesalades: appel salade en abrikozen salade

Lentesalades: appel salade en abrikozen salade Het is weer bijna lente en daarbij denk ik vooral aan fruit en frisse salades. Hier twee recepten voor lekkere salades met fruit. Een is een appelsalade met net een andere smaak door de gember. De andere salade is een abrikozensalade met bieten erdoor wat de salade een mooie rode kleur geeft. De aparte combinaties maken deze salades heerlijk en de salades zijn ook nog vegetarisch!

Appel salade met gember

Ingrediënten dressing:

  • 1 eetlepel gemalen verse gember
  • 2 eetlepels honing
  • 1/3 kop sinaasappelsap

Mix alle ingrediënten samen in een grote kom.

Ingrediënten salade:

  • ½ kop gedroogde cranberry’s of kersen
  • ½ kop gehakte walnoten
  • 4 grote appels
  • 4 blaadjes sla

Bereiding:

  1. Was de appels en snijd ze in eetbare stukken.
  2. Doe de helft van de gesneden stukjes appel ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Laat de appels afkoelen en mix vervolgens alle ingrediënten met de dressing in een grote kom.
  4. Was de sla en droog het goed af.
  5. Doe eerst de 4 blaadjes sla in de saladekom en vervolgens de salade.

Abrikozen salade met bieten

Ingrediënten dressing:

  • 3 eetlepels appel azijn
  • 2 eetlepels hazelnoot of walnoot olie
  • 1 eetlepel zoete siroop (pannenkoekensiroop)
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Mix alle ingrediënten samen in een grote kom.

Ingrediënten salade:

  • 6 tot 8 kleine bieten
  • 2 wortels
  • 8 gedroogde abrikozen
  • ½ kop gepelde zonnebloemzaadjes
  • sla

Bereiding:

  1. Doe de bieten in een pan met water en kook ze ongeveer 40 minuten.
  2. Laat de bieten dan afkoelen door ze onder koud water te houden en snijd ze in kleine stukken.
  3. Snijd ondertussen de wortels in eetbare stukken en kook ze ongeveer 10-15 minuten in wat water.
  4. Snijd ook de gedroogde abrikozen in eetbare stukken.
  5. Mix de bieten, wortels en abrikozen in een kom met de saladedressing.
  6. Was de sla, snijd het in kleinere stukken en droog het goed af.
  7. Doe eerst de sla in je saladekom vervolgens wat dressing en dan de bieten, wortels en abrikozen.
  8. Toast de zonnebloemzaadjes licht in een pan en strooi ze over de salade.

Lees verder

© 2009 - 2020 Isabella, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Geitenkaassalade, maar dan andersGeitenkaassalade, maar dan andersVerse geitenkaas is gezond en lekker en wordt steeds populairder. Dat geldt voor de geitenkaas op het verse broodje, de…
Dressings met olijfolie: 3 simpele receptenDressings met olijfolie: 3 simpele receptenOlijfolie vormt de basis voor veel overheerlijke dressings. Want een salade smaakt pas echt lekker als hier een goede dr…
Gezond en slank: 4 heerlijke zomerse saladesHeeft u ook zo een zin in de zomer? Heeft u genoeg stamppot gegeten en is het tijd voor een wat luchtigere maaltijd? Maa…
De volle maaltijdsalade voor de herfstDe volle maaltijdsalade voor de herfstDe salade is ideaal in de zomer. Lekker fris en licht verteerbaar en dan is de overgang naar de vaste pot in de winter e…

Gemakkelijke salades met tomaatHeerlijke zomerse salades met tomaat, die in een handomdraai op tafel staan. Verrukkelijk door hun eenvoud, gemakkelijk…
Snelle Hollandse SnackschalenWeinig tijd en toch graag lekkere hapjes op tafel hebben. Met een paar handige tips is dit zo geregeld! Hieronder vind j…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Lentesalades: appel salade en abrikozen salade"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Isabella
Laatste update: 06-05-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Feest organiseren
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!