De volle maaltijdsalade voor de herfst

De volle maaltijdsalade voor de herfst De salade is ideaal in de zomer. Lekker fris en licht verteerbaar en dan is de overgang naar de vaste pot in de winter erg groot. De frisse zomersalade kan je ook voller maken en dan is die frisse zomersalade plots geschikt voor de frissere herfstmaanden. Varieer zelf op de frisse basis en zorg er voor dat de salade op het laatste moment wordt aangemaakt. Dat houdt de sla knapperig. Enkele voorbeelden.

Salade met aardappel

Ingrediënten

  • gemengde salade
  • rode aardappelen
  • hamblokjes
  • eieren
  • tomaten
  • komkommer
  • yogonaise
  • rode ui
  • olijven
  • olijfolie
  • geitenkaas
  • maïs

Bereiding

Kook de eieren tussen midden/hard en kook de aardappelen zodat ze kruimelig worden. De salade kan intussen aangemaakt worden met een rode ui (mooi klein maken), plakjes tomaat en komkommer enkele olijven, wat maïs en wat olijfolie. Meng het goed. Daarna de gekookte aardappelen en eieren af laten koelen en klein maken met wat yogonaise en doe hier wat hamblokjes doorheen. Maak op het bord een nestje salade en een of twee bollen met “aangemaakte” aardappelen en een bolletje geitenkaas.

Salade met pasta

Ingrediënten

  • gemengde salade
  • volkorenpasta (waar de voorkeur naar uit gaat)
  • rivierkreeftjes (of garnalen of tonijn op waterbasis)
  • eieren
  • sherrytomaten
  • zilveruitjes
  • groene pesto
  • olijven
  • kruidendressing
  • olijfolie
  • doppertjes
  • peper en zout

Bereiding

Kook de volkorenpasta en de eieren (iets keer naar de zachte kant). Maak de salade aan met wat gehalveerde sherrytomaatjes, zilveruitjes, gehalveerde olijven, wat eerder gekookte doppertjes en een scheutje olijfolie. De beetgare pasta goed af laten koelen en mengen met rivierkreeftjes, wat groene pesto en peper en zout naar smaak. Meng alles goed door elkaar en serveer het daarna uit.

Salade met bonen

  • gemengde salade
  • uitgebakken spekjes
  • yogonaise
  • ui
  • geitenkaas
  • bruine bonen
  • doppertjes
  • maïs
  • peper en zout
  • volkerenstokbrood

Bereiding

De bonen en doppertjes eerst koken en af laten koelen en deze meteen mengen met de salade. De salade kan vervolgens aangemaakt worden met wat maïs, kleingemaakte ui, wat uitgebakken spekjes en een eetlepel yogonaise. Meng het goed en breng het desgewenst nog wat verder op smaakt met peper en zout. Serveer het daarna uit met enkele plakjes volkerenstokbrood.

Lees verder

© 2011 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdGezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdDe salade heeft van oudsher het imago dat het min of meer konijnenvoer is en dat de supermodellen leven op sla. Strikt g…
Zomerse MaaltijdsaladeZomerse MaaltijdsaladeWat is er nu heerlijker dan na een dag werken thuis te komen en nog even te genieten van het mooie zomerse weer? Helaas…
Dieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatDieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatMedische wetenschappers bevelen aan om driekeer op een dag te eten. Daarbij worden ook aanbevelingen over de voedingspro…
Maaltijdsalades eenvoudigMaaltijdsalades eenvoudigMaaltijdsalades zie je in steeds meer eethuisjes terug. Is het niet voor de lunch, eenvoudig, gezond en lekker, dan is h…

Zoete Griekse specialiteiten: walnotentaart en baklavaZoete Griekse specialiteiten: walnotentaart en baklavaDe zomer is voorbij, de zonvakanties lijken lang geleden en iedereen functioneert alweer in zijn of haar dagelijks ritme…
Eenvoudige wraphapjesEenvoudige wraphapjesHeeft u een feestje en geen zin in 'gewone' blokjes kaas en stukken worst? Maak dan eens een schaal met verschillende so…

Reageer op het artikel "De volle maaltijdsalade voor de herfst"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 05-10-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Schrijf mee!